Croatia Bus Zagreb - rasprava, linije, razno

Autor shef, Siječanj 27, 2014, 09:12:34

EUROBUSZG

Znam ali ponekad takvi ostaju u Međugorju ja želim znati za sigurno dali je dio zagrebačke grupacije odnosno garaže!

Shole

Ne može vozit lokal po Bosni sa ZG tablicama.  BIH nije u EU.

Ili je tu oko Zagreba, što je malo vjerojatno, ili u dalmatinskom zaleđu oko Vrgorca, Metkovića i Imotskog

tramvajac 92

Ostaju kad ih treba prefarbati, ili eventualno servisirat (iako nisam siguran da tog ima puno).

lussin

Ovo mi nije toliko ozbiljno da stavim u Crnu kroniku
http://rijecanin.rtl.hr/foto-u-kresimirovoj-autobus-zakacio-grane-stabala-popucali-prozori-prva-zrtva-suzenja-traka-zbog-radova/
Citat:Možemo reći i da je pala prva žrtva preregulacije prometa u Krešimirovoj jer se prometuje dvosmjerno na samo dvije, znatno sužene prometne trake
Danas se u Krešimirovoj ulici u Rijeci dogodila prometna nesreća u kojoj su sudjelovali autobus i – stablo.
Kako se zbog aktualnih radova u Krešimirovoj prometuje dvosmjerno na samo dvije, znatno sužene prometne trake, prometovanje je otežano posebno većim vozilima poput autobusa.
Tako je danas vozač međugradskog autobusa zakačio grane stabala nešto prije račvanja Krešimirove prema Škurinjama i Kozali prilikom čega su na desnoj strani autobusa popucala brojna stakla.
Podsjetimo, radovi u Krešimirovoj na potezu dugom otprilike jedan kilometar potrajat će punih 12 mjeseci, a opširnije o tome pisali smo

Paško

Croatia bus posljednji je na listi prijevoznika kojima bih se vozio i to bih napravio samo u nemogućnosti nekog drugog izbora. Upravo u takvom slučaju moja se prijateljica jučer se zaputila njihovim autobusom u 20:30 iz Splita za Dubrovnik. Međutim, autobus ih je odmah iskrcao u Dugopolju. Zatim su čekali drugi autobus, pretpostavljam onaj koji je u 16 sati krenuo iz Zagreba. U taj drugi autobus ukrcali su se tek oko 23:10, što znači da su skoro dva i pol sata morali čekati na cesti, bez mogućnosti da išta naprave, čak i odu na wc. Naravno, na cesti nema ničega jer ljudi na cesti ne bi trebali stajati ni dvije minute, a kamoli dva sata! Takva "presjedanja" najbolji su dokaz da su njima putnici na posljednjem mjestu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Tlimfocit

U Croatia busu su napravili mudrost od dolaska od Zagreba do Splita. Nesposobni su dovući autobus 400 km, a da se ne pokvari, zapali, izgubi bar jednom ili jednostavno ne dođe. Vrhunac operative im je doći od garaže do kolodvora.

Čelični

#711
Pošto ljeti zbog vrućina u Zagrebu koristim sezonsku (ljetnu , noćnu) liniju Croatia Bus-a koja ih Rijeke kreće u 1.00 h a u Zagrebu je po voznom redu u 3.45 h u povratku na relaciji Zagreb - Rijeka koristim polaske iz Zagreba za Rijeku u 11.00 h ili 12.30 h.
E sad mene zanima jer koritim pretežno povratne karte tako i za gore navedene polaske Croatia Bus Zagreb nema ništa lošije buseve i uslugu od Arrive, a i jeftiniji su od Arrive osim toga u Zagrebu se može nabaviti u njihovoj poslovnici i besplatna rezervacija. Volio bih iz tih razloga  zimi odnosno u djelu godine kad nema polaska na relaciji Rijeka - Zagreb u 1.00 putovati Croatia Bus-om u Zagreb ima što tada mi odgovara polazak u 7.00 h ali navečer ( od 17.00 h - 20.00 h ) nema polaska skroz do 22.30 h pa bih morao na taxi što bi me skupo došlo. Zanima me zašto navečer nema Croatia bus niti jedan jedini polazak do kasnih 22.30 h. Stoga sam prisiljen tada putovati Arrivom koja tada ima košioš polazaka. Da bar ima kao Brioni koji imaju jedan polazak ujutro u 7.20 h jedan polazak u 19.00 h . Ma da bar Croatia bus imaju jedan jedini od navčer u vrijeme koje sam prije naveo od 17.00 h do 20.00 h ( da prekasno ne stignem u Rijeku) . Zašto takva "rupa" u večernjim satima  ??? ?  Dok se to ne uvede ako se i ikada uvede ne mogu se nažalost koristiti veći dio godine Croatia Bus-om na relaciji Rijeka - Zagrab - Rijeka.
Molim odgovor na to pitanje (boldanim slovima) i unaprijed veliko hvala !

415 ul

To bi morao pitati u Croatia busu,ocito oni imaju odgovor na to pitanje

Čelični

#713
Citat: 415 ul  u Srpanj 31, 2019, 19:20:32
To bi morao pitati u Croatia busu,ocito oni imaju odgovor na to pitanje

Malo ću sačekat koji dan ,a ako nitko ne zna na forumu poslat ću im e-mail na Croatia bus Zagreb.  bus123

tramvajac 92

Sezonska linija ZG <> Rovinj, 22:30 iz Zagreba/21:30 iz Rovinja, i ide malo drugačijom trasom od dnevne, cjelogodišnje linije. Iz Rovinja ide na sjever, do Umaga, i onda na Buje i Buzet, pa kroz Tunel, i spušta se u RI. Stalna linija od Rijeke vozi uz more, do Plomina, onda na Pulu, Vodnjan, Bale i u Rovinju je. Takva trasa ima šanse privući puno više putnika od ove ubrzane linije, koja usput prolazi Rijeku u 1 sat iza ponoći... pa i nije neka potražnja.

Al pošalji, baš me zanima kaj budu rekli.

Čelični

#715
Slažem se sve s tobom tramvajac 92 ,ali ta sezonska koja polazi iz Rijeke u 1 sat iza ponoći stiže po voznom redu oko 3 i 45 ujutro u Zagreb što mi odgovara jer se mogu provozati tramvajima i autobusima ZET -a dok još ne dođe najtopliji dio dana i opasan UV indeks sunčevog zračenja.
Istina nema velike potražnje na toj liniji. Poslat ću ti odgovor, ali me neće jedno dva tjedna sredinom ovog mijeseca biti na forumu jer idem na ljetovanje u Dalmaciju, al kad se vratim budem ti poslao.  byeg

steyr1985

Preselili na novu adresu u Radnickoj. Bivsa Čazmatransova garaza i  unutra stoji 6 polovnih siderala sa Španjolskim tablicama

ist


tramvajac 92

Bilo bi zanimljivo znati koliko kilometara imaju. Vjerojatno imaju kilometražu da se smrzneš. :)evil

steyr1985

Je derutno izgledaju ali ce ih vjerojatno piturat