Koja navigacija za vozača autobusa?

Autor ChRiStIaN, Veljača 22, 2015, 19:37:06

ChRiStIaN

Dakle vozači, slušam preporuke. Koju navigaciju koristite, sa kojom imate dobra iskustva i koju bi preporučili? Ja gledam za uzeti novi Garmin Dezl 770LMT koji je tek izašao i zamjenjuje Dezl 760LMT i dobro bi došlo ako netko ima iskustva sa tom navigacijom isto tak da podijeli.

https://buy.garmin.com/hr-HR/HR/na-cesti/kamion/dezl-770lmt-d/prod162983.html

Hvala.
@ Autobusi Hrvatska @

Pujco

Makar nam svi autobusi imaju u navigaciji "kamionski mod" ja a barem kolko znam većina vozača to ne koristimo. Pa iz jednotavnog razloga što te onda navigacija šara svakakvim putevima, jer eto onda prepoznaje tvoju visinu, težinu i stvara probleme. Ta navigacija ponajviše služi zbog visine da te ne zakuca pod neki most.

No busevi su većinom od 3,62 do 3,82 te uzmeš u obzir da dobiš par centimetara dok ga spustiš. Tu uračunaj još i stvarnu visinu mosta. Ako je na znaku 3,80, računaj da je most barem 3,90.
Doduše i to treba uzet s rezervom, jer ak je bila rekonstrukcija ceste te su presvukli novi sloj preko starog ovu toleranciju od 10 centi smanjiš za par.

Opet dalje, po gradovima i nema nekog muvinga po sporednim uličicama. Kad jednom i gradove pohvataš, bilo ove u HR ili vani skužiš igru. Npr, u Salzburgu nemaš kaj tražit po gradu, imaš 2 točke gdje iskrcavaš i ukrcavaš i pravac parking.

PS. Na staroj cesti prema Krakowu, već par kilometara prije samog mosta znakovi nagovještavaju 3.55 visinu. A ja prolazim sa 3,82 bez spuštanja, eto  ;)

ChRiStIaN

Hvala puno na savjetu! Uvijek je korisno čuti iz prve ruke ovakve savjete. :)

Pričate o tvorničkoj navigaciji poput blaupunktovog travel pilota ili neka naknadna ugradnja?
@ Autobusi Hrvatska @

Pujco

Ma ne. Premda ih imamo u nekima ali se ne koriste. Klasika Garminove navigacije, 7 inčne, neke 5. Neznam točno modele, mogu pogledat pa naknadno napisat. Ja čak imam i svoju, opet za neke favorite da si mogu stavit, obilježit i tak.
Po gradu kombinacija karte i navigacije.



ChRiStIaN

Garmin od 7 inča je jedino iz Dezl serije, taj kaj ja hoću kupit. Al pošto je izašao prije mjesec dana vjerojatno nije 770 serija nego 760. Dezl se još radi i u 5" izdanju i nosi oznaku 560 ili po novom 570.
@ Autobusi Hrvatska @

davax

Da ne otvaram novu temu

Jel zna mozda neko gdje mogu kupit cd za navigaciju VDO dayton  MM 5000/00

JankoT

moja ti je  preporuka za navigaciju  dafman D7054 sa igo primo programom i autobuskim modom,ako podesis parametre dobro ,raccuna rutu odlicno,inace jako kvalitetna navigacija,do sada me nije zeznula jos ni jednom,bukvalno je ne gasim,odlicna!

elez

Ako ces koristit uređaj na bazi androida (npr. tablet) onda skini piratsku verziju aplikacije NAVIGON. Odlicno radi, karte su čitljive i jasne i kad skines kartu ona ti je uvijek na raspolaganju bez ponovnog skidanja.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...