ATP Šibenik – povijest

Autor VISEON, Svibanj 12, 2013, 19:28:58

Turbocity

Hi everyone!  byeg
I'm going to write down an article about the Autotransport Sibenik, so I would like to know something about the history of this company and some datas about the service (detailed routes, how many buses, how many lines, how many drivers, annual distance covered etc).
Please note that the only informations about the ATPSi are the ones from the photos I got last year, so... almost nothing  ::|

Can someone even give me ad updated list of the buses actually running? Thanks  ;)
Have a nice weekend!
Francesco

Osoblje

*Većina fotografija postavljenih s ovog profila djelo su naših pratitelja na Facebooku. Hvala vam svima!*

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Interna stanica tehničkog pregleda Autotransport Šibenik, 1989. godine. TAM 190 (ŠI-472-64) i Dubrava 1427. by Zoran Bulat, Facebook
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

peron24

Nedavno je otvorena stranica sa fotografijama i sličnim dokumentima o Domovinskom ratu u Šibeniku. Jedino je naziv  http://www.rujanskirat.com/  ispao nespretan jer razaranja grada i okolice nisu trajala samo za vrijeme totalne opsade od 16. do 23. rujna 1991. (kako političari obično naglašavaju) nego nažalost mnogo duže, a naročito u najstrašnijoj 1993. godini. ATP Šibenik je pretrpio ogromne štete u voznom parku kao i na nekretninama na Ražinama. Ovdje imamo tri slike snimljene u rujnu 1991. na kolodvoru. Na prvoj slici vidimo dvojicu branitelja ispred jedinog zglobnog TAM-a ŠI-612-73. Taj bus je u proljeće '92. među prvima dobio hrvatske tablice ŠI-224-A a kasnije ŠI-552-AH. vozio je do ljeta 1998. Na drugoj i trećoj slici su autobusi koji nisu preživjeli rat nego su na peronima kolodvora teško oštećeni. Jedan od njih je TAM Avtomontaža 260 A 120 T (ŠI-499-07). Autor prve slike je ratni snimatelj Radovan Goger koji je tu sliku već koristio na svojim izložbama i monografijama                                                                                                                                                                                                                                 

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

TAM 260 A 116 P direktno se na videu vidi na 1:30, a u pozadini kasnije. Ostavit ću Šibenčanima da vijećaju koji bi mogao biti.

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

peron24

Ovakvih autobusa TAM 260 A 116 P je bilo 7 u ATP-u a samo jedan od njih je bio skroz bijel, tj. bez plave crte. Taj je došao zadnji. Od preostalih 6 nije ni ŠI 647 BC koji je imao četvrtaste tablice a nije ni ŠI 193 F koji nije imao logotip na desnoj strani. Pomoglo bi kada bi se moglo jasno vidjeti da li je tablica ex-yu ili nova hrvatska. Te 1992. se vršila zamjena tablica tako da su u prometu bila vozila sa jednim i drugim tablicama kao i bez tablica (par dana nakon tehničkog bi se dobile nove). U tom slučaju bi se mogao eliminirati i ŠI 496 P koji je nove tablice dobio među zadnjima tako da je u kolovozu koristio još uvijek YU tablice.
Pretpostavljam da je na slici ŠI-802-K, prvenstveno zbog ATP-ovog logotipa na desnoj strani. Većina ostalih takvih autobusa je imala samo grb ATP-a na desnoj strani a logotip na lijevoj. Malo me iznenadilo što su ovakav autobus koristili za prijevoz Tigrova umjesto međugradskih Tamova Avtomontaži 190 ili Dubrava.
Btw autor glazbe u pozadini je moj nekadašnji vjeroučitelj Fra Krešo Mikelić  :D

labudicaman

Gotovo sam siguran da je to ŠI 590-45. Ja sam tada bio načelnik prometne službe 113. brigade ZNG i najčešće su kad bismo tražili autobus za prijevoz slali taj.
1066-2016

Tomek

Dal se sjećate registracija drugih autobusa koji su vozili za Vas?

Tomek

TAMić koji je nekadašnje servisno vozilo AT Šibenika odmara u Drnišu

Paško

#267
Ovih par fotografija Alain je snimio nedugo nakon Oluje. Na prvoj slici (zapisao je Zadar, ali ne vjerujem da je to točno) je Sanos S14. Naš član Protega kaže da je Sanos s prve slike bio vlasništvo ATPŠI, registracije SI-228-29 i da ga je odveo vozač Srbin dan prije nego su zatvorene ceste balvanima. Ostala dva busa slikana su vjerojatno u Kninu u veljači 1996. Ne znam čiji su bili originalno, ali imaju jednaku oznaku kao i prvi Sanos. TAM je možda od hotela Solaris.

Nadopuna: Oznaka je š u krugu, što znači da je vlasnik autobusa bila Šibenka.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

zlepur1

Citat: amfan  u Veljača 06, 2020, 09:46:20
Ovih par fotografija Alain je snimio nedugo nakon Oluje. Na prvoj slici (zapisao je Zadar, ali ne vjerujem da je to točno) je Sanos S14. Naš član Protega kaže da je Sanos s prve slike bio vlasništvo ATPŠI, registracije SI-228-29 i da ga je odveo vozač Srbin dan prije nego su zatvorene ceste balvanima. Ostala dva busa slikana su vjerojatno u Kninu u veljači 1996. Ne znam čiji su bili originalno, ali imaju jednaku oznaku (RS u krugu) kao i prvi Sanos. TAM je možda od hotela Solaris.
Za prvog ne znam koji je, za donja dva znam, tam je od Solarisa, sanos od sour šibenka, a slika je snimljena u krugu skladišta bivše Šibenke iza upravne zgrade.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

labudicaman

1066-2016