Rashodovanje autobusa

Autor maky, Studeni 21, 2007, 08:59:00

man323

Ne rashoduje se solo za solo ili zglobni autobus za zglobni autobus, nego se jednostavno mora rashodovati onoliki broj autobusa koliko je došlo novih.
To da su Citari u puno boljem stanju od Lion's Cityja iz 2007. je točno. Jedino se #222 drži odlično za svoje godine i kilometre pivkan

elez

#262 jutros na liniji 3. Izgleda ok, "zvuči" ok tako da ne vidim poantu u njegovom možebitnom rashodu. Al sve je u Prometu moguće...
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Paško

Poanta je da se 47 autobusa treba otpisati, uključujući mnoge kojima ništa ne fali. Od njega bi dobro došli dijelovi, koji vjerojatno za tu seriju koštaju dosta. Ipak, nije se ranije planiralo rashodovati #242 pa će sad svakako jedan planiran za rashod ostati, vidjet ćemo koji.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Citaro O530

Ne bi bilo loše ostatak tih kojima ništa ne fali pokloniti Mostaru jer je i to bila jedna od opcija. Ovih osmero koji idu u rashod ionako ne mogu biti poklonjeni kada su neispravni.

Nitko

To bi bilo super da se moze, ali ne moze ..

Citaro O530

#665
Dok su bili aktivni... #255 i #261

Nitko

Al 261 vozi? Ili su slike od prije.
Citat: AnteRegio  u Lipanj 10, 2022, 21:19:00
#242 i #261 ostali bez tablica.Za par dana dolazi bager u garažu,a skupa s njima bager će još uništiti #233,#236,#247,#255,#306.Na slikama je #261 koji je već dosta dijelova izgubio.A skupa sa #261,također i #262 ide u rashod.
Po ovim slikama bi rekao da ne vozi

netko

Ispada da rashodujemo buseve jer su im djelovi preskupi??

Dobro stojimo, reklo bi se.

Ovo nekako podsjeća na stare dane kada je zdravi DAF ili O305/G mora platit glavon da bude djelova za druge.

Samo što tada i nije bilo djelova, a ovih danas ima, ali su skupi.

::|

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

#668
Bože moj, pa ne znam šta vi ljudi oćete. Dolazi 47 buseva i treba ih rashodovat isto toliko, to je sve! A opet, za 10 Dailyja dobit će se isto toliko pravih autobusa. Prilika koja se ne propušta, osim ako bi ti radije 14-godišnji Citaro umjesto novi City glavauzid
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

netko

#669
Točno tako. Dolazi (poklon) od 47 autobusa i onda bi bio red da otiđu oni autobusi koji su počeli trulit, koji su loše održavani i istrošeni i eventualno možda neki koji su imali sudar ili veliku nezgodu pa je popravak neisplativ.

Bili smo točno posložili svih 47.


Shodno logici odlaska autobusa zbog skupoće djelova (mjenjač) moj je prijedlog da se spasu svi izraubani troosovincini jedan solo MAN, a u rashod pošalju svi solo Citari 2008 (5) i još možda 5 komada zglobnih jer opet dolazi 10 novih.

Za 5-7 godina bit će i djelovi za njih skupi.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

RegioBus

#670
Bager u garaži...



Citaro O530

Odzvonilo im je...Stoji li i dalje da bude uništeno 8 buseva? Jer sada nisu tu samo Cityiji, već i Crossway i Intouri. Prezentacija im prošla, registrirani, imaju garažne brojeve i e-ticketing. Mogu u pogon.

XDonald

#672
Mislin da bus mora bit odjavljen iz prometa, skinute tablice, itd., a ne totalno ispilan da bi se pustili u promet novi busevi. Mislin da ih se do nekog datuma  triba ispilat, ne nuzno odmah.

A koje ce prve krenit pilat, vjerojatno one koji su vec odjavljeni davno ili neispravni.

Kako je kolega Pasko napisa, #688 ce ipak ic u rashod, nazalost. Njegov rashod bi moga neki ispravni bus spasit rashoda, pitanje je koji tocno. Mozda #262? ...

man323

Nadam se da #222 neće završiti u rashodu, vidio sam ga prekjučer i šteta bi bila da ga otpišu

tramvajac 92

Mislim da je rok da se stari busevi izbace godinu dana.