Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

XDonald

#375
https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/549160/potez-jednog-prometovog-djelatnika-odusevio-putnike-pohvalite-vozaca-desetke-takav-prizor-ne-vidi-se-cesto

Potez jednog Prometovog djelatnika oduševio putnike: 'Pohvalite vozača desetke, takav prizor ne vidi se često'

Potez jednog Prometovog djelatnika oduševio putnike: 'Pohvalite vozača desetke, takav prizor ne vidi se često'
svaka čast!

Gesta "Prometova" vozača Slobodana Bulovića na autobusnoj liniji broj 10 toliko je oduševila jednog putnika da je odlučio pohvale na njegov račun poslati ne samo poslovodstvu javnog prijevoznika, nego i redakciji "Slobodne Dalmacije".

Naime, našeg je čitatelja dirnula činjenica da je spomenuti vozač na liniji koja povezuje Gradsku luku i solinsko novo groblje, vidjevši majku s djetetom koja je ulazila na stanici uz Ulicu Domovinskog rata pokraj trgovačkog centra "Kaufland", povukao ručnu, izišao iz vozila i pomogao im da se ukrcaju!

– Prizor me pozitivno prenerazio! Iskrcao sam se na stanici kod Općine i čestitao vozaču na njegovoj gesti. Taj čovjek zaslužuje posebnu pažnju i može biti svijetli primjer ostalim vozačima autobusa – kaže nam putnik "desetke" Franjo Musić, istaknuvši kako s vozačem Bulovićem nije ni obiteljski ili prijateljski povezan, te da ga je tek upoznao tijekom spomenute vožnje gradskim ulicama.

A što nam na sve kaže hvaljeni "Prometov" vozač?

– Meni je to bilo sasvim normalno, to je za mene sastavni dio posla. Znate kako se kaže, sto ljudi, sto ćudi. Kad sam se zaustavio na stanici, vidio sam da žena nije mogla sama ući s djetetom u autobus i izišao sam im pomoći. Zahvalila mi je, i to je to. Kad sam se zaustavio na stanici kod Općine, prišao mi je jedan čovjek i dao mi ruku – skromno će Bulović, koji je gotovo puna dva desetljeća radio za poznatu prijevozničku tvrtku "Čazmatrans", a zadnjih sedam godina je zaposlen u gradskoj autobusnoj kompaniji.

Svoj posao voli, priznao nam je, premda ponekad i nema baš lijepa iskustva s prometnica i stanica.

– Nekad ti nije dan, pa se isključiš, nekad drugi vozači ili putnici viču na tebe. Ja im onda kažem da sam zaljubljen, pa vjerojatno pomisle da sam lud i produže dalje bez svađe – kroz šalu će naš sugovornik.

Nije "prometovac" navikao na ovakav medijski tretman, niti se na bilo koji način želi izdvajati od svojih kolega.

– Nisam vam ja za ove stvari, ništa posebno nisam učinio – skromno će Slobodan.

Bez obzira na to, evo i mi se pridružujemo javnoj pohvali, sa željom da novinske stupce sve više pune ovakve vijesti, a ne one o napadnutim i pretučenim "Prometovim" vozačima, kakvima često svjedočimo i zajedno s njihovim predstavnicima javno apeliramo na kvalitetnije preveniranje, ali i sankcioniranje nasilnika.

josipgrgin

Bas plemenito od vozaca sto je pomogao majci s djetetom svaka cast

XDonald

#377
Mi iz Splita svi sigurno znamo o kome se radi 🤣🤣 :)evil

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/549606/s-rastom-temperatura-raste-i-ocaj-putnika-u-prometovim-autobusima-39uzas-u-osamnaestici-sam-dvaput-sjeo-u-tuu-mokracu-taj-smrad-tuce-u-mozak39

S rastom temperatura raste i očaj putnika u Prometovim autobusima: 'Užas, u osamnaestici sam dvaput sjeo u tuđu mokraću. Taj smrad tuče u mozak!'

Priznajmo otvoreno i bez uljepšavanja, bez da nas se pogrešno shvati – mnogi naši sugrađani zaziru od vožnje "Prometovim" autobusima zbog neugodnih mirisa pojedinih putnika koji ne održavaju osnovnu higijenu.
Oni kojima je javni prijevoz jedini ili najčešći način stizanja "od točke A do točke B" znaju dobro o čemu govorimo, pogotovo u ljetnim mjesecima. Bizaran slučaj jednog našeg čitatelja, koji je zbog opravdanih razloga želio ostati anoniman (u što ćete se uvjeriti u nastavku teksta), potaknuo nas je da upozorimo na ovaj problem koji se uglavnom prešutno tolerira.
Našem sugovorniku nedavno se dogodila nezgoda dok se vozio u "Prometovoj" osamnaestici, jer je, zamislite, ne znajući, sjeo na sjedalo na koje se netom prije njega jedna osoba pomokrila!
– To mi se dogodilo dva puta na toj liniji. Nažalost, radi se o čovjeku koji očito ne može kontrolirati svoje fiziološke potrebe, a ni higijena mu nije jača strana. Kada uđe u autobus, svi koji se nađu u njegovoj blizini bježe sa začepljenim nosevima, a neki ni ne ulaze. Taj smrad tuče u mozak! – žali se naš sugrađanin, koji je o svemu što mu se dogodilo obavijestio i policiju i poslovodstvo gradske tvrtke, ali nitko mu nije bio od pomoći jer se malo što u ovakvim slučajevima i može učiniti. Kaže nam kako se ista osoba, osim na autobusnoj liniji broj 18, ponekad vozi i u jedanaestici.
S jedne strane, putnici žele kvalitetnu uslugu za cijenu karte koju plaćaju, dok se, s druge strane, onima koji nemaju razvijene navike korištenja vode i sapuna ne može zabraniti ulazak u autobus.
– Problem je što nitko neće da se takvim osobama otvoreno suprotstavi, tako da je cijela ta situacija jedno vrzino kolo. Za ovu osobu u osamnaestici već svi znaju, pogotovo učenici koji se u poslijepodnevnim satima vraćaju iz škole – navodi naš sugovornik.
Iz splitskog javnog prijevoznika su nam odgovorili kako se u autobusima zna dogoditi da nekom od putnika pozli pa povrati, nakon čega vozilo odmah napušta liniju i odlazi u garažu na čišćenje.
– Što se tiče ovog drugog problema – neprakticiranja osobne higijene – to je ipak specifična situacija, jer ne postoji mjerni instrument za neugodne mirise. Imali smo pritužbu jedne putnice koja nam se požalila kako je jedna skupljačica plastičnih boca uneredila autobus jer tu ambalažu nije dobro oprala, pa je svuda okolo kapalo i zaudaralo. Takve i slične situacije treba svakako prijaviti vozaču – savjetuje Vedran Knezović, voditelj prometnog sektora u gradskoj tvrtki, i dodaje kako je inače zabranjeno unošenje plastične ambalaže u autobus.
Jasno nam je da mnogi naši sugrađani žive na rubu egzistencije i da se snalaze kako znaju i umiju, međutim, ima i onih među nama koji još uvijek nisu dosegnuli civilizacijsku razinu da se redovito tuširaju. Malo vode i sapuna nisu nikakav luksuz, nego stvar opće kulture.

Zbog psića u naručju morala - pješačiti
Osim neugodnih mirisa, dio putnika ima problema i s prijevozom kućnih ljubimaca u "Prometovim" autobusima. Jedan naš čitatelj nedavno je svjedočio situaciji na liniji broj 32, gdje je jedna starija gospođa ostala na stanici u Mravincima jer vozač nije htio primiti nju i njezina psića kojeg je imala u naručju pa je do Solina morala krenuti – pješice.
Međutim, vozač očito nije bio upoznat s odredbama gradske Odluke o uvjetima i načinu držanja pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, gdje u članku 15. lijepo piše kako se "u vozilima javnog prijevoza mogu voditi samo manji psi i mačke i to u košarama ili u naručju". Iznimka su psi vodiči koje koriste slijepe i slabovidne osobe.

Odijelo275

Predlažem da otvorimo temu najbolje slike ili nešto slično tomu. Neka pravilo bude da ne smije stavljat svoje slike nego ono najbolje od drugih iz svih ostalih tema (naravno najviše Slike autobusa). Ovako se odlične slike zakopaju u gomili prosječnih. Na kraju godine možemo i složiti galeriju pa birati top 3 iz ove nove teme.

RV

Čuo sam da je nakon utakmice bio kaos u Splitu, blokade cesta, sve živo, imam jednu sliku sa jednog Instagram profila, #258 na 17ci, okupiran navijačima.




Jeli ima još iko nešto slika? Bilo bi interesantno vidit.

josipgrgin

Koliko je njih na krovu dobro izdrzi  krov busa , ko kaze da su man sg313 losi busevi ha ha ha
idemo do kraja Hrvatska

Dalmatinski anonimus



Nadamo se da nije stradao nijedan autobus thumbs

Izvor: Facebook Kaštela.com

XDonald

Vise je ljudi na krovu nego putnika unutra 🤣🤣🤣

Paško

Još malo jučerašnje ludnice :)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://www.dalmacijadanas.hr/kaos-u-splitu-navijaci-zapalili-baklje-na-prometovim-autobusima

Citat:KAOS U SPLITU
Navijači zapalili baklje na Prometovim autobusima

Navijači ne biraju način ni sredstva za iskazati svoju sreću zbog uspjeha Vatrenih
Autor: D.D. / Foto: Čitatelj - 15. srpnja 2018.

Još ne prestaje euforija navijača zbog osvajanja drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Cijeli večer objavljujemo fotografije i videa slavlja navijača nakon utakmice, a daleko 'najluđe' stižu iz 'najluđeg grada na svitu' – Splita. Navijače je slavlje toliko ponijelo da ne biraju način ni sredstva za iskazati svoju sreću zbog uspjeha Vatrenih. Desetak njih se na Velikom pazaru popelo na Prometov autobus gdje su zapalili baklje, a vozač je ili nesvjestan situacije ili prihvaćajući ovaj način slavlja nastavio voziti put Zvonimirove.

http://dalmatinskiportal.hr/zivot/video--pogledajte-ekipu-koja-se-popela-na-prometov-autobus--a-potom-i-pjesmu-na-rivi/33516

Citat:
VIDEO: Pogledajte ekipu koja se popela na Prometov autobus, a potom i pjesmu na Rivi

Iz Splita nam večeras stižu uistinu rijetko viđene snimke, na ovoj se vidi ekipa koja se popela na Prometov autobus i slavi.

Nakon toga se fešta prebacila na Rivu gdje je orila pjesma. Pogledajte video...
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

MAN truck bus

Pitanje za kolege iz Splita.
Zanima me kako vas služe ZETovi MANovi NL 263 iz 1999. Jesu li redovno u prometu ili svako malo ostaju u kvaru po putu? Jesu li zadovoljni vozači njima i jesu li u boljem stanju u odnosu na ostale Prometove autobuse? Hvala na odgovorima!
byeg
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Paško

Svaki dan su u prometu, a kvare se ponekad. Vozači mogu biti zadovoljno koliko toliko s dvadesetogodišnjim autobusima koji su skroz potrošeni. Za mene su oni preplaćeni i pomalo nepotrebni, no bolje NL na ulicama nego O305.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

Sjecam se da je #303 pri dolasku ima problema sa mjenjačem, slabo je palta iz prve u drugu i druge u trecu.
Busevi jesu potrošeni al iskreno draze mi je vidit NL nego O405 (znam nije to ni blizu isti bus), NL su strasno brzi i to mi se jako sviđa kod njih.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

XDonald


https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/560114/39svima-su-nam-dosle-suze-na-oci39-jutrosnja-scena-u-prometovoj-39osmici39-raznjezila-splicane-evo-kojim-je-potezom-vozac-osvojio-srca-putnika


'Svima su nam došle suze na oči': jutrošnja scena u Prometovoj 'osmici' raznježila Splićane, evo kojim je potezom vozač osvojio srca putnika
'Cijeli se bus posramio'

Možda je do ljeta i nesnosnih vrućina, a možda smo samo svi zajedno postali nevjerojatno grintavi. Nikome, čini se, ništa više ne odgovara, svi imaju neku zamjerku i nekoga ili nešto na što se hitno žele požaliti.
Baš zato kada nam stigne pohvala nekog oduševljenog čitatelja, kome god ona bila upućena, zaslužuje barem spomen. A priča o ovome Prometovom vozaču zaslužila je biti prenesena dalje.
Obratio nam se danas, naime, jedan korisnik javnog prijevoza kojega je dobrota vozača autobusa potakla da o njemu napiše priču, baš onako, od srca.
Pokazatelj da nismo svi "stoka" jedni prema drugima i da postoji još uvijek trunčica nade za ljudski rod krije se u potezu "šofera" Ante, junaka koji je jutros odlučio nekome olakšati život i time se upisao u pamćenje svih onih koji su se u to vrijeme našli u "osmici" na Duilovu.
Pismo čitatelja prenosimo u cijelosti:
"Poštovani! Ovim putem vam želim pohvaliti vozača Prometa koji je danas, 08.08.2018. vozio liniju broj 15 kroz jutro... U ovoj priči on je vozio liniju koja je išla u 10:10 h s Duilova... Naime dolaskom na Žnjan, na glavnu stanicu ispod nizbrdice staje bus, a za volanom na prvi pogled vozač malo luđe glave, crne očale, tetoviran, komad čovika... Na prvu možda i zafrkan, nije za igrat se s njim, ali taj vozač, koji nam se poslje predstavio imenom Ante je ne čovjek, nego oličenje kulture, dobrote i ljudskosti kakve
je danas teško naći da se traži i mikroskopom...
Dakle staje bus, a na stanici momak u kolicima, 100% invalid. Digne mu ruku, vozač staje zadnjim vratima ispred njega kao pravi profesionalac... Otvara prva vrata i druga vrata za momka u kolicima... Sve bi to bilo rutinski da nije masa ljudi sa stanice uletjela u autobus gurajući jadnog momka u kolicima, ne obazirući se na njega, samo da što prije uđu, da bi za invalida ostala nemoguća misija ući u bus jer se na rampi za invalide nalazilo putnika, pa je dečko u kolicima ostao van... E sada dolazi vozač na vidjelo svojom dobrotom i srcem!
Kada je sve to vidio, naredio je da se bus isprazni... da svi izađu vani i na fin način rekao putnicima da su sve, a ne ljudi... lijepu rečenicu je rekao da se cijeli bus posramio: "Žalosno je da ja od 35 godina moram vama ovdje na ovakav način držati sat kulture, ljudskosti i psihologije. Sramite se! Kako ste odgojili svoju dicu i unučad kada se vi ovako ponašate? Vidite li sebe u što ste se pretvorili? Sramite se...".
Tada je u autobusu nastao muk... Neki su izašli, neki nisu htjeli pa je on ugasio bus i rekao da neće krenuti dok god svi ne izađu vani i prvo invalid u kolicima uđe... Kada su vidjeli da ta "luda" dobra glava našeg vozača misli ozbiljno i da ima muda, svi ti sta su se gurali su napustili bus. Tada je jedan čovjek spustio rampu, invalid je ušao, a oni svi su išli na prva vrata gdje ih pola nije pustio jer nisu imali karte... Vozili smo se s njim do pazara gdje je invalid izašao nakon što mu je vozač spustio rampu... Taj osmijeh poštenjačine i ljudine od vozača nikada neću zaboraviti... Toliki čovjek, a iskren dječji smiješak.
Momak invalid mu je stisnuo ruku i zahvalio da su nama došle suze na oči. Vozač je njegov heroj, njegov zaštitnik... Mislimo da to i zaslužuje... Neka vam ovaj vozač bude mjerilo za zapošljavanje ljudi jer takva dobrota i ljudskost se ne viđa non stop...
Što bi mi rekli, svaka majka bi ga za zeta poželjela... Hvala njegovim roditeljima što su odgojili dite u velikog čovjeka!"

josipgrgin

Svaka cast šoferu , sve pohvale.