Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

SG-jac 220

Kad će se više to završiti ??

MAN19464

Neće se nikad završiti priča traje više od 20 godina, točnije od kad je zatvorena garaža u Samoboru.
Ovom objavom gradonačelnik manipulira sa zastupnikom koji je postavio pitanje.
Kada bi se zatvorila garaža tj kada Zet nebi vozio Veliku Goricu, gradonačelnik bi izgubio vlast, a njemu je to najbitnije da ostane tu gdje je.
Pogledajte objave u tom gradonačelnikovom glasniku VG Danas iz 2012 i 2013 godine može se vidjet da stalno zatvara garažu a to nije učinio ni do danas, a sigurno neće nikad. On je jako dobar manipulator, jedno govori,a drugo misli.

smogovci.bbb2

Bolje mu je da preko Anemičnog i Vizionara preko EU napokon nabavi nove autobuse za VG kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Tomek

Jel mi može ekipa iz Velike Gorice ukratko reći koji su bolji NL263 iz 99. za vožnju, koji su gori? Znači radi se o gbr -- 100, 101, 103, 104, 106-108, 110, 876-879, 885.

Robert

Neki dan sam vidio gbr 876 (krem plavi) na liniji 308. Stanje busa izvana je katastrofa koliko je limarija u lošem stanju.

MAN19464

Pitanje je baš opširno, definitivno 876 je najgori u svakom pogledu, zatim ga slijede 878, 885, 101 i 107.
Što se tiće limarije tu su svi u jako lošem stanju, zatim problemi sa zračnim ovjesom (ekas) itd.
Uglavnom kad uzmemo u obzir da su proizvedeni u prošlom stoljeću i maksimalnoj uporabi, dobro da još voze.
motori i mjenjači i dalje najbolji, s njima najmanje problema.
Autobusi voze već 21 godinu i dalje su glavni nosioci pogona autobusa Velika Gorica.

Tomek


Volzhanin

Meni je samo fascinantna stvar zašto vozači voze te autobuse? Svima svijetle neke greške, upitnici po putnim računalima, ovjes gotov, kočenje i upravljanje upitno...umjesto da ujutro kaže "TO VOZILO NIJE ISPRAVNO ZA PROMET I NE ŽELIM GA VOZITI" oni još voze i sa isključenim staničnim kočnicama...znači...takva groblja od autobusa i još oni sami svjesno ugrožavaju sigurnost....

Shole

Greške svjetle i na novim Manovima tako da to nije mjerilo,a ako autobus ima važeći tehnički pregled i netko ga je pregledao preko noći i potpisao da je ispravan onda se tu baš i ne može reć da je bus neispravan ili netko ne radi svoj posao.  A da su ovjesi loši to se slažem s tobom. Stanična isto mora uvijek bit uključena ako ju autobus posjeduje. Za radne kočnice ne vjerujem da se netko šali s tim

marin

Da, a bitno da je bila obavijest (barem u APP) od šefa prometa da je svako vozilo neispravno ako čak i truba na njemu ne radi. I da ga se kao ne uzima vozit ako je neispravno.
To je teorija.
Što je praksa?
To da se toliko dobro održava da pola funkcija u nekim busevima ne rade, na 95% voznog parka svijetle neke greške i to s porukama STOP,crvenim trokutima i slično, čak i na Crossovima check engine masovno svijetle i kojekavke druge greške za koje nikog nije briga itd itd.

tramvajac 92

Specifičnost pogona u Gorici je što većina linija ima jutarnju prigradsku pauzu od cca 8:30 do 10:30 kad se može napraviti dnevni pregled isto, dok u Podsusedu i Dubravi se tako nešto na većini autobusa ne može izvesti.

421

#341
Razlog sve većeg broja dvokratnih službi (osim sve većeg nedostatka ljudi) je i održavanje autobusa između dvaju navrata što je konstatnta u sva tri pogona. I nikad se neće smanjiti koliko god to vozači žarko žele.
Ovisno o vrsti radova, PTP ili TP, baždarenju tahografa, periodičkom pregledu kočnica, vanjskom pranju, generalnom čišćenju, planiranje se vrši dan prije disponiranjem autobusa na dvokratnu službu tako da "specifičnost" to nije.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464


MAN19464

Stanične kočnice  nitko u pogonu  Velika Gorica neisključuje, problem je što su svi autobusi marke MAN SL283 došli u pogon sa isključenom staničnom kočnicom, što je veliki problem, recimo vozite prvi navrat sa autobusom koji ima staničnu kočnicu ispravnu kad se otvore vrata, a popodne na drugi navrat dobijete bus sa isključenom staničnom kočnicom, to stvara veliki problem vozačima kada ujutro imaju jedan nacin voznje dok za popodne moraju mjenjati način vožnje sa isključenom staničnom kočnicom.
Isključena stanična kočnica neutječe na prolaznost godišnjeg i periodičnog tehničkog pregleda vozila.

NP-549

Imaš dva mjesta di se isključuje - u prostoru iznad vrata se otkači žičica sa stopicom skroz sastrane za svako krilo posebno. Jedna stopica je dal će svjetlit kontrola na tabli a druga za staničnu.  Ako ne radi ni stanična na vozačkoj tabli onda je netko relej skinuo.  Otvori portelu od struje izvana ispod vozača.  Srebrni relej (pozicija 3 desno pa 3 dole) je za stanicnu.  Ako ga nema,  probaj prebacit sa zujalice zvonca jer su isti  ( pozicija 2 desno 2 dole)