Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

noxis93

Citat: elez  u Travanj 30, 2017, 18:25:27
Zna li netko kada krece nabavka plinaša?
Ovo bi bilo zanimljivo doznati, također na stranicama Pulaprometa objavljen je plan nabave za 2017 i spominje se novi sustav naplate.
Zna li netko više o tome?

tramvajac 92

Ili nova verzija Buscona ili nešto skroz novo? Nadamo se još ove godine onda Urbanwayima CNG?  ;D

sendipula

Citat: noxis93  u Lipanj 08, 2017, 19:34:57
Ovo bi bilo zanimljivo doznati, također na stranicama Pulaprometa objavljen je plan nabave za 2017 i spominje se novi sustav naplate.
Zna li netko više o tome?


Noxis, ja sam bio čuo da će biti nekakav sustav "peglanja" odnosno "slide to pay" sustav. Kao kad žena uzme American Express i uđe u dućan sa robom pa spegla karticu. :D
Živjela 184-ka!

elez

Ima li kakvih novosti iz Pule?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

noxis93

http://www.glasistre.hr/f33d08fc-cd7f-45f5-97fc-e897fc5f293b

Citat:Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je poziv za dostavu projektnog prijedloga za strateški projekt "Nabava autobusa i izgradnja punionice na stlačeni prirodni plin-SPP". Riječ je o prvom objavljenom pozivu u 2018. godini za projekte koji se u Republici Hrvatskoj financiraju putem novog ITU mehanizma (Integrirana teritorijalna ulaganja). Ujedno, ovo je i prvi poziv za Urbano područje Pula, a raspisan je u okviru Operativnog programa konkurentnost i kohezija za specifični cilj 7ii2 "Čisti urbani promet".

Učestaliji polasci autobusa

- Bespovratnim europskim sredstvima ITU mehanizma nabavit će se 20 novih ekoloških autobusa na stlačeni prirodni plin te će se izgraditi punionica stlačenog plina. Projektom će se modernizirati i dodatno unaprijediti usluga javnog gradskog prijevoza, što je sjajna prilika za naš grad, ali i za cijelo urbano područje unutar kojeg se želi ojačati teritorijalna kohezija, komentirao je raspisani natječaj pulski gradonačelnik Boris Miletić, dodavši da je svemu prethodio značajan angažman te zajednička suradnja predstavnika Ureda Grada - ITU provedbenog tijela te trgovačkih društava Pulapromet i Plinara.

Nedavno je, prilikom potpisivanja sporazuma s Europskom bankom za obnovu i razvoj, direktor Pulaprometa Igor Škatar istaknuo da će se novim autobusima proširiti obuhvat prometovanja unutar cijelog Urbanog područja Pula, kojeg čine gradovi Pula i Vodnjan te općine Medulin, Ližnjan, Marčana, Barban i Savičenta.

- Sredstva koja smo osigurali kroz projekt čistog urbanog prometa omogućit će modernizaciju putničkog voznog parka, povećanje broja linija te će osigurati učestaliji vozni red polazaka autobusa. Na taj ćemo način proširiti obuhvat prometovanja unutar Urbanog područja Pula, a cilj nam je povećati broj putnika koji koriste javni gradski prijevoz, poglavito za dnevne migracije, poručio je Škatar te dodao da se predviđa da će sve veća zastupljenost uporabe javnog prijevoza dovesti do smanjenja opterećenosti prometne infrastrukture, odnosno, u konačnici, do veće kvalitete života na Puljštini (izuzev Općine Fažana koja nije dio Urbanog područja Pula).

Osim same nabavke 20 novih autobusa jednako važan je i projekt izgradnja punionice na prirodni plin koja je integrirana u projekt čistog urbanog prometa. Osim samih autobusa Pulaprometa, najavljuje se da će i vozila ostalih gradskih trgovačkih društava, pogotovo, primjerice, Herculanee ali i ostala vozila gradskih firmi, prijeći na prirodni plin. Stoga je jasno da će punionica ostvariti značajne uštede gradskim trgovačkim društvima te ekološki biti puno prihvatljivija. Usto, u nekoliko je navrata najavljeno da će punionicu moći koristiti i cjelokupna javnost, odnosno građani čija će vozila biti prilagođena za vožnju na prirodni plin.

- Izgradnjom punionice na SPP omogućit će se kružna integriranost cjelokupnog projekta, od opskrbe goriva do osiguravanja ekološki prihvatljivijeg javnog prijevoza na prirodni plin, što će posljedično dovesti i do smanjenja emisije CO2 u okoliš, smatra direktor Plinare Dean Kocijančić.

Projekt nabave autobusa na prirodni plin, kao i izgradnja punionice, definirani su kao strateški projekti od iznimnog značaja za cijelo Urbano područje Pula početkom prošle godine prilikom, na Gradskom vijeću Grada Pule, jednoglasnom usvajanju Strategije razvoja urbanog područja Pula. Usvojenom Strategijom predviđa se uspostava održivog i zelenog urbanog prometa sa smanjenom emisijom CO2, kao i unaprjeđenje i jačanje prometne infrastrukture koja podržava "čistu mobilnost" a Pula će tako dobiti moderan i ekološki prihvatljiviji oblik prometa.

Cilj je povećati broj putnika

- Ulaganje u nove autobuse izravno će utjecati na smanjenje negativnih utjecaja na okoliš, odnosno na povećanje kakvoće zraka. Osim toga, novi će autobusi pridonijeti i smanjenju buke u gradu te će trošiti znatno manje goriva u odnosu na postojeće, poručuju iz gradske uprave, istaknuvši da je cilj projekta povećati broj putnika u javnom prijevozu kroz jačanje konkurentnosti, odnosno ulaganje u kvalitetu, sigurnost i dostupnost javnog prijevoza i osobama sa smanjenom pokretljivošću, kao i da će se projekt realizirati kroz postupak izravne dodjele bespovratnih sredstava u maksimalnom iznosu od gotovo 33,7 milijuna kuna iz Kohezijskog fonda.(Goran ROJNIĆ)


sendipula

Živjela 184-ka!

noxis93

Citat: sendipula  u Siječanj 16, 2018, 16:43:55
Sve me strah kako će nas Citelisi okupirat, umjesto Urbanway-a...  :( :(
Kolko ja shvaćam citelisi više ne postoje?


Sent from my iPhone using Tapatalk

sendipula

Citat: noxis93  u Siječanj 16, 2018, 16:47:49
Kolko ja shvaćam citelisi više ne postoje?


Sent from my iPhone using Tapatalk
A ne znam. Kako ih K.D. Autotrolej ima? Zar su oni od 2007. na CNG?

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Živjela 184-ka!

MAN truck bus

Citelis ne postoji. Ne proizvodi se od 2013. Urbanway je sada jedini gradski autobus od Iveca i postoji u svim verzijama. Solo, zglob, midi,  CNG, Dizel i Hybrid. Ne znam postoji li troosovinski. Jedino ako nebi kupili polovne Citelise to je drugi par rukavica.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

lussin

Rimski i riječki su i zadnji proizvedeni. Ako se ne varam, Urbanway ne postoji u troosovinskoj verziji ali zato postoji Crossway LE u troosovinskoj verziji te se može naručiti za potrebe gradskog ili prigradskog prijevoza

elez

Crossway LE postoji u 3 dužine (10,8 m, 12 m i 13 m), Iveco nema NIJEDAN troosovinski bus (cak ni turistički)
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Dreamwalker

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 16, 2018, 17:51:13
Ne znam postoji li troosovinski. Jedino ako nebi kupili polovne Citelise to je drugi par rukavica.

Čuo sam od jednog vozača da u kontinentalnoj Hrvatskoj ima 20 malorabljenih solo Citelisa na CNG. Jesu 2009. godište, al nisu puno voženi. Uz njih ide i jedan gratis. Taman idealno za Pulu  :)evil
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

Ja sam čuo da ih ima uz tih 20 solo i 40 zglobnih CNG. Isto malo voženi ko stvoreni za Pulu. :)evil
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

elez

Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...