Parkiranje na stanicama

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:43:24

shef

Mislim da znam cijelu priču. Emisija "Grad i vi, dragi vi) - > Irena Miličević -> slušateljica bi stanicu tamo - > i stanica bi...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Naravno da nema veze što zglobni autobus uopće nemože uć u stanicu (pod uvjetom da je prazna)

kico101

Ući će solo. Ionako težimo tome.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Bari

Dugo nismo pisali u ovoj temi iako je ovo parkiranje pored stanica. Klasični i česti problemi na Donjoj Vežici.
KREPAT MA NE MOLAT !

mivano


mivano

http://rijecanin.rtl.hr/foto-vapaj-autotrolejevih-vozaca-gradani-parkiranjem-na-autobusnim-stanicama-ugrozavate-sigurnost-putnika/?fbclid=IwAR2eZQKlVZ6JS9R_hymnMWNnlshRlCiN7pwZ-P1QykTQDGnK548erNHxDgE

"(FOTO) VAPAJ AUTOTROLEJEVIH VOZAČA: Građani, parkiranjem na autobusnim stanicama ugrožavate sigurnost putnika!
By Rijecan.In  - 3. Veljače 2019.  - In RIJEKA I REGIJA

Foto. Vozači Autotroleja/Facebook
Ponekad netko zastane svojim vozilom na autobusnoj postaji zaista kratko kako bi iz vozila izašao putnik, no ima i puno slučajeva kada se na stanicama ostavljaju vozila na dulje vrijeme

Građani često pronalaze razloge za ljutnju na Autotrolej i njegove vozače, ponekad opravdano a često i neopravdano, no jeste li se zapitali kako radni dan izgleda iz perspektive vozača autobusa i s kojim se problemima svakodnevno susreću?

Jedan od najvećih, iako se mnogim vozačima to tako neće učiniti, jer i zaustavljanje pa čak i parkiranje osobnih vozila na autobusnim stanicama u gradu i prigradu. Taj problem je puno veći no što se laiku čini a na njega godinama upozoravaju vozači autobusa.

Naime, takvim postupcima vozača automobila ne samo da je otežan prilaz i zaustavljanje autobusa na autobusnoj stanici nego je – a to je i puno važnije – zaustavljanjem autobusa izvan autobusne stanice direktno ugrožena sigurnost putnika autobusa. A to je nešto za što direktno odgovaraju vozači autobusa!

Zaustavljanjem i izlaskom putnika iz autobusa izvan označenog mjesta na autobusnoj stanici odnosno dalje od mjesta predviđenih za prelazak ceste pješaka koji izlaze iz autobusa povećana je ugroza njihove sigurnosti za što je direktno odgovoran vozač autobusa. Iz istog razloga vozači ne dozvoljavaju izlazak/ulazak "zakašnjelih" putnika izvan autobusne stanice jer vozač ne može preuzeti odgovornost za sigurnost putnika koji pretrčava cestu ili stoji na kolniku kako bi se ukrcao ili iskrcao iz autobusa.

Ponekad netko zastane svojim vozilom na autobusnoj stanici zaista kratko kako bi iz vozila izašao putnik, no ima i puno slučajeva kada se na stanicama ostavljaju vozila na dulje vrijeme pa su vozači autobusa prisiljeni čak zvati i vozila službe za premještanje vozila – "pauk".

Stoga dobro razmislite ubuduće svi vi koji volite koristiti autobusne stanice kao priručni parking za svoje vozilo. Time uzurpirate nečiji radni prostor i ugrožavate sigurnost drugih građana!

Foto: Vozači Autotroleja/Facebook"