Anketa: najizgledniji scenarij za razvoj situacije u Velikoj Gorici?

Autor Ivan, Listopad 03, 2015, 01:37:11

MAN truck bus

Vidim da nitko nije objavio...

Citat:
Javni prijevoz: Za gradske linije priželjkuje se novi koncesionar i više linija, do Zagreba i dalje ZET-om i vlakovima

Nedovoljan broj linija i gužve u špicama za Zagreb, kašnjenja i istrošeni autobusi, buka iz autobusne garaže u centru grada... Sve to, i štošta drugoga, razlozi su stalnog nezadovoljstva građana sa ZET-om, a jedina svijetla točka u ovoj vezi Goričana i ZET-a još uvijek je tek povoljna cijena prijevozne karte koju na 4 kune drži ogromna subvencija iz gradskog proračuna.

Gradska uprava najavljuje promjene u javnom prijevozu već neko vrijeme. Zaokružili smo sve što je do sada poznato iz ranijih najava, a neke promjene potvrdili su nam i gradski službenici, te pokušali složiti sliku kakav nas javni prijevoz očekuje u budućnosti. Za početak, sve bi trebalo biti jasnije kroz nekoliko dana kada se očekuje prezentacija nove organizacije autobusnog prijevoza koju je Grad pripremio u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti.

Prijedlogom nove organizacije prijevoza uvest će se nekoliko novih linija, a naglasak je na boljem povezivanju grada sa željezničkim kolodvorom odakle će u smjeru Zagreba prometovati veći broj vlakova što je osigurano nedavno potpisanim Sporazumom između Grada i HŽ Putničkog prijevoza. Osim što će se novim autobusnim linijima povezati prigradska naselja sa željezničkim stanicama, planira se uvesti i autobusna linija prema poslovnoj zoni Meridian 16, doznajemo.

ZET bi ostao povezivati Goricu i Zagreb

Iz dosadašnjih pregovora ZET-a i Grada Velike Gorice, čujemo od uključenih, vidljivo je da obje strane priželjkuju da ZET ostane povezivati naš grad sa Zagrebom i to sa svim postojećim linijama. Ugovor između Grada Velike Gorice i ZET-a istekao je te je produžen aneksom do kraja godine. No, sve više informacija i okolnosti govori da će ZET prevoziti Velikogoričane i sljedećih godina. Barem na tim VG-ZG linijama. Naime, nevidljiva granica između Velike Gorice i Zagreba ove autobusne linije svrstava u međužupanijske linije za koje koncesiju izdaje Ministarstvo prometa. Dodatno, zaustavljanje na autobusnim stajalištima na području Grada Zagreba drugi prijevoznik bi morao plaćati, jer time oduzima putnike ZET-u, što stvara veliki trošak. U konačnici, Velikogoričani kada dođu u Zagreb ponovno moraju koristiti usluge ZET-a, na tramvajskim i autobusnim linijama, te bi plaćanje dva prijevoznika zasigurno poskupilo ukupnu cijenu prijevoza. Sve te okolnosti ukazuju da bi se brak ZET-a i Gorice trebao nastaviti.

S druge strane, obje strane žele raskinuti odnos na gradskim linijama unutar granica Grada Velike Gorice. ZET je zastarjelim voznim parkom i neučinkovitim linijama ostao u nekim prošlim vremenima, neprilagođen današnjim potrebama Velikogoričana. Dovoljno tome u prilog idu prizori praznih autobusa koji prolaze (pri)gradskim ulicama. Grad Velika Gorica stoga će, sasvim je izgledno, raspisati javni natječaj na novog koncesionara na gradskim linijama kojim će tražiti više linija, povezivanje sa željezničkim kolodvorom, a u konačnici i nižu cijenu koja će manje iscrpiti gradski proračun.

- Trošak prijevoza definiran je brojem prijeđenih kilometara, a ZET je u odnosu na druge prijevoznike skuplji od 25% do 35%, te nisu iskazali interes za uvođenje manjih autobusa koji bi značili i manji trošak. Još jedna pozitivna stvar s dolaskom novog prijevoznika bit će i konačno izmještanje ZET-ove garaže iz samog središta Velike Gorice što građani traže već dugi niz godina. Oko linija prema Zagrebu i dalje traju pregovori između Grada Velike Gorice, Grada Zagreba i ZET-a, a glavni prijepor je naravno cijena - kažu nam iz Gradske uprave.

ZET je uteg i proračunu

Nije tajna da je ZET već godinama u financijskim problemima te da na velikom broju linija stvara gubitke. Zbog toga je ZET posljednjih godina ukinuo brojne linije koje su vozile izvan područja grada Zagreba, a koje su preuzeli privatni prijevoznici. No, bez obzira na smanjenje broja linija, ključni problem ZET-a i dalje je ostalo neefikasno poslovanje i stvaranje gubitaka, što je rezultiralo i stalnim povećanjem subvencija kako Grada Zagreba, tako i Grada Velike Gorice. ZET je tako najveći uteg proračunu Grada Zagreba koji izdvaja godišnje više od 700 milijuna kuna subvencije za ZET. Financijskim rezultatima nije pomoglo ni smanjenje cijene karte jedne zone na 4 kune. Podsjetimo, do 2017. za dvije zone od Velike Gorice do Zagreba plaćalo se 20 kuna. Taj mastodontski neučinkoviti sustav stoga se financira subvencijama iz gradskih proračuna, a samo je račun prema Gradu Velikoj Gorici s 9 milijuna kuna 2018. godine narastao na 30 milijuna kuna za ovu godinu.

Jasno je da se pitanje javnog prijevoza neće riješiti preko noći, odnosno da će se rješavati sigurno kroz nekoliko idućih godina, ako ne i duže no gradonačelnik Krešimir Ačkar je već više puta potvrdio da bez obzira na model javnog prijevoza, cijena karte za putnike se neće povećavati, budući da je javni prijevoz možda i najznačajnija socijalna mjera koju jedan grad osigurava svojim građanima. Sama reorganizacija javnog prijevoza provodi se da prijevoz bude bolji od sadašnjeg, građani to s pravom i očekuju.


Izvor: https://www.vgdanas.hr/grad/javni-prijevoz-za-gradske-linije-prizeljkuje-se-novi-koncesionar-i-vise-linija-do-zagreba-i-dalje-zet-om-i-vlakovima/
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

MAN19464

Predstavljena Studija reorganizacije javnog prijevoza u Gorici: Nove linije, više polazaka i veza sa željeznicom, cijena ostaje ista
14.10.2021. / Maja Peranić
Uvođenje novih linija, više polazaka, izmjene na pojedinim trasama te povezivanje grada sa željezničkim kolodvorom osnovne su novosti u javnom prijevozu na području grada koje donosi Studija reorganizacije lokalnog javnog prijevoza u Velikoj Gorici. Studija koju je izradio Fakultet prometnih zananosti Sveučilišta u Zagrebu predstavljena je javnosti danas u gradskoj vijećnici POUVG-a.

Studija je obuhvatila područje lokalnog prijevoza, dakle onog koji se odvija na administrativnom području Grada Velike Gorice i koji, prema zakonu, mora organizirati Grad, pa se tako sve promjene koje su danas predstavljene tiču upravo lokalnih linija koje okolna naselja povezuju s Velikom Goricom. Glavne novosti koje prometni stručnjaci predlažu kako bi se poboljšala usluga javnog prijevoza na području Velike Gorice tiču se uvođenja nekih novih linija, izmjene trasa nekih postojećih, povećanja broja polazaka, te možda i najvažnije – povezivanje grada sa željezničkim kolodvorom.

Nove linije za Guce, Veliku Mlaku i Mičevec

Studijom se tako predlaže uvođenje nove četiri linije i to jedna kružna linija koja će prometovati na relaciji Velika Gorica – Pleso-Željeznički kolodvor, linija za Meridijan 16 te još tri linije s kojima se uvodi javni prijevoz do nekih naselja koja taj prijevoz nisu imala, a riječ je o Gudcima, Velikoj Mlaki i Mičevcu. Ukupan broj linija tako je s dosadašnjih 13 povećan na 16, a povećan je i broj polazaka u radnom danu kao i u danima vikenda. S obzirom na broj putnika osim autobusa, prijevoz bi se vršio i minibusevima, a Grad Velika Gorica krenut će u potragu za koncesionarom kojeg će natječajem uvjetovati da pruži uslugu novih autobusa.

Studiju je danas predstavio voditelj katedre za tehnologije gradskog prometa FPZ-a u funkciji izrađivača studije Marko Slavulj istaknuvši kako se radi o većoj reorganizaciji koja Velikogoričanima pruža mogućnost korištenja integriranog javnog prijevoza.



-Uvijek će građani tražiti da im autobus staje ispred kuće što nije realno, Grad će uvijek tražiti da im je što manji trošak, a treba uvijek naći balans. Sve je stvar u financijama i koliko se može pojedino rješenje financirati. Ono što je pozitivno je da se praktički sada povezao željeznički kolodvor koji do sada nije imao funkciju. Svi u Hrvatskoj pričamo o integriranom prijevozu putnika, a sada je to prilika i napraviti-rekao je Slavulj istaknuvši upravo povezanost sa željezničkim kolodvorom kao osnovnu potrebu koja će pružiti Velikogoričanima brži prijevoz do metropole.

-HŽ nabavlja nove garniture vlakova i može pojačati linije i onda automatski bi time smanjili gužve jer znamo da 60% građana gorice putuje prema Zagreba i stvara se ogromno zagušenje prema Buzinu. Tako riješio bi se i taj problem no svrha je unutarnje povezivanje Velike Gorice gdje smo detektirali nova naselja koja bi se ovim rješenjem povezala kao što su Gudci, Mičevec, Velika Mlaka i omogućili građanima da dođu u Zagreb javnim prijevozom-dodao je.



Građane se poziva da daju prijedloge

Prometna studija već danas će biti objavljena na službenim stranicama Grada gdje će se provesti sudjelovanje s javnošću odnosno građanima Velike Gorice koji će moći dati svoje prijedloge i primjedbe na prijedlog nove organizacije prijevoza na e-mail: javni.prijevoz@gorica.hr. .

Gradonačelnik Krešimir Ačkar ističe kako je glavna namjera cijelog ovog procesa da se građanima omogući što kvalitetnija usluga, a naglašava i kako se cijena javnog prijevoza neće mijenjati, već bi trebala biti i povoljnija.

-Sve ovo što smo danas vidjeli je riječ struke koju iznimno poštujemo međutim zadnja će biti riječ naših sugrađana. Nakon savjetovanja i ovisno o tome koliko će naši sugrađani imati primjedbi ili prijedloga za dodatne promjene i koliko će trebati da se implementiraju u studiju i realizacije, a dotada bez obzira na sve cijena će ostajati za sugrađane u obliku kako i je-kazao je Ačkar dodavši kako uvođenje novog javnog prijevoza na području grada očekuje na proljeće.



Do Zagreba i dalje ZET-om, tražit će se korekcija cijene subvencije

Što se pak međužupanijskog prijevoza tiče, a na kojeg Grad Velika Gorica nema direktan utjecaj, on će i dalje obavljati ZET, i to iz svih naselja koja i sad imaju linije koje ih povezuju sa Zagrebom. No, iz Grada se nadaju da će se glavni problem – previsoka cijena subvencije uspjeti riješiti, i Ačkar ponavlja, cijena karte za građane ostat će ista.

-Koliko je god ZET prema nama bio nekorektan jer je unazad nekoliko godina 400% podignuo subvenciju koja je trenutno 3,6 milijuna kuna, a prije nekoliko godina bila je ispod milijun kuna, mi nismo dopustili da to utječe na budžet naših građana i ostavili smo kartu 4 kune. Intencija da među-županijska linija i sve naše poveznice koje imamo u međužupanijskom prijevozu, a to je sigurno interes javnosti, da ostanu i da ostane koncesionar ZET, međutim on će morati korigirati cijenu-kazao je gradonačelnik.



Studija je također obuhvatila istraživanje o mogućnosti osnivanja vlastitog poduzeća od strane Grada Velike Gorice koji bi vršio uslugu javnog prijevoza, no to se pokazalo neisplativim.

-Kada govorimo o osnivanju vlastitog poduzeća tu se cifre u startu kreću oko 30 milijuna kuna. One iziskuju kupnju novih autobusa. Novo poduzeće iziskuje posebnu studiju i adekvatan i ozbiljan pristup. Vi se možete odlučiti za svoj prijevoz no on je puno skuplju jer uključuje novu garažu, računovodstvo nove zaposlene, direktora. Iz neformalnih razgovora sa strukom to bi bilo moguće ako bi se povezali s većim gradom ili općinom u županiji te bi onda zajedno autopoduzeće imalo smisla-zaključio je Ačkar.

Studija lokalnog javnog prijevoza na području Velike Gorice dostupna je na stranicama Grada - ovdje.

https://www.vgdanas.hr/grad/predstavljena-studija-reorganizacije-javnog-prijevoza-u-gorici-nove-linije-vise-polazaka-i-veza-sa-zeljeznicom-cijena-ostaje-ista/

lovac27


Izvor: VGradu

VIDEO NA PROLJEĆE NOVE AUTOBUSNE LINIJE, CIJENE
Velika Gorica, Vijesti
VIDEO Na proljeće nove autobusne linije, cijene karata ostaju iste
Predstavljene nove linije

Novi naziv linije   Prethodni naziv linije   Opis linije
1 Kružna urbana linija   335 Velika Gorica – Pleso – Donja Lomnica   
nova linija koja prometuje dijelom trase linije 335 na način da je odrezan dio koji prometuje u naselje Lukavec (nadoknađeno linijom 8), te je ruta prilagođena da kružno vodi putnike na željeznički kolodvor
2 Velika Gorica – Željeznički kolodvor   /   
uspostavljena nova linija s ciljem povezivanja urbanog područja grada i željezničkog kolodovora
3 Željeznički kolodvor – Meridian 16   /   
uspostavljena nova linija s ciljem povezivanja nove poslovne zone Meridian 16 i željezničkog kolodovora
4 Velika Gorica – Velika Buna   302 Velika Gorica – Velika Buna   
izmjena trase na način da putnici imaju mogućnost nastavka putovanja željezničkim prijevozom
5 Velika Gorica – Kozjača   303 Velika Gorica – Kozjača   
izmjena trase na način da putnici imaju mogućnost nastavka putovanja željezničkim prijevozom
6 Velika Gorica – Mraclin   304 Velika Gorica – Mraclin   
izmjena trase na način da putnici imaju mogućnost nastavka putovanja željezničkim prijevozom
linija ne vozi u Ogulinec (polasci pokriveni linijom 11)
7 Velika Gorica – Turopolje   305 Velika Gorica – Turopolje   
trasa ostaje nepromjenjena, s time da svi polasci prometuju do naselja Turopolje
8 Velika Gorica – Lukavec   319 Velika Gorica – Lukavec   
trasa ostaje neizmjenjena
vozni red je nadopunjen polascima linije 335 koji su prometovali prema Lukavcu
9 Velika Gorica – Lazina – Ribnica   323 Velika Gorica – Ribnica – Lazina   
trasa ostaje neizmjenjena
10 Velika Gorica – Čička Poljana   324 Velika Gorica – Čička Poljana   
trasa ostaje neizmjenjena
11 Velika Gorica – Ogulinec   325 Velika Gorica – Vukojevac   
izmjena trase na način da prolazi kroz naselje Novo Selo Lekeničko
12 Velika Gorica – Cerovski vrh   322 Velika Gorica – Cerovski vrh   
izmjena trase na način da prolazi kroz naselje Guci, te spoja na Zagrebačku ul. putem Industijske ul.
13 Velika Gorica – Velika Mlaka – Mičevec   /   
uspostavljena nova linija s ciljem povezivanja naselja Velika Mlaka i Mičevec sa urbanim središtem Grada Velike Gorice
14 Velika Gorica – Sasi   309 Velika Gorica – Sasi   
trasa ostaje neizmjenjena, s time da svi polasci prometuju do naselja Sasi
15 Velika Gorica – Strmec Bukevski   321 Velika Gorica – Strmec Bukevski   
izmjena trase linije 321 na način da je odrezan dio koji prometuje u naselje Sasi (polasci pokriveni linijom 14)
16 Velika Gorica – Zrakoplovno tehnički centar   326 Velika Gorica – Zrakoplovno tehnički centar   
trasa ostaje neizmjenjena

lovac27

Prema tome,koliko sam shvatio ZET bi vozio linije 268,290,307,308,310,311,313,315 i 330 jer one su međužupanijske. Zar nije bilo rečeno da ZET neće voziti linije s brojem 3×××
Znači ukinule bi se 302,303,304,305, 309,319,321,322,323,324,
325,326,335.

NP-549

Nije bilo rečeno da neće vozit linije na 300, nego da neće vozit lokal oko Gorice.  Brojevi nemaju veze sa time da li je linija lokalna, županijska ili međužupanijska. 
P.S. Da li se na području oko V.G. vozi u još neku treću općinu ?

smogovci.bbb2

Koliko sam ja shvatio, to su želje poglavarstva VG a ne i planovi ZET-a. Kako oni misle da im u VG ostanu cijene karte 4kn i još da snize sadašnju subvenciju te da isele zetovu garažu ako misle da im ZET i dalje nastavi voziti određene linije. Malo su se pogubili u realnosti
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN19464

Tko će im voziti od nove godine do proljeća, koliko se sjećam, Tomašević je potpisalo aneks ugovora do 01.01. Dao je Gorici vremena kako bi se snašli za novog prijevoznika. Sad će Gorica na koljenima molit za još jedan aneks do proljeća.
ZET nije dužan voziti međužupanijske linije, ako to ne želi.
Gorica je izgubila puno vremena bez potrebno i sad će to platit.

tramvajac 92

Citat: NP-549  u Listopad 15, 2021, 07:49:09
Nije bilo rečeno da neće vozit linije na 300, nego da neće vozit lokal oko Gorice.  Brojevi nemaju veze sa time da li je linija lokalna, županijska ili međužupanijska. 
P.S. Da li se na području oko V.G. vozi u još neku treću općinu ?
Više ne. 311 i 322 Cerovski Vrh su skraćene linije, prije se je vozilo još par km dalje u Lijeve Štefanke (zadnjih 10ak godina ne vozi do tamo), to je općina Pokupsko.

Tehnički, vozi u treću općinu, Lekenik, u Sisačko - moslovačkoj županiji (linija 325).

Kocka O405

Mislim da i sad okretište 311 i 322 u Cerovskom Vrhu ulazi koji metar u općinu Pokupsko.
Kocka je zakon :)

MAN19464



lovac27

Na stranicama Grada Velike Gorice (Gorica.hr),danas je stavljena opsežna studija na tristotinjak stranica o organizaciji linija na području VG,vozni red i trase autobusa,cjenik i vrsta vozila.
Studija predlaže izgradnju još 2 perona na terminalu od postojećih 11 i  okretiste na zelj.kolodvoru ili 3 perona zbog 6 linija koje bi vozile na želj.kolodvor.
Studija se odnosi na nove linije: VG-Gradska linija,VG-Željeznički kolodvor,Želj.kolodvor-Meridijan 16 i VG-V.Mlaka- Mičevec,te postojeće linije 302,303,304,305,309, 3019, 321,322,323,324,326 i 335
U utorak je sjednica GVijeća pa će se raspravljati o ovim linijama kao i o međužupanijskim linijama 268,290,307,308,310,311,313,315 i 330.

421

Nedjeljom ne stavljaš link(ove) ???
http://www.gorica.hr/2021/11/studija-javnog-lokalnog-linijskog-prijevoza-putnika-gvg/
Letimično čitajući studiju ostao sam razočaran, jer nigdje spomena 268, 290 i 330.
Osobe s invaliditetom u VG i okruženju ne postoje (nigdje spomenuto), niskopodni  bus123 također, EURO 4 norma (p)ostaje standard pri nabavci i moguća vožnja UNATRAG kao varijanta na željezničkom kolodvoru.
Ovo su kolokviji studenata FPZ, a potpisali profesori ili je honorar zaradio ex direktor ZET-a sa svojom/ZETovom studijom otprije 15ak godina...
Površno i loše.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Sramotno je ako nisu bar LE autobusi. Upitna mi je korist gradskog niskopodnog autobusa. Crossway LE City sa još jednim redom sjedala iza mi djeluje bolje za optrećenost linija. ;)