Nabavke novih autobusa

Autor goran666, Listopad 07, 2008, 19:39:01

jedan_019

Glas Slavonije, 07.05.2011.
Članak:

Citat:Minibusi stižu 31. svibnja

Gradski prijevoz putnika Osijek očekuje isporuku triju mini autobusa do 31. svibnja, odnosno u roku 120 dana od potpisivanja ugovora. S obzirom na to da je Grad odobrio 1,5 milijuna kuna za nova vozila, Osječani nestrpljivo očekuju vožnju minibusovima najavljenu na tzv. kružnoj liniji Josipovac - Višnjevac do tramvajskog okretišta, dok o razmještaju preostala dva GPP još promišlja o opravdanosti uvođenja primjerice na liniju Tvrđavica - Podravlje i na Uske njive, gdje autobusni prijevoz koristi manje putnika. Autobusi, vrijedni 1,784.484 kuna s PDV-om, mogli bi početi prometovati tijekom ljeta, ako isporuka ne bude kasnila. Potvrđuje to GPP-ov direktor, mr. Igor Medić, pojašnjavajući kako je ugovor s dobavljačem Eurolineom (odabranim na javnom natječaju i sukladno Zakonu o javnoj nabavi) potpisan 31. siječnja 2011. godine te je ugovoren svaki detalj isporuke pa je uz jamstvo predviđena i ugovorna kazna, recimo u slučaju kašnjenja isporuke triju vozila. (N.Š.)

O "harmonikama" se još ništa ne govori...

jedan_019

Stigli su   bus123

Glas Slavonije, 10.06.2011.:

Citat:A ono što će zasigurno pridonijeti uštedi jesu i tri nova minibusa, predstavljena jučer u sklopu sastanka grupacije javnih gradskih poduzeća. Minibusevi su, pojasnio je gradonačelnik, osigurani dodatnim sredstvima i rebalansom proračuna Grada Osijeka. "Na natječaju je pobijedila zagrebačka tvrtka Euroline, inače, zastupnik za Mercedesova vozila. Minibusevi imaju po 11 sjedećih i sedam stajaćih mjesta, klimatizirani su i svaki od njih stoji 594.820,00 kuna, odnosno u konačnici 1.784.484,00 kune. Riječ je o multifunkcionalnim vozilima, a inače ovo je samo nastavak kupovine i dorađivanja vozila GPP-a i s tim postupkom nastavljamo i dalje, kao i sa širenjem tramvajske pruge", pojasnio je Bubalo.

Cijeli članak na linku: http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=142246

tramvajac 92

Ostaje za vidjeti šta su kupili...

jedan_019

Na 0:47 ima par sekundi prikazan novi minibus:


Krpan

Danas jedan Sprinter (OS-204-IR) stoji u radioni; vjerojatno ga pripremaju za promet.

jedan_019

Evo još malo detalja o novim minibusevima:




Shole

posudit ću ovaj tvoj filmić

Krpan

Izgleda da se GPP sprema kupiti 9 rabljenih autobusa; 2 komada duljine do 9 m i 7 komada do 12 m. Znači ništa od harmonika ni ovaj put.

http://www.gpp-osijek.com/nabava_pdf/GOD2012/01_RABLJENI_AUTOBUS/DOKUMENTACIJA.pdf



tramvajac 92


Lennycros

Zglobni je prevelik za pojedine dijelove grada. Pogotovo za kružni u Divaltovoj. Na taj kružni idu i Čepinac/Tenjac i Jugovac. Kod Čepinca/Tenjca nije toliki problem jer idu ravno na kružnom, ali Jugovac i solo jedva skrene u Srijemsku, a ni skretanje iz Srijemske u Divaltovu baš nije kako treba. Uvođenjem zglobnih autobusa na liniju 1 (JUG II) morao bi se kružni proširiti. Jedino da se nabave produženi autobusi ( http://peris-reklame.hr/wp-content/uploads/2011/11/promet_split03.jpg )

Tomek


GPP u siječnju raspisuje javni natječaj za nabavku 12 novih niskopodnih autobusa

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji u osječkom GPP-u najavljeno je kako će ova tvrtka u siječnju iduće godine raspisati javni natječaj za nabavku 12 novih niskopodnih autobusa.

Riječ je o prvoj fazi dugo najavljivanog velikog projekta modernizacije gradskog prometa u Osijeku koji se najvećim dijelom financira iz europskih fondova (85%), dok 15% sufinancira Ministarstvo prometa iz nacionalne komponente. Vlada je svoj dio posla odradila početkom prosinca na sjednici u Osijeku, kada je ministar Oleg Butković potpisao ugovor kojim je osječkom GPP-u dodijeljeno 18 milijuna kuna za nabavu 12 niskopodnih autobusa i 214 milijuna kuna za projekt modernizacije tramvajske infrastrukture na području grada.

Direktor GPP-a Mario Šapina očekuje da će novi niskopodni autobusi biti na osječkim prometnicama do lipnja, najkasnije do ljeta. Novi autobusi ići će na najfrekventnije, ključne linije, a cilj ovog projekta je povećati broj putnika te smanjiti emisije CO2.

Šapina je podsjetio kako je prosječna starost autobusa GPP-a 12 godina no ima ih i puno starijih, nisu pouzdana, velika je potrošnja goriva i skupo održavanje, a dio od ukupno 36 autobusa iz GPP-ove flote više nije u funkciji.Ti će problemi biti riješeni nabavkom novih vozila koja će ponuditi putnicima kvalitetniju uslugu – točnu, pouzdanu i udobnu, a do lipnja će biti obnovljeno 30-40% autobusne flote. Potom kreće druga faza ovog projekta - modernizacija tramvajske infrastrukture i nabavka novih tramvaja.

Gradonačelnik Ivica Vrkić istaknuo je da su nabavka niskopodnih autobusa i tramvaja samo dio radova na promjenivizure grada, što uključuje i redefiniran budući izgled Strossmayerove ulice s obnovljenom tramvajskom prugon, uređenim biciklističkim stazama, a u planu je i sadnja drvoreda.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=70498#ixzz525AwRfd9

axxor


MAN truck bus

Citat:Potpisan ugovor o nabavci 12 novih niskopodnih autobusa za osječki GPP
05.07.2018. 11:20
Vijesti::Communis

Danas je u gradskom poglavarstvu potpisan ugovor o nabavci 12 novih niskopodnih autobusa za osječki GPP.

Ugovor su potpisali direktor GPP-a Mario Šapina i Mario Fabek, direktor tvrtke Auto Hrvatska. Tim ugovorom Auto Hrvatska se obvezuje isporučiti 12 niskopodnih autobusa najnovije generacije do siječnja iduće godine. Ukupna je vrijednost projekta 20 milijuna kuna, od čega su 18 milijuna bespovratna sredstva iz EU fondova, a preostala 2 milijuna osigurali su Grad Osijek i GPP.



Na javnom natječaju odabrani su autobusi Lion City tvrtke MAN koje pokreću dizelski motori s 320 ks, kapaciteta 82 putnička mjesta (od čega su 32 sjedeća mjesta), s najsuvremenijom opremom i klimom koji zadovoljavaju sve standarde sigurnosti putnika i vozača. Šapina je dodao i kako će novi autobusi dovesti do smanjenja na troškovima goriva i održavanja te će značajno doprinijeti unapređenju i podizanju kvalitete javnog gradskog prijevoza u Osijeku.

Gradonačelnik Ivica Vrkić i njegovi suradnici ocijenili su kako je ovaj ugovor dokaz da gradska uprava vodi računa o životu i standardu građana Osijeka. Vrkić je podsjetio i kako je nabavka niskopodnih autobusa tek prva faza velikog projekta modernizacije gradskog prijevoza: u drugoj fazi slijedi nabavka novih niskopodnih tramvaja, a u trećoj fazi revitalizacija cijele tramvajske mreže i izmještanje Remize u Donji grad.



Od siječnja iduće godine svih 12 novih autobusa će biti u funkciji što će činiti 40% ukupne flote GPP-a. Šapina je najavio i planove za kompletnu obnovu voznog parka, no to će pričekati dovršetak ovog projekta.

Na pitanje novinara o problemima s vozačima u GPP-u, Šapina je priznao kako postoji problem odlaska vozača van zbog većih plaća. Najavio je i kako će, zbog smanjenog broja vozača, GPP morati ,,optimizirati", odnosno smanjiti neke vozne linije nakon provedene analize koja će pokazati gdje postoji prostor za to. Inače, u ovom trenutku GPP zapošljava ukupno 320 djelatnika, od čega 178 vozača, čija je prosječna neto plaća od 5.500 do 6.500 kuna.


Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=73431#ixzz5KNlcPI00

Znači prvi MAN Lion's City nove generacije u RH.  perfeto yahoo
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Da, ako se počne proizvoditi serijski novi MAN. Ako ne, bude verzija kao naši Cityi, vjerojatno još dorađena.

MAN truck bus

Mislim da se već proizvodi serijski s obzirom da ih ima već podosta po Njemačkoj.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"