Iveco Feniksbus

Autor Volim autobuse, Srpanj 23, 2022, 19:02:01

Volim autobuse

Feniksi dobili garažne brojeve

user109

Jesu u prometu? I koji su brojevi ako se zna?

pehar_11

#2
Mislim da još nisu na linijama, a što se garažnih brojeva tiče, to su gbr. 128 do 138.
vrijeme je novac?!?

pehar_11

Iako sam mislio da neću, danas sam se prvi put provozao jednim Feniksem na liniji 22 i (za sada) sam poprilično zadovoljan kako sve funkcionira. Autobus izvana izgleda kao debela i jeftina narančasta bačva ali unutra je poprilično komotan što me i ugodno iznenadilo. Sjedala su udobna i prostrana, ima mjesta za noge i klima zbilja radi odlično (cijeli bus je bio ohlađen u 5-10 minuta otkako smo krenuli s Delte a tamo je stajao poprilično dugo vremena). Ono što mene osobno smeta jesu prednja vrata, koja su se na ovom busu (možda na drugima ne) otvarala sporo i nisu izgledala kao da im je lako, a trebalo im je bome 20ak sekundi da se otvore nakon što je autobus stao na stanicu. Prednji dio autobusa nije pogodan za stajanje jer je strop nizak, ali je nonicama i nonićima teško hodati prema zadnjim vratima dok autobus vozi, a većina se ustaje prije stanice kako bi prvi izađli van i pobjegli iz busa. Uz sve to im ne pomažu stepenice jer su nezgodno postavljene i nema se gdje za uhvatiti ili držati dok se spuštaju stepenicama, pa sve to ide poprilično sporo. Za razliku od sporih prednih vrata, zadnja vrata se otvaraju brzo i ne zapinju. Zvona su postavljena na dobrim mjestima i unutarnji displej je na ok mjestu. Ono što sam primjetio jest da je vozaču bilo poprilično teško i nepregledno gledati kroz prednje staklo jer je "okvir" na kojemu stoje retrovizori poprilično širok i ometa pogled na cestu.
Sve u svemu, bus je brz, okretljiv, tih, unutrašnjost je solidna, tako da za sada dajem poštenu 7/10 ocjenu.
vrijeme je novac?!?

Zmajhir

Čini se da su konačno dobro pogođeni minibusi  pivkan

tramvajac 92

Sve što si napisao, stoji i za zagrebačke.

smogovci.bbb2

Citat: Zmajhir  u Srpanj 31, 2022, 18:08:29
Čini se da su konačno dobro pogođeni minibusi  pivkan
ZET-ovi nisu zbog veličine prikladni za sve linije, tipa 150 a i zbog prednjih vrata, ako se stane preblizu zapnu za rubnjak ::|
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Smogovac, na kraju od tolikih ZETovih stručnjaka ispada da Feniks može proći na 151 i 239, a bilo je rečeno da će na 151 voziti samo Stratosi dok će za 239 ostaviti jednog Cacciamalija. Na 150 isto prolazi, ali na knap. Ali prolazi.
Prva vrata sigurno zapinju i na RI Feniksima kad su identično izvedena. Što se tiče klime zanima me kolike je jačine? Radi usporedbe sa ZG Feniksima jer na našima ovo ljeto jako slabo ili nikako hlade.  th-down
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

NP-549


kico101

Pomalo to gre.
Cekam da vidim gdje ce se rasporediti ostalih 8 uz, naravno jos 10 Otokvara i nesto Kapena. Cuda kombija. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

marko745

Vjerojatno Feniks ne može na KBC jer je preširok, a ni na 1B  ali bi bilo dobro da sa te linije maknu Kapene i stave Otokvare, da se vozači ne muče sa smećem od Kapena.

NP-549

Bili jučer na Strmici,  prolazi normalno.  Samo treba malo vise pazit na zidiće jer su ogledala nisko.

kico101

S obzirom na karakteristike prometnica kao i broj putnika Fenikse bi komotno mogli stavit na vecinu linija, da sad ne nabrajam da se netko ne naljuti.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Uvijek je problem termin škole.  Npr liniju 35 može vozit cijeli dan, al jedva solo pokupi u 7:00 i u 13:40.
Na 36 ista stvar.  Tamo smo nešto podjelili da ide u dve ture, al rijetko gdje je moguće isto to napravit. 
34 Veprinac ista stvar.  U 7:00,  13:45 i 19:40 jedva solo pobere,  37 Kastav isti problem.
Klana bi se mogla vozit Viškovo-Klana ali opet ne i u 7.00 i 14.00

marko745

Jučer sam se vozio Feniksom 133 na osmici. Generalno jedine dvije zamjerke su mi stražnji dio busa, koji definitivno je prostran ali nema dovoljno rukohvata i naravno display. Sve je ostalo na mjestu i mislim da je Autotrrolej konačno potrefio nabavu minibuseva, kako je netko već rekao.