Display

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:16:56

NP-549

#645
Font je sličan,  al su velik razmak među slovima stavili i nekako su pre tanka.  Bolja su mi masna debela, pa makar i manja

pehar_11

Slažem se sa svime, slova jesu tanka i razmak je prevelik. No idalje mislim da se to s daljinom ne vidi tako izraženo, pa mislim da je displej onima koji ne prate ili ne znaju da je drugi proizvođač zapravo isti, tj. da ne bi trebalo biti poteškoća ili vidljive razlike.
vrijeme je novac?!?

NP-549

#647
To si u pravu, al svejedno sam fan masnijih, boldanih slova. Valjda su dali i software pa ćemo ispravit

Dobro he što minibus ima veliki display

lussin

Ovakav font i razmak me jako podsjeća na stare Brose displeje

gorgoroth

Nadam se da će biti frendli za kameru

pehar_11

Citat: NP-549  u Srpanj 25, 2022, 20:41:58
To si u pravu, al svejedno sam fan masnijih, boldanih slova. Valjda su dali i software pa ćemo ispravit

Zašto nije Trolej uzeo bustec displeje kad smo već kod toga?
vrijeme je novac?!?

NP-549

Ne valja ima samo jednog dobavljača jer te može ucjenjivat.

Vanjac

Font je poprilično loš, može li se igrati s tim ekipa iz garaže ili je do proizovođača?

pehar_11

#653
Bustec polako zakazuje a stanje na Conectima je isto kritično. Upravo u 734, displej radi na pola, piše "2 eka".

Danas sam bio na Delti i nemogu ignorirati činjenicu da je bočni displej od Feniksbusa poprilično ogroman, tj. kada bi se napisala slova i broj linije slova bi bila u sredini, a ostatak bi bio crn jer je displej toliko širok i masivan. Također kod Feniksbuseva plastika (folija, kako god) oko displeja je poprilično loše zaljepljena pa izgleda kao gbr. 750 koji nema donju foliju na staklu. Kod Crosswaya je displej puno bolje smješten i netko si je dao puno više truda da to izgleda kako treba. Kako bude, bude. Samo da ne krepaju u prvih par mjeseci...
vrijeme je novac?!?

pehar_11

#654
Upravo bio u novom Crossway LE-u, unutarnji displej radi savršeno, i to u novom izdanju:

Linija 23: Rijeka - Matulji - Brgud - Mune
Samo nisam siguran ako se planira da se i najavljuju stanice, no ovo sa prikazivanjem linija je meni zanimljivo jer do sada nismo vidjeli.
vrijeme je novac?!?

NP-549

Pomaže u čemu ?   Pa valda znaš u kojem si busu.  Mora najavljivat stanice, a ne liniju ispisivat

pehar_11

#656
Mislio sam da bi bilo korisno da piše to što već piše, ali plus najava stanice. Čemu odmah napad, pomalo. Nemože čovjek ni napisat nešto bez da odmah krene galama.
vrijeme je novac?!?

Vanjac

#657
Vidjevši nove displaye u praksi nemam druge riječi nego očajno. Prednji display ima uska i visoka slova teško čitljiva, centrirana su na način da su uvijek raširena preko cijelog displaya što sa različitim natpisima stvara različite razmake itd. Bočni display ima sitna slova i teško je čitljiv. Stražnji ne želim niti komentirati, brojevi su "mutni", točnije izgledaju kao ogromne mrlje. Iskreno se nadam i ovim putem molim ako postoji netko tko može učiniti nešto po tom pitanju da izmjeni font i veličinu brojeva i slova. 

pehar_11

Pojedini unutarnji displeji na novim vozilima uopće ne rade (na liniji 18B/18 diplej radi, dok na liniji 34 ne radi ). Za primjer je gbr. 781 koji kada vozi na liniji 34 samo vrti prazan displej bez teksta, tj. poklazuje se samo "-". I kada se planira srediti najava stanica?
vrijeme je novac?!?

NP-549

U četvrtak dolaze iz Novog Sada