Crna Hronika

Autor MILCHO, Veljača 26, 2010, 23:50:20

NAW HESS BGT 5-25

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika/pretucen-vozac-autobusa-kolega-ga-pokusao-zastititi

Citat:Na terminalu Sutjeska u Sarajevu danas oko 14.30 sati trojica mladića fizički su napali vozača GRAS-ovog autobusa koji saobraća na liniji Sutjeska-Ilijaš.

Kako su nam kazali u press-službi GRAS-a, mladići su ušli u autobus bez karte. Vozač je zatražio od njih da mu pokažu karte, međutim oni su nasrnuli na njega te mu nanijeli povrede u predjelu glave i oka. Povrijeđeni vozač odmah je prebačen u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu radi ukazivanja ljekarske pomoći, dok su se napadači udaljili sa lica mjesta.

Linijski dispečer koji inače bude na terminalu pokušao je zaštititi svog kolegu te spriječiti mladiće da ga tuku. Međutim, i on je u napadu zadobio povrede ruke i glave.

Pripadnici Policijske stanice Centar izašli su na mjesto događaja i napravili zapisnik te nastavljaju tragati za trojicom napadača.
Preduzeće ima zaštitni znak koji se sastoji iz dvije kružne strelice (plava i žuta) u dva različita pravca kretanja što simbolizira kružni prevoz. Završetak strelice izveden je potezom kista i daje dojam brzine.