Moskva (Mosgortrans)

Autor smogovci.bbb2, Srpanj 22, 2021, 14:36:21

smogovci.bbb2

Izvor: https://transportmagazin.hr/system/moskva-vise-nece-kupovati-dizelske-autobuse/
MOSKVA VIŠE NEĆE KUPOVATI DIZELSKE AUTOBUSE
Jeste li znali da je Moskva grad s najvećom flotom električnih autobusa na svijetu? Do kraja 2021. na moskovskim cestama bit će ih u pogonu ravno tisuću. Za 2,5 godine rada već su prešli više od 40 milijuna kilometara i prevezli više od 90 milijuna putnika. Upravo je najavljeno i testiranje autobusa na vodik!

"Od ove godine, odlukom gradonačelnika Moskve, nećemo više kupovati dizelske autobuse, osim za posebne potrebe prijevoza. Samo električne autobuse. Također ćemo godišnje instalirati oko 200 punionica za razvoj osobnog električnog prijevoza.", izjavio je Makim Liksutov, zamjenik gradonačelnika Moskve za promet. Dodao je i kako će do 2023. godine u Moskvi biti instalirane još 372 stanice za punjenje električnih autobusa.
To će im omogućiti da brzo prebace autobusne linije u tom velikom gradu na električni pogon i poboljšaju ekologiju Moskve. Korištenje električnih autobusa na gradskim linijama smanjilo je emisije onečišćujućih tvari u zrak Moskve za 40 tisuća tona u 2020. godini, prema izračunu državnog operatera Mosgortrans. Zamjenom jednog dizel autobusa električnim autobusom smanjuje se emisija CO2 u okoliš za 60,7 tona godišnje.
Povećanje broja električnih autobusa u 2021. i 2022. smanjit će štetne emisije za 86 tisuća tona godišnje. Oko 40% svih operacija proizvodnje električnih autobusa odvija se u proljetos otvorenoj Kamazovoj tvornici u Moskvi, smještenoj u prostorima tvrtke za popravak i izgradnju automobila Sokolniki (SVARZ) – podružnice Mosgortransa. Te su operacije najskuplje i čine oko 60% ukupnih troškova proizvodnje električnog autobusa.
Ipak, proizvodnja električnih autobusa u Moskvi, gdje će i voziti, znatno će smanjiti troškove i unaprijediti održavanje. Cilj lokalnog postrojenja je skratiti vrijeme montaže, isporuke, prijevoza radi održavanja i uštedjeti na logistici. Projekt je proveden uz potporu gradske vlade Moskve. Ove godine je plan proizvodnje 350 autobusa Kamaz 6282, zatim u prvoj punoj godini (2022.) sastaviti 500 električnih autobusa, sve dok se ne dostigne cilj od 700 e-autobusa godišnje.
Trenutno je u tvornici zaposleno 100 radnika, a još toliko radnih mjesta će se otvoriti do 2023. godine. Također je važno da su svi poslovi u postrojenju potpuno ekološki prihvatljivi i da nema emisija. Prvi e-autobusi proizvedeni u Moskvi već voze svoje gradske rute. U Mosgortransu tvrde kako je Kamazov Moskovski električni autobus jedan je od najboljih u pogledu tehničkih i operativnih karakteristika, dok je 30% jeftiniji od sličnih modela drugih svjetskih proizvođača.
Strujom se pune pantografom na ultrabrzim punionicama na polaznim terminalima rute. Punjenje baterije traje od 6 do 15 minuta, a vremenske prilike ne utječu na ovaj proces. Kamazov E-autobus može prevesti 85 putnika i ima 30 sjedaćih mjesta. Sa svojim niskim podom, rampom i velikim prostorom za ukrcavanje/silazak, e-autobusi su prikladni za svakoga, uključujući putnike s invaliditetom. U serijskoj opremi su klima uređaj, satelitska navigacija, USB priključci za punjenje, informacijski zasloni i besplatni Wi-Fi.
Razina buke i vibracija kod ovih autobusa je 30% niža od one u običnima, i pokazalo se kako građani Moskve više vole ovu vrstu prijevoza, zbog ekološke prihvatljivosti i udobnosti. I to nije sve, Mosgortrans je upravo objavio da su ,,Vodikovi autobusi sljedeći korak razvoja cestovnog prijevoza u Moskvi". Testni Kamazov autobus će biti razvijen za ispitivanje do rujna 2022. godine.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza