Sisak - gradski prijevoz

Autor Ivan, Prosinac 08, 2007, 12:44:28

zoki.man.fan

#15
804 je dobio reklamu OTP banke tako da su sada imamo dva busa sa tom reklamom (802 i 804)







i jedna sa simbolom grada (804 na Starom mostu)


ipiljek

Ovo sam čekao više od godinu dana da podijelim s vama!!! :) ;D
Na Youtube sam našao stare snimke iz vremena Univerzijade 87 iz Siska.Na ovoj 2. se lijepo vide Ikarusi :D. (točnije na 2 i 15 min).Onaj drugi,je čini mi se zagrebački zbog žute crte na kraju.Ak sam nešto krivo napisal slobodno me ispravite. :)

Za snimku znam još od prije, ali je bila izbrisana od strane autora.Inače imate 3 snimke iz toga doba, pa će sigurno razveseliti one koji su živjeli u tom bezbrižnom razdoblju! ;)

Uživajte!!!

Sisak - Univerzijada 1987 Hrvatska - 2.dio

Nisam znao gdje da stavim, pa sam to smjestio ovdje. :-\
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

Ivan

#17
Super, napokon i nešto o starim autobusima iz Siska, volio bih da ima još toga, a i nešto takvo i iz Karlovca gdje se na starim filmovima može vidjeti da ima i zglobnjaka.

Meni se čini da je prvi nije Ikarus nego Zastavin minibus, a drugi mi definitivno ne izlgeda kao ZET-ov, ima Autoprometov logo, i bojanje nije krem-svijetloplavo zagrebačko nego bijelo-plavo sisačko, slično kakvo je i danas (ili, bolje rečeno, do prije nekoliko godina sa prvim SL 223, zadnje serije imaju jedva išta plavo).

zoki.man.fan

Što se tiče toga bojanja....to je bilo aktualno do rata. Tokom rata, a osobito nakon njega se boja kako se stigne i kako se kome svidi. Ali sada su bojanja svedena na samo tri boje: plavu, bijelu i krem bijelu (tako piše u knjižici vozila). Svi obnavljani busevi su bojani u plavu i krem bijelu, dok čisto bijeli su kupljeni samo MAN-ovi i conecto. Jedina iznimka u tome je Sanos 130 koji je obojan u približno staru shemu. Stara shema je imala ovaj plavi dio obojan u kombinaciju plavo-bijelih crta. Shema je identična ovoj samo su crte bile plave.

Ivan

 :) Hm, zanimljivo, vidim sad na 9. minuta još Ikarusa (i dva Sanosa), ali su drugačije obojani od ovog na 3. ???

Opet, ne čine mi se zagrebački, je li Auto promet moža i prije rata volio mijenjati sheme?  :D

zoki.man.fan

Raspitat ču se o tome, ali mislim da je osnovna shema bila ona kao Avto Atom-ova, ali bilo je još nekoliko raznih kombinacija, al u svakoj je bila plava i bijela boja.... potražit ču neke slike kod jednog starog vozača pa čemo vidjeti.

zoki.man.fan

#21
Pronašao sam fotografije pokaza za gradski prijevoz iz osamdesetih godina. skeniranjem su se još zamutile  :-[




conecto

U Sisku ništa novo, a ono staro postalo još starije! Mrtva je i ova tema, pomalo mi tako djeluje čitav grad!
Ja znam da se možda ništa s Vukovarom ne može usporediti, ali i ovaj je grad pretrpio svašta, Željezara otišla k vragu, posla nema, ni grad nema novaca, putnika kažu sve manje, djeluje jadno :'(
Zar se ne bi moglo nešto buseva izvući iz one ZET-ove žice u Mandlovoj (nakon što je par buseva već otišlo u Vukovar) i donirati tom gradu kad je očito da se nikad neće prodati, osobito zglobni koji bi (bar poneki) možda baš u Sisku našli posla.
Znam da bi netko možda pokupio političke bodove, ali građani Siska bi ipak dobili dosta bolje buseve, ne bi ih trebalo ni posebno sređivati kad vidimo što tamo još vozi, ovako samo propadaju parkirani.

Siščani plaćaju karte jer besplatnog prijevoza baš i nema, a voze se još uvijek i u ovome, unatoč tome ne napadaju vozače...
Građani drugog ili trećeg reda, da li je i Sisak u Hrvatskoj?







A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Grof







A tokom idučeg tjedna mu je budućnost kao ovome FAP-u





peron24

Negdi u ljeto 2004 vidio sam bijeli MAN SK 414 DH u Šibeniku,je li on možda mjenjao vlasnika?I čudi me da je takav model busa poslan na takvu udaljenost.

Tomek

Jedan SL noviji

Jedan SL stariji

Conecto G

Tirano

The origin of MAN SG 242 is Rheinbahn Düsseldorf.
Krgds

Grof

Citat: peron24  u Svibanj 30, 2011, 16:55:06
Negdi u ljeto 2004 vidio sam bijeli MAN SK 414 DH u Šibeniku,je li on možda mjenjao vlasnika?I čudi me da je takav model busa poslan na takvu udaljenost.

Nije mjenjao vlasnika, nego je tadašnji direktor dogovorio da taj bus bude na terenu i u Šibeniku i vozi turiste. No, to je sve bilo za Vitinog vremena. Ne žale bezveze radnici za njime.

peron24

Osamdesetih godina su u Sisku postojali zglobni autobusi nekakve modrozelene nijanse,zna li netko nešto o tome?