Udruga vozača i automehaničara AUTOTROLEJ i aktiv DDK

Autor dragec52, Listopad 11, 2009, 14:45:18

Berlingo


BARCODE

Članovi UVA Autotrolej  putovali u Daruvarske toplice. Nadam se da su se malo odmorili i opustili da su stres ostavili u Daruvarskim toplicama u nekom od bazena, sauni,kuglani ili nekom drugom sadržaju koji je bio ponuđen.  8-8
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

NP-549

Kakva je to večera sinoć bila bez Nevenke !?  Mislim stvarno

421

Zahvala
kolegama bus123 iz Autotroleja koji su pomogli da se  malobrojna ekipa  bus123 iz UVA ZET Dubrava u Rijeci osjeća kao kod kuće za vrijeme Riječkog  karnevala.
Bilo je prilike razmijeniti iskustva a vrijeme je naprosto proletjelo. Nadamo se da će biti prigode uzvratiti na sličan način i u što skorije vrijeme.
HVALA!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

troosovinac

bela lađa

kico101

Pod organizacijom UVA Autotrolej, dana 04.06.2011. ( subota ) na poligonu u Klani ( prostori bivše vojarne ) održano je natjecanje u spretnosti vozača autobusa. Dan sunčan i vrlo topao, uvjeti odlični, ekipa za čistu destku. Ukupno 11 vozača natjecalo se na 14 postaja ( trebalo ih je po planu biti 15, ali se od jedne u međuvremenu odustalo. Osim vozača, prethodno su održana natjecanja električara i mehaničara ( poredak u nastavku ). Osim natjecatelja, treba pohvaliti i 20-ak sudaca ( vozači i drugo osoblje Autotroleja ), a posebno i organizatora i voditelja, predjednika UVA udruge Alena Bartulca koji je suvereno vodio ovo natjecanje. Osim zaposlenika Autotroleja, ovdje se okupio i poneki obiteljski član ( osobito su uživala djeca ), te pokoji simpatizer  ;D.
Naporan posao u svemu ovome odradili su gbr 600 ( na kojemu je krug odvozilo 10 vozača i probni vozač/predskakač ),

te 470 na kojemu je krug odradio 1 vozač,

ali je bus zapravo odradio rudarski dio posla-prijevoz čitave opreme potrebne za natjecanje,

ali i za upoznavanje djece s tim strojem:

Pozornica, koja je u biti montirana za drugu namjenu, iskorištena je kao sasvim dobra hladovina za smještaj pratećeg osoblja:

Prve dvije postaje, nažalost nisam dokumentirao, jer su smještene na žarkom suncu, a volim ladovinu ;D, pa počnimo od 3. Cilj je bio proći između dviju poluga na kojima su bile postavljene po 3 teniske loptice, koje naravno prolaskom autobusa nisu smjele pasti, što znači da je trebalo proći vrlo pažljivo bez ubrzanja ili usporavanja na tom dijelu. Svaka srušena loptica je mislim 50 kaznenih bodova:



Slijedeća postaja broj 4 sastojala se od žljebaste poluge na kojoj se nalazi mala loptica. Cilj je autobusom preko špaga i koloturnika podignuti polugu tako da loptica upadne u mali utor smješten u zacrvenjenom dijelu žlijeba. Dosta komplicirano:

Posjeća li vas ova radnja na posao manevriste na željeznici? :)evil

Treba pogoditi količinu gasa ( zapravo više kočnice ):

Peta postaja ima za cil postaviti autobus na uzbrdici tako da prednji desni kotač stane točno na crvenu liniju, a zatim se kreće tako da bus pogurne polugu,ali toliko da ne zasvijetli crveni signal i ne zasvira truba:

Nije baš jednostavno:

Sudačka ekipa sve pozorno motri:

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

kico101

Jake sudačke snage 4-te i 5-te postaje:

Idemo dalje. Postaja broj 6 nalazi se u lijevom zavoju. Cilj je proći pored 3 horizontalne poluge na način da autobus smije dotaknuti samo gornju zelenu polugu, dok donje dvije ( žutu i crvenu ) ne. Nije potrebno napominjati da i žuta i crvena nose kaznene bodove:



Iz druge perspektive:

Slijedi postaja 7 i prolaz pored bicikla, a zatim 8-četke ;D. Znači, vozač zaustavlja autobus ispred letvice, na označenom mjestu, zatim sucima uz letvicu daje znak da je po visini namjeste onoliko visoko da kada bus prođe dotakne samo zastavice ispod letvice. Ne dotakne li zastavice, idu kazneni bodovi. Sruši li konstrukciju-skida se 10% plaće (  ;D-naravno da se šalim ):

Mislim da nitko od vozača ovdje nije pogriješio. Podvožnjaci i tuneli-sigurni ste.
Slijedi možda najteža ( iako ne i najkompliciranija ) postaja broj 9. Cilj je vožnjom unatrag namjestiti bus čim bliže udaljenosti od 3 metra od označene letvice. Svakih 10 cm više ili manje donosi kaznene bodove:

Mjerači su vrlo precizni:

Koncentracija potpuna:

Radi se i sa 470:

Postaja 10-prolaz između bankina. Vozač daje uputstva sucima na kojoj širini treba postaviti bankine, ali tako da ih bus prolazom ne sruši, ali i da ne ostane više od, mislim 10 cm sa svake strane:

470

Postaja 11-centriranje autobusa:

Postaju broj 12-voznja u rikverc do poluge, nisam uslikao ( zapravo jesam, ali fotke nisu uspjele. :-[
Postaja 13-čunjevi. Cilj je vožnjom u lijevom zavoju porušiti sve zelene stupiće, a da svi crveni ostanu stajati:

Ni ovo nije jednostavno:

I konačno slijedi postaja 14- postavljanje autobusa u točno zadani okvir.





Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

kico101

Nakon što je svih 11 vozača odvozilo čitav krug, predsjednik Udruge UVA Autotrolej Alen Bartulac pristupa proglašenju pobjednika:

Natjecatelji u napetom iščekivanju:

Konačno slijedi objava pobjednika u 3 kategorije.
Kategorija Autoelektričari:
1. Velimir Glavan
2.  Kristijan Podobnik
3.  Bruno Čargonja
Čestitamo. :)
Kategorija Automehaničari:
1. Damir Batistić
2.  Rudolf Štimac
3.  Darko Vrbanić
Čestitamo. :)
Vozači:
1.  Arsen Rudar

2.  Dejan Janošević

3.  Ivan Jerbić
4.  Goran Bezjak
Čestitamo. ;D
Da ne zaboravim, prva nagrada je u novčanom iznosu od 800 kn, druga 600, treća 400 i četvrta 200 kn ( više od ovoga cijeni se reputacija među vozačima )
I na kraju, odlično odrađen posao UVA Autotrolej i svih sudionika, i uz zajedničku fotografiju sudačke ekipe ( a ima ih  ;) i pobjednika, pozdrav od vašeg reportera Kićota:

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Berlingo

Ajme koliko poznatih lica. Svaka cast na reportazi. Mozda si promasio profesiju. ;D

NP-549


BARCODE

Kićo svaka čast ovako profesonalno orađeno kao pravi novinar - sviđa mi se ;)
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

dkrizaj

Odlicne slike, hvala bogu da je netko to evidentirao na internetu.
Dule

kico101

Zahvaljujem i drago mi je da Vam se svidio ovaj moj pogled, jer doista smatram da je natjecanje u potpunosti uspjelo i opravdalo svoje postojanje. Btw, napravio sam jedan propust-naime, nisam izvijestio da su neki od vozača i pratećeg osoblja i odlični kuhari, tako da postoji i nastavak priče, ali to nećemo ovdje prikazati i pustit ćemo mašti na volju. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

dkrizaj

Ja sam bio kao sudac ali nisam primijetio da netko slika. Trebala bi te udruga postaviti kao sluzbenog fotografa. Nadam se da se vidimo na Rokovo u Klani to je negdje oko 14.8. MI cemo samo suditi ako bog da.
Pozdrav............
Dule

kico101

Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.