Nabavke novih autobusa

Autor goran666, Listopad 07, 2008, 19:39:01

tramvajac 92

Zagreb ne dobiva zglobne iz €U nabavke, a s obzirom da političari nabavke vode, načekati ćemo se.  ::|

D@ny

Sad pred izbore padaju obećanja, podvožnjak i nabava NOVIH autobusa, sad nam je samo čekati i nadati se!!!

OBNOVA KOLODVORA I NOVI AUTOBUSI
Ovakav rasplet situacije oko osječkog nadvožnjaka dao je nagovijestiti resorni ministar Oleg Butković još u studenome tijekom sastanka u Osijeku sa županom Ivanom Anušićem. Tada je najavljena i obnova zgrade osječkog kolodvora, nastavak rekonstrukcije Zračne luke Osijek te dovršetak dionice autoceste Slavonika do mađarske granice. Također, najavljena je i nabava novih autobusa za sustav javnog prijevoza u Osijeku.

http://www.glas-slavonije.hr/463851/1/Za-podvoznjak-u-Osijeku-93-mil-kn

ante_os

Živi bili pa vidjeli, glede novih autobusa. Nadam se novim midijima i harmonikama.

D@ny

https://sib.net.hr/vijesti/osijek/4038262/plenkovic-u-osijeku-sudjelovao-u-potpisivanju-ugovora-za-podvoznjak-na-cepinskoj-i-nabavku-13-novih-autobusa-za-gpp/
Pišu samo o 13 novih buseva, niti objašnjavaju kakvi, a ne pogotovo harmonike jer praktički bi bile samo dva kruga popunjene tokom dana od 16-17 krugova.

Mark926

Samo je pitanje kako već autobusi dolaze u nabavci a ni tramvajska mreža nije obnovljena, niti su novi tramvaji naručeni niti izgradnja remize ne ide još  ???
Ili je nabava izvan projekta koji ide iz EU fondova?

ante_os

#80
Čini mi se da ova nabavka ide izvan EU projekta. Znači da se neće morati rashodovani ovi iz 2009. Ili školski.

Pa zglobni može voziti na liniji 1, gdje je tijekom cijelog dana veća gužva, pogotovo ujutro, u podne i oko 3. Zatim, zglobni bi išao i na liniju Bijelo brdo - Josipovac da ne moraju 2 autobusa ići jedan za drugim u Josipovac kao što sada imamo priliku vidjeti. Pa linija prema Čepinu 4. Ne treba puno zglobnih 5 bi bio plafon. Potrebno je vjerojatno i midije zamijeniti. A vjerojatno će mijenjati i 35 i 36. Iako su ta dva solidna još uvijek. Danas sam se vozio s 36 na liniji 2, solidan još uvijek bus.

Pretpostavljam da bi došli MANovi poznavajući GPP.

D@ny

Nabavlja se:
solo gradski niskopodni autobus duljine 12 metara – 7 komada
solo gradsko/prigradsko poluniskopodni autobus LE duljine 12 metara – 6 komada

Nitko

Koliko Osjek ima zglobnih autobusa, ako ih uopče ima? Gledao sam vozni park i tamo ih uopče nema. Pa jel neka greška ili?
Malo mi je suludo da Osjek nema zglobnih autobusa.

Majstor

Imao nekad Ikaruse
Sad zadnje od Zeta O405GN poklonjene 3 kom
Samo mi sudite pošteno !

Nitko

Samo 3 komada i to poklonjeno glavauzid
Pa ja mislim da će te se složit da je suludo da jedan grad ima tramvaje i samo solo autobuse bez zglobnih.

NP-549

Nije suludo jer očito tramvaj vozi  ono sto drugdje (Rijeka, Split) voze zglobni po gradu. Nema ni Sisak zglobnih, ni Pula ....

smogovci.bbb2

Sisak je prije imao zglobne iako ne postoji tramvajski promet kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Nitko

I nemos uspoređivat Osjek sa Pulom i Siskom koji su daleko manji gradovi.
Nisam iz Osjeka pa nemogu puno komenitirat ostalo al meni je to suludo jer kako ja znam Osjek ima sam 2 tramvajske linije.

ante_os

#88
Slažem se da možda tramvaji nadomještaju većinu potreba užeg gradskog prijevoza. Dok autobusi vrše šire područje na kome nije toliki pritisak putnika. No, isto tako nekada je GPP imao dosta zglobnih, ali rekao bih zbog cijene zglobnog autobusa spram solo, uzeli su sve solo buseve. Da ima volje dalo bi se iz nekog drugog grada ugovoriti nabavka zglobnog, npr. Oni zglobni u Sisku nisu sigurno toliko km prešli. Što se tiče usporedbe i ja mislim da se ne može uspoređivati Sisak sa Osijekom zbog broja stanovnika. Inače, zglobni ima i u Brodu i u Dubrovniku, samo ističem. No, u Osijeku svakako postoji potreba barem u špicama (linija 4 i 5, ali i rekao bih linija 1), kao što su vozile kockice iz Zagreba dok su bile aktivne u GPPu. O potrebi svjedoči da sada u špicama umjesto zglobnog autobusa idu dva solo praktički jedan za drugim.

D@ny

#89
Citat: ante_os  u Svibanj 23, 2021, 15:10:24
O potrebi svjedoči da sada u špicama umjesto zglobnog autobusa idu dva solo praktički jedan za drugim.
Da, u špicama ide dva komada solo autobusa i to jedan na trojku, a jedan na četvorku, kako za Čepin, tako i za Tenju, i sad zamisli ideš s posla ili iz škole i ide jedan zglobni, a ti stanuješ na četvorki u Čepinu i moraš otići (jer je takav vozni red) prvo na trojku, pa se čeka polazno vrijeme, pa onda na četvorku (izgubi se u prosjeku 15-20min) ili je bolje odmah da tko ide na trojku bira taj autobus, a tko ide na četvorrku bira taj autobus, po meni je to puno bolja solucija nego jedan zglobni, ista situacija i za Tenju, samo je tamo manji razmak ako se ide prvo na četvorku pa onda na trojku (10-15 min). Za Josipovac uvijek idu do kraja linije oba autobusa, ali tamo onda u povratku za grad imaju različite vremenske polaske (razmak 5-15min) pa biraš s kojim ti je zgodnije! Druga je situacija bila odmah poslije rata, a kažu i prije, jer su se napunila i to dupkom DVA zglobna autobusa, sad se nebi ni u najvećim špicama napunio JEDAN autobus tako da ostaju putnici na stanicama!!!