Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

nukleusri

Nastavak o radu Autotroleja ovdje...
Mi smo sami protiv svih, a oni nikog se ne boje

ikar

Počeli su prvi od novih vozača vozit linju "pod pratnjom" Danas su na 652 na 3-ci, 591 na 6-ci i 584 na 8-ci.

Lion

#2
Osvježili su web stranicu da je to nevjerojatno. :-X Umjesto da od nje nešto i naprave samo su promijenili uvodni tekst.
PRIJE:
''KD Autotrolej d.o.o. Rijeka obavlja prijevoz na 44 linije, ukupne duljine 653 kilometara, povezujući 12 gradova i općina sa županijskim središtem. Godišnje se preveze oko 35.000.000 putnika i ostvari preko 10.000.000 kilometara.
U sastavu voznog parka KD Autotrolej d.o.o. Rijeka danas ima 187 vozila marke MERCEDES, MAN i SANOS, od čega 106 standardna, 69 zglobnih vozila i 12 minibusa.''
SADA:
''KD Autotrolej d.o.o. Rijeka obavlja prijevoz na 43 linije, ukupne duljine 636 kilometara,  povezujući 11 gradova i općina sa županijskim središtem (Grad Rijeka). Godišnje se preveze oko 35.000.000 putnika i ostvari preko 10.000.000 kilometara.
U sastavu voznog parka KD Autotrolej d.o.o. Rijeka danas ima 185 autobusa marke MERCEDES, MAN, TAM i SANOS, od čega 101 standardna, 73 zglobnih autobusa i 11 minibusa.''
Šta nisu pravi stručnjaci?? :P
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

kico101

S obzirom da su korisnici usluga našeg dragog prijevoznika uvijek vrlo kritični prema istom, evo mišljenja ljudi koji nemaju sreću da im ispred kuće prolazi koja trolejeva linija:
http://www.crikvenica.hr/forum/forum_posts.asp?TID=466&PN=2
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

nukleusri

Novo osvježenje web stranice:
"OBAVIJESTI
U subotu, 12.01.2008. godine zatvara se za sav promet Ul. F. Račkoga. Linije 12,13,14,15 i 16 prometuju privremenom trasom:
- u polasku, Delta-Piramida-Kumičićeva-T. Strižića-Kačjak-Orehovica i dalje redovitom trasom, autobusi se zaustavljaju na privremenim stajalištima Piramida i Sušačka bolnica,
- u povratku, Orehovica-Kačjak- T. Strižića -Kumičićeva- Piramida-Strossmayerova-Fiumara-Delta, autobusi se zaustavljaju na privremenim stajalištima Sušačka bolnica i Sušački neboder.
"
Mi smo sami protiv svih, a oni nikog se ne boje

Lion

Možda Autotrolejeva web stranica i oživi. :)
Grad ti kao svome stanovniku pruži priliku da umjesto sasvim solidne prigradske linije dobiješ lošiju gradsku liniju. Ali si na kraju krajeva građanin, jel tako?!

kico101

Platit ćemo mi one "turke" skuplje nego što smo mislili. >:(
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

nukleusri

#7
Vožnja Autotrolejem skuplja deset posto

RIJEKA - Vožnja gradskim autobusima u Rijeci od idućeg mjeseca bit će skuplja za desetak posto, a Gradsko poglavarstvo sljedećeg bi tjedna trebalo odobriti poskupljenje.

Cijene karata skaču s prvim danom veljače, a nove tarife složene su zbog nezaustavljivog rasta cijene nafte pa tako riječko gradsko komunalno društvo Autotrolej ima znatan porast troškova za gorivo od vremena kada su zadnji put korigirane cijene.

Nova cijena radničke pokazne karte za prvu zonu s 249 kuna skočiti će na 274, srednjoškolska i studentska karta bit će 133 kune, odnosno skuplja za 12 kuna, osnovnoškolska će stajati 91 kunu, a do sada je bila 83 kune.

Cvikalica za prvu zonu kupljena u vozilu jedina ne raste i ostaje na deset kuna, dok ona kupljena na kiosku koja vrijedi za dvije vožnje sa 14 kuna ide na 15 i pol.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel ističe kako mu je izuzetno žao što se moraju povećavati cijene, no kako kaže, u prosincu, kada je rađena ova kalkulacija, gorivo je bilo oko 15,5 posto skuplje od prosječne cijene goriva za cijelu 2007. godinu, a i od tada su bila još dva poskupljenja.

- Ako se ovako nastavi, Autotrolej će, bez obzira na ovo poskupljenje, biti u dosta složenim uvjetima poslovanja čak i uz subvencije osnivača društva koje ukupno iznose oko 40 milijuna kuna - kaže gradonačelnik.

Dodaje da se ovo poskupljenje jednostavno nije moglo izbjeći, no unatoč nepredvidljivosti cijena goriva, nastojat će da se u ovoj godini više ne povećavaju cijene javnog gradskog prijevoza.

Što se tiče ostalih komunalija u Rijeci, Obersnel kaže da je u tijeku izrada kalkulacija.

- Teško će biti izbjeći povećanje cijena vode i odvodnje, a za ostalo ćemo nastojati zadržati postojeće cijene - kaže gradonačelnik.

Obersnel ističe i kako u cijeloj priči postoji i jedna dobra vijest, a to je da je prijevoz gradskim autobusima za starije od 65 godina i dalje besplatan te je zadržana povoljna karta za socijalno ugrožene osobe.

Izvor: Jutarnji list
http://www.jutarnji.hr/istra_i_primorje/clanak/art-2008,1,11,,104671.jl

Link na prijedlog za sjednicu Poglavarstva:
http://www.rijeka.hr/lgs.axd?t=16&id=18341
Mi smo sami protiv svih, a oni nikog se ne boje

ikar

Imamo izmjene (i novitet) na području Viškova. Neke vožnje produžene se do Marčelji za vrijeme trajanja škole. Novitet su nove vožnje za OŠ SV. Matej koja ima sad vožnje na dvije linije:
Vozišće-Saršoni-Garići-Marčelji-Vozišće
Vozišće-Brnčići-Kudeji-Vozišće

Te vožnje voze 631 i 634.

kico101

Danas sam na 666 ( 7 ) imao zanimljiv događaj koji mi se još nije dogodio iako se vozim busevima od stoljeća sedmog ;D.
Prilikom guranja cvikalice u PEL automat, ona je cijela prošla u poništivač, a da nije cvikalo. Vozač mi kaže da ne treba gurati karticu do kuda ide, već malo pa čekati da otisne. Pitanje za profesionalce: Da li je poništivač ispravan ako kartica može upasti unutra a da ne cvikne? Zar ne bi trebao biti kakav graničnik?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

dragec52

Kićo ima dosta poništivaća gdje upadne kartica unutra.Mi koji imamo kljućeve poslije otvorimo i ja osobno poklanjam te kartice svojoj ženi /ona uredno kupuje kartu jer se stidi reći da je moja žena/ kad već nema muža pilota ili ginekologa. Rad se samo o krivom kutu guranja u poništivać.

tiki

Već nisam cvikao kartu vise od pola godine, ali sjecam se uvijek kada sam cvikao nebi mogao gurnuti skroz unutra...

kico101

Čovjek je bio vrlo uljudan, otvorio je poništivač i izvadio kartu koju sam uredno ponovno cvikao. :)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Dino

Imao sam ja istu situaciju u 535. Nije cvikalo i nije mi se dalo vraćat nazad  ;D

NP-549

Sad je bila "ekipa" iz garaže na televiziji na Kanal Ri.  Bilo je riječi o napadu na vozača na liniji 32.  Ista priča kao i u Novom Listu. Otprilike ukratko:
Mi možemo ugraditi kabine za vozače i staviti video nadzor, ali da li će to biti rješenje problema!   Do sada su vozači dobijali jedan mobitel po autobusu, a od ponedjeljka startamo sa novim sistemom da svaki vozač ima svoj mobitel.  Oni su povezani sa bazom i vozač uvijek može nazvat u slučaju nekakvih neprilika....

Imam pitanje za onoga koji je osmislio ovaj govor za javnost:   Koga u bazi da nazove vozač na liniji 32 na vožnjama 23:30 Rijeka-Lovran, 00:15 Rijeka-Opatija i  3:50  Opatija-Rijeka ?   O kakvoj bazi se ovdje govori?   Možda o policiji.  Pa to možeš zvat besplatno i sa svog mobitela.  A kad sam već kod toga, evo primjera iz iskustva:  Birate li na mobitelu 92 reći će vam da nije moguće ostvariti poziv.  Morate birati 05192  (primjer za Rijeku).  A ako idete autoputem od Rijeke do Beograda i negdje oko Slavonskog Broda vam se nešto dogodi i idete zvat policiju, koji da pozivni upišete?  Neznamo mi svi sve pozivne u Hrvatskoj.   A ako pak nazovete naš genijalni 112, onda se javi dispečer i kaže da nazoveš policiju.  Onda mu objasniš da nemožeš i nevoljko te prespoji nakon malo natezanja i moljakanja.  E sad još ako ti je trebala prometna policija,  tad ćeš opet morat uvjeravat ovog dispečera od policije da ti da prometnu.  On kaže da nazoveš na 335-555 ili tako nešto.  Kažeš mu da nemožeš sa službenog mobitela nazivat fiksne brojeve i onda te prespoji ko i onaj prvi vrlo nerado.  Dakle,  da bi dobio recimo prometnu moraš moljakat 2 dispečera i izgubit ko zna koliko vremena. Ponekad je to vrlo važno. 
Skrenuo sam malo sa teme.  Da naš sindikat nešto vrijedi onda bi se već odavno izborio da imamo ograđene antivandalske kabine sa klimom sa vozača jer je u takvoj kabini za krepat.  Ali naravno,  onda mi nebi mogli navlačit ljude za rukav i tražit da pokazuju karte.