autobusi.org Forum

Bosna i Hercegovina => Javni gradski prijevoz u Sarajevu => JGP u ostalim gradovima BiH => Autor teme: patricia u Kolovoz 08, 2008, 09:35:43

Naziv: GIPS, Tuzla
Autor: patricia u Kolovoz 08, 2008, 09:35:43
Gradski i Prigradski Saobraćaj Tuzla dd
Bukinje bb
tel: +387 35 282 298
fax:+387 35 286 070

www.gipstk.com (http://www.gipstk.com)



Cijenjene kolege prijevoznici:
   zadovoljstvo nam je da se, kao najveci subjekt u javnom prijevozu Tuzle, ukljucimo na ovaj Forum. Vjerujemo da veliki broj problema u poslovanju i na terenu, sa kojima se i mi susrecemo, postoje i kod drugih poduzeca javnog saobracaja.

Ukratko o dd " GIPS"-u Tuzla i o problemima sa kojima se susrecemo

DD ,, Gradski i prigradski saobraćaj" Tuzla, već godinama posluje u veoma teškim tržišnim uslovima, posebno nakon završenog procesa privatizacije. Iako privatna firma, Društvo i dalje vodi računa o društvenoj odgovornosti i opravdanosti poslovnih odluka, što se posebno vidi u odnosima i udovoljavanju interesa i zahtjeva mjesnih zajednica, dakako, koliko je Društvo bilo u mogućnosti zadovoljiti te zahtjeve.
   Prema finansijskom izvještaju za 2007. godinu, Društvo je poslovalo sa 600 000 KM gubitka. Zbog stalnog povećanja cijena naftnih derivata., poslovanje Društva je otežano i u prvom kvartalu ove godine, zbog čega su usporene realizacije projekata obnove voznog parka. Međutim, Društvo planira da u toku ove godine nabavi deset autobusa kako bi se poboljšala usluga gradskog i prigradskog soabraćaja na području općine Tuzla, ali i Tuzlanskog kantona. Nabavka novih voznih jedinica zavisi od poslovanja i likvidnosti Društva. Osnovni kriterij i fokus nabavke novih autobusa je ekološki aspekt i udobnost.
   Zahvaljujući takvom strateškom pristupu, gdje povećanje cijena karata prati odobrenje Općinskog vijeća i nadležnih institucija, ali i proširenje spektra usluge, razvijamo izuzetno dobre i korektne odnose sa općinskim službama i drugim institucijama. Naime, iako se cijena karata mijenja, zbog povećanja cijene nafte, ali u jednom dijelu i zbog nesređenih tržišnih situacija u oblasti javnog saobraćaja, građanima omogućavamo da sa mjesečnom kartom dobiju veći broj besplatnih polazaka, veći broj relacija na kojima mogu koristiti mjesečnu kartu, a posebno vodimo računa o socijalno ugroženim skupinama korisnika ( penzioneri, RVI, Zlatni ljiljani ) i skupinama od kojih zavisi sutrašnji  razvoj Tuzle ( đaci, studenti...).
   Društvo je uvelo slijedeće beneficije za svoje korisnike:
-   korisnik sa kupljenom prigradskom mjesečnom kartom ima mogućnost besplatne vožnje u gradskoj zoni svakim danom;
-   korisnik sa kupljenom prigradskom mjesečnom kartom, vikendom i praznikom ima mogućnost korištenja neograničenog broja vožnji na svim linijama dd ,, GIPS"-a Tuzla;
-   korisnik sa dnevnom gradskom kartom ima pravo neograničenog broja vožnji u  zoni grada, tokom cijelog dana za koji je karta kupljena;
-   u toku jula i avgusta, đaci i studenti, kupovinom ,, Ljetne karte " po popularnim cijenama, imaju neograničen broj vožnji na svim linijama dd ,, GIPS"-a Tuzla;
   DD ,, Gradski i prigradski saobraćaj " Tuzla u svom poslovanju ostvaruje misiju grada Tuzle , a to je unapređenje kvalitete življenja na ovom području.  Oblast javnog gradskog saobraćaja je jedan od bitnih segmenata kvalitete življenja na koji direktno uticaj ima i DD ,, GIPS" Tuzla.
   Jedan od projekata koji oslikava tendencije za poboljšanje kvalitete života je i izmještanje gradske autobuske stanice iz samog centra grada na lokalitet u Simin Hanu. Tokom mjeseca juna očekujemo završetak građevinskih radova kako bi stanica ispunila tehničke predispozicije za adekvatan rad i funkcionisanje, a tokom jula i avgusta očekujemo i početak funkcionisanja stanice, prema do sada utvrđenim principima. Tuzla će na ovaj način dobiti autobusku stanicu izvan gradske zone, što će rezultirati uspostavljanjem funkcionalnog sistema javnog saobraćaja, a ujedno i poboljšanje usluge za korisnike i građane.
   Svoju podršku ovakvom projektu daju nadležne institucije, posebno Općina Tuzla, resorna kantonalna i federalna ministarstva, ali i Privredna komora Tuzlanskog kantona, kao i Udruženje javnog saobraćaja F BiH, čiji smo aktivni član.
     Problematika javnog saobraćaja u Tuzli je izuzetno kompleksna, a dd ,, GIPS" Tuzla, kao najveći subjekt ove djelatnosti u Tuzlanskom kantonu, posebno u svom poslovanju osjeća posljedice nekoliko problema:
-   na području Tuzle egzistira veliki broj ilegalnih taxi prijevoznika, koji osim što nemaju adekvatne licence i odobrenja za rad, ugrožavaju kompletan saobraćajni sistem u gradu, jer  svojim stajanjem na autobuskim stajalištima, onemogućavaju  pravilan ulazak autobusa i prijem putnika. Općina Tuzla je obezbijedila 32 taxi stajališta, ali ta stajališta se ne koriste, odnosno, taxisti se ne pridržavaju mjesta predviđenih za njih. Također, Tuzla je jedan od rijetkih gradova u kojem taxisti ne koriste i ne uključuju taximetre  u toku prijevoza putnika, zbog čega dolazi do samoinicijatiuvnog dampinga cijena taxi usluge, koju formiraju sami taxisti,  a ne tržište.
-   Ilegalan kombi prijevoz također, je jedan od ozbiljnih problema sa kojima se susreće kompletna oblast javnog saobraćaja. Kombi prijevoznici voze linijske relacije, a obavezno, nemaju licence, iako koriste polaske i vremena koja su deklarativno već ,, zauzeta" legalnim polascima, među kojima je i dd ,, GIPS" Tuzla
-   Interesantan segment problematike javnog soabraćaja u Tuzli je i prevoz drugih autobusa ,koji   prolaze kroz sam grad Tuzlu, iako njihovi polasci i linije nisu registrirani za takve relacije. Naime, u gradskoj zoni, ovi prevoznici staju na svakom stajalištu, što ugrožava konkurentnost samog gradskog javnog saobraćaja
-   Napominjemo da ovaj problem postaje ozbiljan zbog samoinicijativnog formiranja cijena prijevoza za putnike koji kupuju ,, parcijalne " karte, ulaskom u samom gradu, što opet, ovakve prevoznike, mada nelegalno, čini povoljnijim izborom za samog korisnika. Dakle, tržište nije adekvatno zaštićeno.
-   Tuzla je specifična i zbog nereguliranog ,, crvenog talasa" što u toku dana, a posebno u špicama, predstavlja veliki hendikep za kvalitet usluge javnog prijevoza. Ovakva situacija dovodi do većih kašnjenja nego što se može tolerirati, a ujedno, stalna kočenja, stojanje na semaforima i sl, uzrokuje veći stepen amortizacije vozila.
-   Rapidno povećanje cijena nafte i naftnih derivata, uzrokuje izuzetno kompliciranu situaciju za kompanije koje se bave javnim saobraćajem, pa tako i za dd ,, GIPS" Tuzla.
-   Prema iskustvu i kontaktima sa direktnim konkurentima dd ,, GIPS"-a Tuzla, uočili smo da uglavnom, većina ne plaća obaveze prema državi, a posebno prema radnicima. Zanimljivo je i to da kod konkurenata dd ,, GIPS"-a Tuzla, uglavnom rade uposlenici koji nisu prijavljeni, a samim tim se ne poštuje Granski kolektivni ugovor , niti Zakon o radu F BiH.
-   Stopa PDV-a je neadekvatna, ne samo za prehrambene proizvode i druge elemente u potrošačkom sistemu, nego i za usluge javnog soabraćaja. Ako pogledamo stanje PDV sistema u evropskim zemljama, primjetit ćemo da je stopa konkretno, za djelatnost javnog saobraćaja niža i do 12%, što je izuzetno stimulativno za dalji razvoj i poboljšanje usluge.


Molimo sve koji imaju komentar ili se susrecu sa istim ili slicnim problemima da se jave.

Puno pozdrava !!!
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: ist u Kolovoz 08, 2008, 11:17:41
Pozdrav i tebi. Ne bi bilo loše da napišeš nešto o voznom parku - koliko autobus, koje marke, kojih godišta, koje i koliko linija, te da pošalješ poneku fotku
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: patricia u Rujan 10, 2008, 11:21:12
Pozdrav, pozdrav!

  pa evo nesto malo o voznom parku.

   Naime, imamo oko 140 autobusa, a 95 nam treba za realizaicju svakodnenvog reda voznje. Nazalost, trenutno nam vozni park nije homogeniziran, ali uglavnom preovladava VOLVO, DAF, Mercedes.......prije nekoliko mjeseci nabavili smo deset autobusa starosti od 3 do 5 godina, marke DAF, a zanimljiv su po tome sto su to prvi autobusi u sjeveroistocnoj Bosni sa euro 3 motorima i eokolski su prihvatljivi za gradsku zonu.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: alko u Rujan 10, 2008, 15:08:22
pozdrav
upravo radim diplomski rad na temu korištenje biodizela u gradskom saobraćaju,pa me interesuje da li u GIPS tuzla ima nekih aktivnosti po tom planu,takođe ne bi bilo loša neka fotka voznog parka ;D
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: transturist u Svibanj 30, 2009, 16:56:30
Iako sam vise vezan za turističke autobuse i medjunarodni saobracaj pokusacu da malo osvjezim ovu temu i svima na forumu priblizim
gradski saobracaj u Tuzli, odnosno D.D. GIPS Tuzla (bivsi JMDD GSP Tuzla). U jednom od prethodnih postova navedeno je koliko GIPS ima autobusa, koliko im treba za redovno obavljanje saobracaja itd. Ja cu se pozabaviti interesantnijim stvarima a to su autobusi i linije.
Malo cu se vratiti u historiju. Prije rata vozni park GIPS-a su uglavnom sacinjavali Ikarusi IK-105, IK-110, IK-108 i drugi modeli ovog proizvodjaca. Krajem 80-ih godina dolaze TAM-ovi 260A116M, po mojoj procjeni oko 40 komada. U istoj isporuci dolazi i nekoliko zglobnih 260A180 koji su uglavnom vozili radnike iz Termoelektrane i Hemijskog kombinata jer su bili veceg kapaciteta. Svi Ikarusi su bili plave boje sa bijelim dijelom oko prozora a TAM-ovi bijeli sa plavim crtama. Sjecam se da su gradjani 90-te godine bili jako zadovoljni novim autobusima i uopste uslugama GIPS-a a u Tamovi su dosli iz fabrike sa ugradjenim aparatima za ponistavanje karata i u njima nije bilo konduktera za razliku od Ikarusa. Zbog toga su Ikarusi pomaknuti na linije prema okolnim mjestima a Tam-ovi su radili linije u gradu. Pocinje rat i dosta buseva uzima vojska za svoje potrebe.

Nakon rata saobracaj se normalizira i GIPS (tada jos uvijek JMDD GSP) pocinje raditi sa voznim parkom koji je preostao. Dakle sa Ikarusima i Tamovima. Nisam 100% siguran da li je bila 95-ta ili 96-ta kada menadzment GIPS-a kupuje stare Volvo autobuse u Svedskoj, mislim da su bili u gradskom prevozu Stockholma, crveni sa bijelom crtom uz duzinu autobusa. Vec tada su bili stari preko 15 godina ali su bili ocuvani i u Tuzli su radili sigurno 5 godina a oni koji su imali dobre i savjesnije vozace izdrzali su cak do 2004/05-te godine. Nazalost fotografija nemam ali cu se potruditi da ih pronadjem. Najvise su radili prigradske linije jer su i po tipu bili vise za prigradskih voznji. Poslije godinu dana GIPS ponovo kupuje autobuse, ovog puta Volvo Hainje, nekih 20 komada. To su po meni najbolji autobusi koje su ikada kupili. I oni su bili stari negdje oko 15 godina ali JOS UVIJEK voze. Prosto su neunistivi. Nisu ih stedili ni malo i slali su ih i na gradske i na prigradske linije. Njihove fotografije imam. Krajem 90-ih dolaze prvo Daf-ovi i tu pocinje era Daf vozila u GIPS-u. Izuzetak je kupovina Neoplana dvije godine kasnije koji su sa Magirus motorima. Od 2000-te godine svake godine je GIPS kupovao vozila i kao sto sam rekao to su Daf-ovi, Neoplani  i Mercedesi a u posljednjoj godini dana kupljeni su Berkhofi, cije slike cete vidjeti. Ovo je bio dosadniji dio price a interesantniji slijedi.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: transturist u Svibanj 30, 2009, 17:07:14
Sad cu malo opisati kako izgleda shema linija u gradskom saobracaju. Linije od broja 1-8 kao i dvije kruzne Ka i Kb su linije koje prolaze kroz grad.
Linije sa vecim brojevima su prigradske, npr 24 za Srebrenik, 14 Kiseljak itd. Na linijama od 1-8 najvise saobracaju zeleni Daf-ovi koji su skoro kupljeni sa Euro 3 motorima, zglobni Daf-ovi, Neoplani i stariji žuti Daf-ovi, dok su na prigradskim linijama Daf-ovi troosovinci, Berkhofi troosovinci i prigradski Daf-ovi. Kada poredam fotografije bice puno jasnije. Po meni najveci problem GIPS-a jeste sto su vozila sarena, nisu jednoobrazna pa za nekoga ko nije iz Tuzle a za mnoge koji jesu je problem zbog raspoznavanja. Medjutim, najvaznije je da se vozni park obnavlja. GIPS ima odjeljenje u Srebreniku u kojem su uglavnom stara i isluzena vozila koja u Tuzli daju dusu pa ih prebace tamo da drze linije za sela oko Srebrenika.
Sad slijede fotografije.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: aaaaa u Svibanj 30, 2009, 17:58:31
Koje godište su DAF-ovi troosovinci i Berkhoffi troosovinci. Izgledaju jako dobro. Mislim da menadžment firme radi jako pametno. U nemogućnosti kupovine kvalitenijih novih vozila oni su se opredjelili za polovna ali dobro očuvana vozila i to iz zemalja kao Holandija koje su tipično ravničarske što znači da vozila nisu forsirana opterećivana da nisu radila brdske linije i sl...
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: transturist u Svibanj 31, 2009, 10:54:19
Evo fotografija...

Volvo Hainje, jedan od posljednjih, nazalost.

(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00623.jpg)
(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00633.jpg)

Daf-ovi kupljeni od Alpine iz Frankfurta. Njih ima oko 15 komada. Po meni su jako losi i kupljeni su izradjeni.

(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00920.jpg)
(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00921.jpg)

Slican model Daf-a ali za razliku od ovih gore, ovakva 4 su stigla nova kao donacija vlade Holandije 2000-te godine.

(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00723.jpg)

U GIPS-u imaju i dva ovakva Neoplana, oni su stigli 98-e godine zajedno sa isporukom DAF-ova i imaju DAF motore. Kad su dosli meni su bili najbolja dva busa u GIPS-u.

(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00715.jpg)

Ovakvih Neoplana je bilo oko 30 komada, kupovani su u dva navrata, 2000-te i 2001-e. Danas ih je svega nekoliko prezivjelo jer su presli nekoliko miliona u Tuzli. U njima su Magirus motori 260 PS.

(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00703.jpg)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: transturist u Svibanj 31, 2009, 10:59:16
U posljednje 4 godine kupljeni su Mercedesi te ponovo Daf-ovi. To su vozila koja se trenutno najvise eksploatisu.

(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00925.jpg)
(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00615.jpg)
(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00917.jpg)
(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00722.jpg)
(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00641.jpg)
(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00634.jpg)

Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: aaaaa u Svibanj 31, 2009, 13:15:51
Kakva su ova zglobna vozila VOLVO "ex conexxion" vizuelno su jako ružni (uz puno uvažavanje ostalih ukusa i kvaliteta) pogotovo prikolica. Jednom prilikom sam vozio iza njega i čitavo vrijeme strahovao kad će mu se prikolica otkinuti....
A ovi DAF-ovi  plavo bijeloj kombinaciji koji su nabavljeni iz Frankfurta primjetio sam da su prešli mnogo kilometara i da kod sve i jednog prednji trap "lupa" amortizeri cupkaju što dodatno stvara osjećaj nelagodnosti pri voznji u takvom vozilu.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: transturist u Lipanj 04, 2009, 23:47:22
Jos nekoliko slika iz auto-baze...
Zglobni Volvo kojem su dani odbrojani.
(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00929.jpg)
Kao i ovom Neoplanu
(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00931.jpg)
Posljednji mohikanac u GIPS-u
(http://i211.photobucket.com/albums/bb97/Edo_84/DSC00928.jpg)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: mb0404 u Lipanj 05, 2009, 05:23:58
Ukoliko se ne varam do prije par godina voih Volvo Hainje bilo je dosta,sjecam se da je par emisija o saobracaju sto je snimala TK snimala upravo u tim busevima....Kakvi su to busevi cije proizvodnje,kakvi su motori godista i sl.... :-\
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: transturist u Lipanj 17, 2009, 17:09:44
Evo i Daf-ova troosovinaca i jedan Mercedes.

(http://i394.photobucket.com/albums/pp24/transturist/DSC01058.jpg)
(http://i394.photobucket.com/albums/pp24/transturist/DSC01064.jpg)
(http://i394.photobucket.com/albums/pp24/transturist/DSC01062.jpg)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: shef u Lipanj 17, 2009, 18:14:02
Samo preciznosti radi, svi ovi DAF-ovi su ustvari Den Oudsteni. Radi se o nizozemskoj karoserijskoj radionici koja je propala 2002.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: transturist u Srpanj 21, 2009, 07:11:45
Neoplan u akciji.

(http://i394.photobucket.com/albums/pp24/transturist/DSC01252.jpg)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: mb0404 u Srpanj 21, 2009, 11:44:00
Citat: transturist  u Srpanj 21, 2009, 07:11:45
Neoplan u akciji.

(http://i394.photobucket.com/albums/pp24/transturist/DSC01252.jpg)
Bas steta...Jel zna sta bi sa onim neoplanom sto su u njemu oni ljudi pobijeni prosle godine ???
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: Majstor u Srpanj 22, 2009, 23:08:37
Imam pitanje vidim mnogo niskopodnih vjerojatno automatica pa me zanima kako u BiH rješavate popravke mjenjača i kakve sve imate :o :o Pozdrav
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: MILCHO u Prosinac 21, 2009, 14:08:02
Da osvježim temu:
http://ht-busser.dk/index.php?id=108 (http://ht-busser.dk/index.php?id=108)
Galerija Tuzlanskih autobusa. TAM, Ikarus, Neoplan, DAF, Volvo, Den Oudsten.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: 5AR u Siječanj 22, 2010, 22:16:34
Par slika slikanih u ljeto 2005.g.

(http://i218.photobucket.com/albums/cc265/petar22/Ostali%20Autobusi/P8200031.jpg)

(http://i218.photobucket.com/albums/cc265/petar22/Ostali%20Autobusi/P8200034.jpg)

(http://i218.photobucket.com/albums/cc265/petar22/Ostali%20Autobusi/P8200036.jpg)

(http://i218.photobucket.com/albums/cc265/petar22/Ostali%20Autobusi/P8200045.jpg)

(http://i218.photobucket.com/albums/cc265/petar22/Ostali%20Autobusi/P8200038.jpg)

(http://i218.photobucket.com/albums/cc265/petar22/Ostali%20Autobusi/P8200046.jpg)

Na prvoj i drugoj slici vidi se katni autobus, kakav je, dali još vozi i da li je i to GiPS-ov?
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: Majstor u Siječanj 22, 2010, 23:19:46
Jedan katni gradski Man SD 200 ex. Berlin na slikama
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: elvis u Siječanj 22, 2010, 23:45:45
Ako mislis na MAN-a sa 5rovih slika koje je danas objavio,taj nije u vlasnistvu GIPS-a,njegov vlasnik je Transmont Kladanj ;)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Srpanj 15, 2010, 00:21:11
juce je taj novi bus vozio liniju 7,navodno je na probi a ima Podgoricke tablice
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: MILCHO u Kolovoz 01, 2010, 18:56:32
Linije Gradskog i prigradskog saobraćaja - Tuzla

GRADSKE LINIJE
Ka   Zlokovac - B.Malta - Irac - Želj. Stanica - Zlokovac (Kružna 9km)
Kb   Stupine - Želj. Stanica - Irac - B.Malta - Stupine (Kružna 9km)
1     Grabovica - Dom Zdravlja - RK Tuzlanka - Guming (11km)
2a   Solina - Dom Zdravlja - Solana (10km)
3     Gradina - B.Malta - Dom Zdravlja - Moluhe (9km)
4     Autobuska stanica - Dom Zdravlja - Siporeks (6km)
4a   S.Han - Dom Zdravlja - Solana (9km)
4b   Slavinovići - Sjenjak - Dom Zdravlja - Solana (7km)
4c   Križani - Dom Zdravlja - Siporeks (11km)
5a   S.Han - MUP - Guming (10km)
5b   Slavinovići - MUP - Guming (8km)
6a   Slavinovići - Sjenjak Bl. A - Dom Z. - RK Tuzlanka - Guming (9km)
6b   Ši Selo - St.DOM - Mandići (7km)
6d   Vukovarska I (Ši Selo III)  - Stupine - Dom omladine - Dragodol (7km)
7     Solina - MUP - Guming (10km)
7b   Solina NN - Stupine - Guming (11km)
8     Čaklovići - Dom Zdravlja - Plane (17km)
*     Dolovi - Kozlovac - Skver (4km)
*     Momahovo (Hukići) - Slavinovići - B.Malta (4km)
EXP Slavinovići - B. Malta - Stadion "Tušanj" (5km)
EXP Solina NN - B. Malta - Stadion "Tušanj" (6km)
EXP B.Malta - Dom zdravlja - Pašabunar (Strelište) (4km)


PRIGRADSKE LINIJE
9   Tuzla - Lukavac - Puračić
10   Tuzla - Živinice - Banovići
10/12   Tuzla - Živinice - Banovići
11   Tuzla - Dubrave - Kalesija
12   Tuzla - Š.Brod - Stupari
13   Tuzla - Čaklovići - Kalesija
14   Tuzla - Husino - Kiseljak - Poljana
15   Tuzla - S.Han - G.Tuzla
16   Tuzla - Požarnica - Seljublje
17   Tuzla - Dokanj - Breške - D.Obodnica
18   Tuzla - Bukinje - G.Lipnica
19   Tuzla - Š.Brod - Mramor - St.Mramor
20   Tuzla - Grablje - Poljice
24   Tuzla - Srebrenik
28   Tuzla - Š.Brod - Dragunja MZ - Jasenica
30   Tuzla - Previle - D.Obodnica
31   Tuzla - Husino - G.Pasci
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Siječanj 01, 2011, 13:55:05
GIPS Tuzla je nabavilo 30 polovnih autobusa Deen Oudsten.Nastavljena je saradnja sa firmom Connexxion iz Holandije.Autobusi ovako izgledaju.Prva slika je moja a bice i boljih kada pocnu da voze a druga je sa stranice: http://www.openbaarvervoerinboskoop.nl/busfoto/wagenpark/connexxion/2600-serie/

Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: MILCHO u Siječanj 12, 2011, 20:16:17
Ikarus IK-160B - 08.12.2003
(http://www.czechrailways.net/foto/bih/bih3-8.jpg)
http://www.czechrailways.net (http://www.czechrailways.net)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: MILCHO u Siječanj 15, 2011, 19:53:43
Citat:Kako bi se građani Tuzle vozili u modernim i ekološki prihvatljivim autobusima d.d. Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla (GIPS) kupio je 30 autobusa, čije ekološke karakteristike odgovaraju ekološkim standardma. Ukupna vrijednost investicije je oko 2,5 miliona KM.

˝Omogućiti građanima što udobniju i sigurniju vožnju˝

Prema riječima direktora d.d. ˝GIPS˝ Tuzla Mlađana Lazića, radi se modernim autobusima, čija starost se u prosjeku kreće oko sedam godina, a čije tehničke predispozicije omogućavaju ugodnu vožnju u svim vremenskim prilikama. ˝Nabavili smo 30 autobusa visokog ekološkog tipa. Projekat obnove voznog parka je realiziran u saradnji sa holandskom kompanijom ˝Womy˝, a ukupna vrijednost investicije je oko 2,5 miliona KM iz kreditnih sredstava. Autobusi su namjenjeni javnom prevozu u gradskom području. Cilj nam je da građanima omogućimo što udobniju i sigurniju vožnju. Ovom prilikom želim da se zahvalim svim uposlenicima GIPS-a jer bez njih sigurno ne bi mogli da ostvarimo ovu milionsku investiciju˝, izjavio je direktor Lazić.



Ekološke karakteristike autobusa odgovaraju europskim standardima

Kako nam je kazao izvršni direktor održavanja u GIPS-u Tuzla Elvis Sprečić autobusi su sa Euro 3 motorima, čije ekološke karakteristike odgovaraju europskim standardima, a zahvaljujući kojima se znatno smanjuje emisija izduvnih gasova. ˝Osim Euro 3 motora ovi autobusi posjeduju i filter čestica koji se sastoji od poroznog zida kroz koji prolaze izduvni gasovi, ali zadržava čađi ćestice. To znači manje zagađeni zrak i smanjenje štetnog utjecaja ovog zagađenja˝, istakao je Sprečić.

˝Vidimo da je zagađenje zraka u alarmantnom stanju u Tuzli. Ovo su koraci kojima će se smanjiti zagađenje zraka. Uvođenjem ovih 30 autobusa, a ne smijemo zaboraviti ni onih 10 koji su uvedeni prije dvije godine, doći će u Tuzli do smanjenja zagađenja zraka. Mi smo mišljeja da je neophodno u BiH raditi na poboljšanju javnog prevoza kako bi se smanjilo zagađenje. Znamo da je ekonomska kriza, stoga bih pohvalila ovo preduzeće koje je smoglo snage da napravi ovaj korak koji mi ekolozi znamo da cijenimo˝, izjavila je direktorica Centra za ekologiju i energiju Tuzla Džemila Agić.



Prosječna starost autobusa u FBiH oko 19 godina

Prema analizama kojima raspolažu u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja TK prosječna starost autobusa na području Federacije BiH, kojih ima oko 2.700, je oko 19 godina. ˝Nabavkom ovih 30 autobusa će se situacija u Tuzli i Tuzlanskom kantonu sigurno poboljšati kada je u pitanju razvoj i unapređenje javnog saoobraćaja, a sve u interesu krajnjih korisnika, tj. građana˝, rekao je zamjenik ministra trgovine, turizma i saobraćaja TK Nenad Lukanović.



˝Nikada bolji i svečani dan nisam imao u vrijeme bavljenja Sindikatom. Ovih dana mi imamo veoma mali broj preduzeća koji povećavaju broj zaposlenih i rade na poboljšanju uslove rada svojih zaposlenih, a to se događa u ovom preduzeću. Stoga mi je izuzetno drago da prisustvujem ovom svečanom puštanju u defile još 30 novih autobusa koje je ovo preduzeće kupilo kako bi poboljšali usluge javnog prevoza u Tuzli˝, istakao je predsjednik samostalnog sindikata saobraćaja i veza u BiH Bejto Kačar.



Kako ističu u GIPS-u Tuzla nabavkom ovih 30 autobusa sa ekološki prihvatljivim Euro 3 motorima znatno će se smanjiti troškovi amortizacije i održavanja, kao i potrošnja goriva, što je posebno bitno za dalji razvoj i unapređenje javnog saobraćaja u gradu Tuzla.

(TIP/A.J)
http://www.tip.ba/2011/01/15/foto-gips-tuzla-obnovio-vozni-park-s-30-autobusa/ (http://www.tip.ba/2011/01/15/foto-gips-tuzla-obnovio-vozni-park-s-30-autobusa/)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Veljača 22, 2011, 00:04:23
Pa evo obecao sam slike od novih autobusa kada pocnu da voze pa izvolite.Znaci kupljeno je 30 polovnih Den Oudsten Aliance B95.Vec postoji 10 potpuno istih,kupljenih prije 1.5-2 godine.Svi su sa Euro 3 motorom.Izgledaju ovako:
(http://img525.imageshack.us/img525/917/2611z.jpg) (http://img525.imageshack.us/i/2611z.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

imaju i 4 zuta od Obuzz:
(http://img600.imageshack.us/img600/4204/2102.jpg) (http://img600.imageshack.us/i/2102.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

unutra izgledaju ovako:
(http://img145.imageshack.us/img145/1571/dsc02052g.jpg) (http://img145.imageshack.us/i/dsc02052g.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
(http://img576.imageshack.us/img576/3185/dsc02057h.jpg) (http://img576.imageshack.us/i/dsc02057h.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
(http://img155.imageshack.us/img155/6918/22324070.jpg) (http://img155.imageshack.us/i/22324070.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Na ovom pise da je presao nesto vise od 700000 km,ne djeluje mi previse s obzirom da je Holandija ravnicarska zemlja.
To je sto se tice novih.Imaju i 6 komada skoro istih sa centralno postavljenim Volvo motorom a to se vidi po polozaju zadnjih vrata:
(http://img72.imageshack.us/img72/5856/1078x.jpg) (http://img72.imageshack.us/i/1078x.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Imaju 2 MB 0405:
(http://img841.imageshack.us/img841/4779/dsc01919f.jpg) (http://img841.imageshack.us/i/dsc01919f.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Imaju 5 komada 0405G.Slika od jednog je u proslom postu.

Dalje imaju 8 BERKHOF DAF SB 220 LF.Nisu nesto lijepi,al za ove 2 godine koliko su tu,mislim da ga nisam vidio u kvaru.Izgledaju ovako:
(http://img545.imageshack.us/img545/2118/2293k.jpg) (http://img545.imageshack.us/i/2293k.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
(http://img576.imageshack.us/img576/5629/dsc01925r.jpg) (http://img576.imageshack.us/i/dsc01925r.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Vozi i 8-9 zglobni Berkhof Volvo B10MA-55.Dobri su a i vozaci ih fale.
(http://img193.imageshack.us/img193/2306/9015.jpg) (http://img193.imageshack.us/i/9015.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Neoplani N 4016 vise ne voze,svi su parkirani a i Den Oudsten troosovinci se izbacuju,idu na prodaju.Evo neoplan,oprastajna slika,kroz 2-3 dana je bio parkiran:
(http://img441.imageshack.us/img441/1522/neoplan113.jpg) (http://img441.imageshack.us/i/neoplan113.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
i troosovinac,jos mozda 2 voze,idu na prodaju:
(http://img251.imageshack.us/img251/563/dsc01976af.jpg) (http://img251.imageshack.us/i/dsc01976af.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
I to je otprilike to,ima jos nekoliko starih sanosa,styera,3 MB0303  2 su ex trans turist,1 Reno Racer,nekoliko malih Tovota Coaster i ako sam pogrijesio koju oznaku modela,naravno ispravite.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: MILCHO u Veljača 24, 2011, 01:33:59
Svaka čast na slikama i informacijama
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: Tomek u Travanj 15, 2011, 07:53:14
Jel možeš molim te uslikati poneki stari Sanos? Kakvim su se pokazali ovi silni Nizozemci? Nisu baš neke ljepotice, ali vjerujem da su dobri radnici
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: ivan28zu u Svibanj 16, 2011, 19:45:40
jedna vozacica u tuzli zove se edina delic vozi bus broj 7 kako mogu poslat njenu sliku
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: edi u Svibanj 17, 2011, 10:51:35
Ovi nizozemci su se dobro pokazali,
za mene je ovaj berkhof zglobni najjbolji
posebno zimi ima odlicno grijanje :) :)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: MILCHO u Svibanj 24, 2011, 00:28:46
Može li neko od Tuzlaka slikati Narančastu Karosu?
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Svibanj 24, 2011, 23:09:27
Ona ne vozi,vec je dugo u parkirana u bazi a i Tomek je zamolio za sliku kojeg sanosa koji su takodje u bazi,pa cu zamolit prijatelja vozaca.Evo zasad ove koje nemaju.

Toyota Coaster,ima ih 9 komada
(http://img32.imageshack.us/img32/9379/dsc03324qp.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/32/dsc03324qp.jpg/)

Reno Racer imaju 2 komada
(http://img710.imageshack.us/img710/681/reno42.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/710/reno42.jpg/)

stop svijetla vjerovatno sa nekog Ikarusa
(http://img838.imageshack.us/img838/7316/dsc02312cw.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/838/dsc02312cw.jpg/)

bilo je i ovih Den Oudstena 10-tak komada 2 su radila do prije 2-3 mjeseca i gotovo.
(http://img805.imageshack.us/img805/3723/dsc02217p.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/805/dsc02217p.jpg/)

skoro su kupili i ovu 0303
(http://img828.imageshack.us/img828/1638/0303gips.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/828/0303gips.jpg/)

i jedan jedini Berkhof ovog izgleda,mislim ST2000.
(http://img3.imageshack.us/img3/2627/dsc03399od.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/3/dsc03399od.jpg/)




Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: MILCHO u Svibanj 25, 2011, 17:11:42
Danas sam vidio jednog Steyra SML 14 H 256 (Bijeli sa crvenim linijama) na vanrednoj u Sarajevu. Mislim da je u pitanju prevoz djece.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Lipanj 01, 2011, 21:21:24
To je ovaj,uglavnom radi vanredne.Slikan danas a i ja ga rijetko vidjam.I evo jos jedan Den Oudsten.Ovaj jedini ima prave ratkape,vecinom su ih farbali u svijetlozelenu.
(http://img34.imageshack.us/img34/7108/dsc03584ya.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/34/dsc03584ya.jpg/)

(http://img801.imageshack.us/img801/3931/dsc03589e.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/801/dsc03589e.jpg/)

i jedna od rijetkih ex alpina
(http://img823.imageshack.us/img823/2701/dsc03557r.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/823/dsc03557r.jpg/)

ovakva 3 su dosla 2000 godine potpuno novi kao donacija Holandske vlade.Imaju troja vrata za razliku od ostalih.
(http://img17.imageshack.us/img17/3126/dsc03432dr.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/17/dsc03432dr.jpg/)

Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Lipanj 13, 2011, 03:20:49
(http://img806.imageshack.us/img806/9322/dsc03777rc.jpg) (http://img806.imageshack.us/i/dsc03777rc.jpg/)

(http://img197.imageshack.us/img197/2390/dsc03778sj.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/197/dsc03778sj.jpg/)

(http://img215.imageshack.us/img215/3817/dsc03715nw.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/215/dsc03715nw.jpg/)

(http://img402.imageshack.us/img402/1769/dsc03624dr.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/402/dsc03624dr.jpg/)

Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: Tirano u Lipanj 15, 2011, 13:54:12
Dear all, could somebody give me and informations and photos about the ex austrian busses below, which should have been sold to Tuzla:
Innsbruck: Steyr SS 11
Salzburg: Gräf&Stift MB 405 N1
Graz: MAN 272, 220, Gräf&Stift Sl 202
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Lipanj 19, 2011, 16:17:04
gb 5784 Scania Berkhof mislim L94.Imaju 2,jedna je u rashodu,rade vanredne.
(http://img51.imageshack.us/img51/3624/dsc02867ki.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/51/dsc02867ki.jpg/)

Kada sam jednom pregledao temu ZET naisao sam na post"Sarene devedesete"pa po istom principu evo i malo sarenih iz Tuzle.Ovakva 3 su dosla kao donacija Holandske vlade.Svi su bili narandjasti,jednog sam vec postavio a dva su u medjuvremenu oslikana i to ova prva dva.
(http://img217.imageshack.us/img217/9674/dsc03048c.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/217/dsc03048c.jpg/)

(http://img688.imageshack.us/img688/3664/dsc03706r.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/688/dsc03706r.jpg/)

(http://img843.imageshack.us/img843/3316/dsc02722sl.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/843/dsc02722sl.jpg/)

:((http://img24.imageshack.us/img24/232/2465k.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/24/2465k.jpg/)

(http://img807.imageshack.us/img807/5661/dsc03806.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/807/dsc03806.jpg/)

(http://img864.imageshack.us/img864/729/dsc03836jm.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/864/dsc03836jm.jpg/)

(http://img121.imageshack.us/img121/3056/dsc03882t.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/121/dsc03882t.jpg/)

(http://img101.imageshack.us/img101/8871/dsc03887p.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/101/dsc03887p.jpg/)

(http://img848.imageshack.us/img848/5403/dsc03897n.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/848/dsc03897n.jpg/)

Dvije "alkoholne"
(http://img12.imageshack.us/img12/4825/dsc02606b.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/12/dsc02606b.jpg/)

(http://img43.imageshack.us/img43/4104/dsc03947i.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/43/dsc03947i.jpg/)

Eto toliko a znam da dugujem Sanose.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: MILCHO u Lipanj 20, 2011, 10:12:59
TAM 704 a u pozadini Ikarus 336. Srebrenica - Potocari, 11.7.2003.
(http://ht-busser.dk/billeder/Tuzla_0704-%28TAM_260_A116%29.JPG)
Autor: Dennis Holm Petersen
Izvor: ht-busser.dk
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Kolovoz 28, 2011, 23:40:15
Bilo je 10 ovih Tamova koji su dosli 1990 godine.Bili su bijeli sa plavim prugama a kasije su farbani u ovu boju.Imali su rucni mjenjac sa 4 brzine a istovremeo je dosao i jedan 260 A 180.Oko 1995 je dosao jos jedan 260 A 180 polovan.

Evo jos nekih novih.

gb 2646
(http://img803.imageshack.us/img803/7384/dsc05055t.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/803/dsc05055t.jpg/)

gb 2296
(http://img847.imageshack.us/img847/2360/dsc04894r.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/847/dsc04894r.jpg/)

gb 9006
(http://img29.imageshack.us/img29/4883/dsc05060yt.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/29/dsc05060yt.jpg/)

gb 42
(http://img820.imageshack.us/img820/3059/dsc05076n.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/820/dsc05076n.jpg/)

gb 2490
(http://img97.imageshack.us/img97/6483/dsc05001o.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/97/dsc05001o.jpg/)

ovog sam postavio prije pa samo link ali je interesantno da je u njemu motor sa Ikarusa 111 koji veoma uspjesno radi
http://img215.imageshack.us/img215/3817/dsc03715nw.jpg (http://img215.imageshack.us/img215/3817/dsc03715nw.jpg)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: aaaaa u Kolovoz 29, 2011, 23:53:37
to ti sad dođe ko Mercedes sa MAN motorom...i nije loša kombinacija mora se priznati
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Rujan 03, 2011, 19:56:09
MILCHO je zamolio slike Karose,pa evo uspio sam pomocu prijatelja vozaca posto je ona u krugu vec dugo a bice i Sanosi za Tomeka.Naravno i za ostale.Ovaj moj zurio na liniju pa zaboravio al svakako mu hvala..Neki dan je jedan Sanos isjecen a jos 2 3 su u krugu.

(http://img545.imageshack.us/img545/7434/photo00911.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/545/photo00911.jpg/)

(http://img838.imageshack.us/img838/972/photo00921.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/838/photo00921.jpg/)

(http://img856.imageshack.us/img856/3424/photo00901.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/856/photo00901.jpg/)

Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: MILCHO u Rujan 04, 2011, 13:53:41
Odlične slike! Hvala damire!  :)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Rujan 19, 2011, 19:28:54
gb 51 izreklamiran.Jedan od 3 donirana,bili su narandjasti.

(http://img62.imageshack.us/img62/1969/dsc05309f.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/62/dsc05309f.jpg/)

gb 2641.

(http://img703.imageshack.us/img703/1925/dsc05219o.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/703/dsc05219o.jpg/)

takodje nova reklama na 2465 umjesto Dino kafa ova.

(http://img198.imageshack.us/img198/9660/dsc05248f.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/198/dsc05248f.jpg/)

Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Siječanj 26, 2012, 23:01:19
Citat: Tomek  u Travanj 15, 2011, 07:53:14
Jel možeš molim te uslikati poneki stari Sanos? Kakvim su se pokazali ovi silni Nizozemci? Nisu baš neke ljepotice, ali vjerujem da su dobri radnici

evo Sanosi od veceras,bio sam slucajno u bazi.Tu su i dalje al se kupusaju.Inace su ex prevoz radnika "Kreka"A Nizozemci su dobri al su malo monotoni bar za nas ljubitelje.Imaju oko 800000 na satu.

(http://img856.imageshack.us/img856/9218/dsc06693gh.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/856/dsc06693gh.jpg/)

(http://img688.imageshack.us/img688/9218/dsc066961.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/688/dsc066961.jpg/)

jos poneka "svijeza"

(http://img696.imageshack.us/img696/2016/dsc06522p.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/696/dsc06522p.jpg/)

(http://img190.imageshack.us/img190/5273/dsc065272.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/190/dsc065272.jpg/)

(http://img717.imageshack.us/img717/7480/dsc0655211.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/717/dsc0655211.jpg/)

(http://img51.imageshack.us/img51/8954/dsc065901.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/51/dsc065901.jpg/)

(http://img703.imageshack.us/img703/7467/dsc06510r.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/703/dsc06510r.jpg/)

(http://img805.imageshack.us/img805/8924/dsc06518g.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/805/dsc06518g.jpg/)

Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Svibanj 15, 2012, 00:10:41
gb 82

(http://img839.imageshack.us/img839/9002/dsc07532002.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/839/dsc07532002.jpg/)

gb 2291

(http://img526.imageshack.us/img526/4489/dsc07565001.jpg)

gb 2468

(http://img163.imageshack.us/img163/9738/dsc07533001.jpg)

gb 2465

(http://img195.imageshack.us/img195/1125/dsc07372001.jpg)

gb 2561

(http://img232.imageshack.us/img232/2294/dsc07319002.jpg)

gb 89  ex trans Turist

(http://img594.imageshack.us/img594/7148/dsc07477001.jpg)

gb 2674

(http://img843.imageshack.us/img843/4951/dsc07588001.jpg)

gb 2559

(http://img14.imageshack.us/img14/2769/dsc07320002.jpg)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: Tomek u Svibanj 15, 2012, 00:30:26
Kako se pokazuju ovi Den Oudsteni? Kvalitetni, udobni?
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Svibanj 15, 2012, 07:05:42
Dobri su posto veoma rijetko vidjam njihovo servisno vozilo za intervencije.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Rujan 13, 2012, 23:07:04
gb 2627
(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09031-001.jpg)

gb 2466
(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC08335-001.jpg)

gb 9006

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09468-001.jpg)

gb 84   od 5 ovakvih zglobnih.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC08377-001.jpg)

gb 81   od 2 solo

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09363-001.jpg)

gb 61  jedna od rijetkih preostalih a sve sto su bile parkirane dugo u bazi su isjecene.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09438-002.jpg)

gb 2680  a na ovom mjestu se desio masakr u Neoplanu gb 125 u Gornjoj Lipnici.Vidi se i spomen ploca.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09201-001.jpg)

gb 2103

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC08793-001.jpg)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Listopad 14, 2012, 23:26:04
Evo druge Alpine koja još vozi al ima još jedna na vanrednim izvan grada.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09566-001.jpg)

gb 55 dobio novu reklamu.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09456-001.jpg)

gb 2566

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09656-001.jpg)

gb 9010 bez reklame.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09457-002.jpg)

gb 2635

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC08347-001.jpg)

gb 2564

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC08387-001.jpg)

gb 2294  Berkhof

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC08787-001.jpg)

gb 90  ex Trans Turist.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC08805-001.jpg)

ima i Setra vec neko vrijeme.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC08454-001.jpg)

gb 1074 sa centralnim motorom Volvo

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC08526-001.jpg)



Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Listopad 19, 2012, 18:53:49
Evo još neke i za sada više necu ovdje postavljati jer ima dovoljno a nista posebno novo se ne desava.Jedino ako nekog nesto posebno zanima.

gb 2490

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09651-001.jpg)

gb 2568

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09996-001.jpg)

gb 2101

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09998-001.jpg)

gb 2567

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09652-001.jpg)

gb 2491

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC08341-001.jpg)

gb 54

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC00034-002.jpg)

gb 52

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC09637-002.jpg)



Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: elvis u Prosinac 13, 2012, 18:24:00
(http://i791.photobucket.com/albums/yy194/elvis_konjic/mm001-1.jpg)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: mate u Srpanj 08, 2014, 22:21:49
Malo osvjezenja teme

Gbr.2104 na liniji Srebrenik - Tuzla

(http://i1290.photobucket.com/albums/b539/mrvicaslike/Dafgbr2104gips_zps3957ae5f.jpg) (http://s1290.photobucket.com/user/mrvicaslike/media/Dafgbr2104gips_zps3957ae5f.jpg.html)

Gbr.2287 na liniji Srebrenik - Seona

(http://i1290.photobucket.com/albums/b539/mrvicaslike/Dafgbr2287gips_zpsc6224209.jpg) (http://s1290.photobucket.com/user/mrvicaslike/media/Dafgbr2287gips_zpsc6224209.jpg.html)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: frukec u Srpanj 14, 2014, 13:58:29
Mislim da bi ovo trebale biti njihove prinove  ;)

(http://i90.photobucket.com/albums/k245/frukec/DSC02067_zps04f2a6f0.jpg) (http://s90.photobucket.com/user/frukec/media/DSC02067_zps04f2a6f0.jpg.html)

(http://i90.photobucket.com/albums/k245/frukec/DSC02068_zps045766eb.jpg) (http://s90.photobucket.com/user/frukec/media/DSC02068_zps045766eb.jpg.html)

(http://i90.photobucket.com/albums/k245/frukec/DSC02066_zps6b009064.jpg) (http://s90.photobucket.com/user/frukec/media/DSC02066_zps6b009064.jpg.html)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: Semir u Srpanj 15, 2014, 13:49:53
Skorašnje prinove su ove 3 i 4 Transliner  onaj sa okruglim farovima iz Trans Turista
(http://www.dodaj.rs/f/2W/9g/1tOspOWP/dscn7190.jpg)
(http://www.dodaj.rs/f/3p/eM/4ey9FdOp/dscn7199.jpg)
(http://www.dodaj.rs/f/3/2E/2FbhAKrI/dscn7304.jpg)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: Majstor u Studeni 05, 2014, 20:19:20
Stizu Volvo-i na CNG isto Vama mislim
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Studeni 05, 2014, 23:59:10
Citat: frukec  u Srpanj 14, 2014, 13:58:29
Mislim da bi ovo trebale biti njihove prinove  ;)

http://s90.photobucket.com/user/frukec/media/DSC02067_zps04f2a6f0.jpg.html](http://i90.photobucket.com/albums/k245/frukec/DSC02067_zps04f2a6f0.jpg)

http://s90.photobucket.com/user/frukec/media/DSC02068_zps045766eb.jpg.html](http://i90.photobucket.com/albums/k245/frukec/DSC02068_zps045766eb.jpg)

http://s90.photobucket.com/user/frukec/media/DSC02066_zps6b009064.jpg.html](http://i90.photobucket.com/albums/k245/frukec/DSC02066_zps6b009064.jpg)


Ovi nemaju nikakve veze sa Gips Tuzla i to se odmah znalo.Uglavnom se ništa posebno nije dešavalo osim reklamiranja po vozilima.Pocetkom februara stigla su 2 Volva 8500 B7RLE Säffle.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1170169-001.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1170169-001.jpg.html)

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1100557-001.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1100557-001.jpg.html)

Skoro su došla 3 MB Citara a jedan je na plin i 2 Jonckheere Transit   Volvo B10M-55.Bice još navodno prinova a krenuli su i otkazi radnika pošto je došao novi vecinski vlasnik.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1180364-001.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1180364-001.jpg.html)

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC03633.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/DSC03633.jpg.html)

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1180338.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1180338.jpg.html)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: ROAD u Lipanj 30, 2015, 22:16:43
(http://www.dodaj.rs/f/2l/Am/2o0vBrMq/dscn5979.jpg)

(http://www.dodaj.rs/f/U/7J/3gxAaNVB/dscn6014.jpg)

(http://www.dodaj.rs/f/1N/91/Oks6rpd/dscn6088.jpg)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Srpanj 17, 2015, 08:31:24
Znaci imaju 4 Mana SG 313.Tri su u semi aviokompanije Norwegian :) a jedan je crven.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1190715-001.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1190715-001.jpg.html)

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1190648.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1190648.jpg.html)

Nekoliko MB Vario.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1190746.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1190746.jpg.html)

6 MB Citaro od kojih jedan na CNG,postavljen prije.Ovog inace vozi i djevojka.Na slici ne.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC00012-001_1.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/DSC00012-001_1.jpg.html)

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1190146.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1190146.jpg.html)

Ovaj je malo svijetliji.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1190722.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1190722.jpg.html)

Malo stare garde.Neki od ovih su rashodovani.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1190639.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1190639.jpg.html)

Ovi stariji autobusi sluze za reklamiranje,dok noviji ne.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1190622-001.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1190622-001.jpg.html)

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC00014.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/DSC00014.jpg.html)

tuzlanski.ba  al kad se zatvore vrata.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/DSC00031.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/DSC00031.jpg.html)

Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: Shole u Srpanj 17, 2015, 10:28:21
To su NG MAN-ovi, a ne SG,  i bit će da su neki 260, a ne 310
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: Osoblje u Srpanj 27, 2015, 00:53:10
Jako zanimljiva stara slika koju smo dobili na naš FB. perfeto Volvo iz 1972. godine:

(http://i1081.photobucket.com/albums/j356/AMFanovPBaccount/osoblje/11739726_1448135075510460_901877641_n.jpg)

Pošiljatelj kaže da je poluatomatik, došao u BiH 1996. godine iz Švedske sa dva milijuna kilometara i pregazio još osamsto tisuća makadama dok se nije raspala šasija.
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: mate u Kolovoz 03, 2015, 16:36:31
Tuzla, 30.7.2015. (1.dio)

Gbr.97

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Mb%20gbr.97%20gips_zps1cusrovq.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Mb%20gbr.97%20gips_zps1cusrovq.jpg.html)

Gbr.98

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Mb%20gbr.98%20gips_zpsp9gyiaei.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Mb%20gbr.98%20gips_zpsp9gyiaei.jpg.html)

Gbr.1082

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Volvo%20gbr.1082%20gips_zpsuzztfzna.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Volvo%20gbr.1082%20gips_zpsuzztfzna.jpg.html)

Gbr.2103

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Daf%20gbr.2103%20gips_zps3ndtniph.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Daf%20gbr.2103%20gips_zps3ndtniph.jpg.html)

Gbr.2429

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Daf%20gbr.2429%20gips_zpspohbllvc.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Daf%20gbr.2429%20gips_zpspohbllvc.jpg.html)

Gbr.2490

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Daf%20gbr.2490%20gips_zpspmcvd2tu.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Daf%20gbr.2490%20gips_zpspmcvd2tu.jpg.html)

Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: mate u Kolovoz 03, 2015, 16:37:16
2.dio

Gbr.2499

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Daf%20gbr.2499%20gips_zpszfcvjctg.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Daf%20gbr.2499%20gips_zpszfcvjctg.jpg.html)

Gbr.2557

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Daf%20gbr.2557%20gips_zpssptflhal.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Daf%20gbr.2557%20gips_zpssptflhal.jpg.html)

Gbr.2567

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Daf%20Gbr.2567%20gips_zpsgeabphgu.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Daf%20Gbr.2567%20gips_zpsgeabphgu.jpg.html)

Gbr.2618

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Daf%20gbr.2618%20gips_zpsg5wu7xvj.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Daf%20gbr.2618%20gips_zpsg5wu7xvj.jpg.html)

Gbr.2621

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Daf%20gbr.2621%20gips_zpsfg2ohstv.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Daf%20gbr.2621%20gips_zpsfg2ohstv.jpg.html)

Gbr.2680

(http://i48.photobucket.com/albums/f212/masinli/Daf%20gbr.2680%20gips_zpsfoksuxrd.jpg) (http://s48.photobucket.com/user/masinli/media/Daf%20gbr.2680%20gips_zpsfoksuxrd.jpg.html)

Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: damir fido u Veljača 18, 2016, 19:25:41
U medjuvremenu je stiglo nekoliko Manova NL 243 CNG u dvije šeme..Ustvari crveni dio je zastitni znak firme.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1200418-001.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1200418-001.jpg.html)

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1200419.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1200419.jpg.html)

Prvobitna 4 Mana NG su bili dosta dugo povuceni.Bilo je govora da su na prodaju ali ih ponovo vidjam.U medjuvremenu je stiglo još 9 istih pa evo dvije slike od njih.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1200391-001.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1200391-001.jpg.html)

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1200376.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1200376.jpg.html)

Malo starih.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1200379-001.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1200379-001.jpg.html)

Jonckheere Transit  Ima ih 4.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1200384-001.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1200384-001.jpg.html)

I neizbjezni Den Oudsteni.Oni uglavnom svi voze a povuceni su ona 3 sto su novi stigli kao donacija iz Holandije(sa troja vrata  B-96  gb 51 52 53) a zadnjih dana ne vidjam vise ni jednog na Volvo šasiji sa centralnim motorom (gb 1073-1078) a i bili su u lošem stanju.Svi MB 0405 su povuceni a neki od zglobnih su po mojoj procjeni mogli još.Zglobni Berkhofi još neki rade.Kupljen je veliki Higer od Transmont Kladanj,prebacen onaj stari zeleni Man Lions' Coach I i nabavljen još jedan turisticki prve generacije.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1200407-001.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1200407-001.jpg.html)

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1200331.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1200331.jpg.html)

A da,ima vec neko vrijeme i 4 MB 0815.Inace na svim novim Manovima i ovim malim MB rade displeji kako treba.

(http://i1145.photobucket.com/albums/o509/fido35/gips%20tuzla/P1200383.jpg) (http://s1145.photobucket.com/user/fido35/media/gips%20tuzla/P1200383.jpg.html)
Naziv: Odg: GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ, Tuzla
Autor: belmoo02 u Rujan 24, 2019, 20:04:26
(https://i.postimg.cc/YCN3DYmJ/Add-Text-09-22-06-01-55.jpg) (https://postimg.cc/gxJ8nwsD)

(https://i.postimg.cc/R0RMXsR2/AddText_09-22-06.28.54.jpg) (https://postimg.cc/1g8hzKbK)
Naziv: Odg: GIPS, Tuzla
Autor: Paško u Veljača 06, 2020, 11:58:33
1990-ih: Ikarus #425
Naziv: Odg: GIPS, Tuzla
Autor: Majstor u Kolovoz 17, 2020, 11:46:25
Koje godište su ovi zglobni Manovi 2002-04
Sa Voith mjenjačima
Šasije A23
Ex Bremen ?
Naziv: Odg: GIPS, Tuzla
Autor: ja5ko u Siječanj 07, 2021, 16:48:13
Da osvjezimo i ovdje.
(https://i.postimg.cc/3x3NbQHy/IMG_20200617_114930.jpg) (https://postimages.org/)
(https://i.postimg.cc/5NYn2K0t/IMG_20200624_205531.jpg) (https://postimages.org/)
(https://i.postimg.cc/vT0Pgk5m/IMG-20200803-113257.jpg) (https://postimages.org/)
(https://i.postimg.cc/y6jpbg2z/IMG-20200803-113525.jpg) (https://postimages.org/)
(https://i.postimg.cc/FzFFm41P/IMG-20200804-121559.jpg) (https://postimages.org/)
(https://i.postimg.cc/7Yq3Y8f2/IMG-20200824-184100.jpg) (https://postimages.org/)
(https://i.postimg.cc/qq9kPgK1/IMG-20201009-171842.jpg) (https://postimages.org/)
(https://i.postimg.cc/8cFpXL7F/IMG-20201009-175148.jpg) (https://postimages.org/)
Naziv: Odg: GIPS, Tuzla
Autor: ja5ko u Siječanj 07, 2021, 16:49:36
(https://i.postimg.cc/5Nqx4hsM/IMG-20201119-104022.jpg) (https://postimages.org/)
(https://i.postimg.cc/15DqysCH/IMG-20201130-124913.jpg) (https://postimages.org/)
Naziv: Odg: GIPS, Tuzla
Autor: Doki21 u Kolovoz 03, 2022, 20:21:10
City CNG na liniji 31
I A20 CNG na liniji 14
Inače u narednih nekoliko dana od mene možete očekivati slike tuzlanskih ali i BIH prijevoznika pivkan
Naziv: Odg: GIPS, Tuzla
Autor: Doki21 u Kolovoz 11, 2022, 15:17:29
Ulovi od prošlog tjedna:
City CNG na liniji 18
A20 CNG na liniji 14
Naziv: Odg: GIPS, Tuzla
Autor: mate u Kolovoz 31, 2023, 22:05:37
12.8. na ulasku u HR