Organizacija jednodnevnih izleta

Autor Casper, Svibanj 20, 2014, 18:55:43

Casper

Pozdrav svima!

Kao što znamo dolazi još jedno ljeto. S dolaskom vrućih ljetnih dana kreću i jednodnevni izleti u Crikvenicu i ostale gradove na moru koji su bliže Zagrebu i unutrašnjosti.
Poznato je da takve izlete organiziraju Darojkovići i još neki prijevoznici, naravno legano. Ali problem je u onima koji to rade ilegalno. Recimo ovako, organizacija takvih izleta je stvarno isplativa.

E sada, ja imam firmu koja između ostalog ima prijavljene i turističke djelatnosti. Molim pomoć, ukoliko netko zna način na koji mogu legalno iznajmiti autobus i prodavati te izlete a da nemama prijavljenu turističku agenciju neka ovdje napiše jer ne želim biti nelegalna konkurencija!

Unaprijed hvala na svim odgovorima!!!


Shole

ti možeš iznajmit autobus kao fizička osoba (ili neka udruga),  i vlasnik autobusa ti uredno ispostavi račun za obavljeni prijevoz.   Zagreb-Crikvenica  udaljenost  170 kilometara,  cijena  X kuna po kilometru,   X x(puta)  340 =  toliko i toliko.    Vi koji ste se vozili to podjelite i čovjeku platite račun.    Moraš imat popis putnika u busu onog časa kad kreneš iz Zagreba,  i svi moraju bit na broju cijelo putovanje

Casper

Zahvaljujem na odgovoru!
Ma u razgovoru s pojedinim prijevoznicima upozorili su me da će vjerojatno biti puno inspekcijskih kontrola pa me to malo zbunilo...

Shole

možda nebi bilo loše pokušat sa organiziranim izletom sa fiksom cijenom i zadanim terminom.  Jbg,   vjerovatno ćeš pušit prvih 2,3 vikenda,  al'  ćeš poslije trljat ruke.

Npr.   ako ti je prva dva vikenda popunjenost 15-20 ljudi onda si pušiona i moraš iz svog džepa dodat 1000 kuna,  ali kad to krene moreš slobodno okrenut 2000 kuna po danu.  Stvar je koliko si spreman uć u rizik

Casper

To i je poanta igre.

od 21.6 do 31.8. svaki petak, subota i nedjelja... Bez rizika nema ničega!(zarada je realno dosta velika jer cijena najma autobusa je čak ispod svakog očekivanja)

Meni je samo važno da je sve po zakonu. Još dobro moram provjeriti mogu li to raditi a da nisam agencija, nego samo firma koja ima turističke djelatnosti registrirane.

Shole

Možeš bit nitko i ništa, ako niš drugo valjda si član barem nekog Stolnoteniskog kluba iz Babine Grede,  ili  Pikado kluba iz Hrv.Kostajnice,  a oni valjda imaju pravo iznajmit bus jer idu u Crikvenicu na natjecanje !!!

Casper

Shole skroz si u pravu! iskreno nisam se toga ni sjetio!

actros

možeš tako neko vrijeme, al ako se misliš ozbiljno baviti tim poslom, onda bi ipak bilo bolje osnovat turističku agenciju... Sad po novom zakonu je to puno jednostavnije, više nemoraš imati poslovnicu :)