Tramvajske supstitucije

Autor dean25, Travanj 03, 2009, 16:19:34

smogovci.bbb2

Piše na displayu (ili ti predočniku) SOPOT odnosno SAVSKI MOST ali bez broja linije
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

CONECTO430

Citat: smogovci.bbb2  u Lipanj 03, 2017, 13:52:36
Piše na displayu (ili ti predočniku) SOPOT odnosno SAVSKI MOST ali bez broja linije
Znači linija u atronu je 99 (401 , 501 ili 601) pa stalno šaltaj.

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

tramvajac 92

Nije ni kao linija nek sam oni natpisi. :P

Katastrofa, jedva se stiže vozno vrijeme. Možda je ujutro bolje bilo, ali popodne užas. Umjesto da se autobusi koji prema Karlovcu idu preusmjere Slavonskom i Savkom ili ravno na obilaznicu, ne. Sve se gura kroz Kajzericu koja ne može gutati toliki promet. Semafori svi uključeni, samo na skretanju s Av. Dubrovnik regulira policija, ostalo ništa. Voze 4 busa za takt 10 min, sve biodizeli, na 109 su sve Citari danas.

smogovci.bbb2

http://www.zet.hr/default.aspx?id=10288
Nastavak rekonstrukcije tramvajske pruge Mihaljevac - Dolje

Nastavlja se rekonstrukcija tramvajske pruge Mihaljevac - Dolje te se umjesto najavljenog završetka u ponedjeljak, 10. srpnja, završetak radova očekuje u subotu, 29. srpnja.
Umjesto tramvaja linije 15 i dalje prometuje privremena autobusna linija 233A (Mihaljevac - Bliznec), kao i autobusna supstitucija tramvaja noćne linije 33.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Danas na izvanrednoj supstituciji umijesto tramvaja na relaciji Heinzlova-->Savišće vozili su MAN NG 313 gbrovi 156,157,158. Vozili su sa natpisom 606 Žitnjak.  Bus je došao uđu putnici malo pričeka i odma krene. Nije baš bilo previše odmora na Heinzlovoj,ali su zato stajali dosta na Savišću. Oko 16:10 su krenuli putem APPa.  byeg
Evo na Heinzlovoj brzinska iz vožnje.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Izvor: http://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/raskrizje-branimirove-i-drziceve-bez-tramvaja-u-subotu-i-nedjelju/1789

RASKRIŽJE BRANIMIROVE I DRŽIĆEVE BEZ TRAMVAJA U SUBOTU I NEDJELJU

Zbog izmjene tramvajskih tračnica na raskrižju Avenije Marina Držića i Ulice kneza Branimira, u subotu i nedjelju (21. i 22. srpnja), obustavlja se tramvajski promet navedenim raskrižjem.
Obustavljeni tramvajski promet nadomjestit će se uvođenjem izvanredne autobusne linije Zapruđe (rotor) - Trg žrtava fašizma, koja će prometovati trasom:
Sarajevska cesta (prije rotora) - Zapruđe (rotor) - Avenija Dubrovnik (polukružno lijevo na semaforu) - Zapruđe (rotor) - Avenija Marina Držića - Park kralja Petra Krešimira IV - Ulica kneza Višeslava - Ulica Antuna Bauera - Ulica kralja Zvonimira - Trg žrtava fašizma - Ulica kneza Višeslava - Kružićeva ulica - Ulica kneza Branimira - Avenija Marina Držića - Sarajevska cesta (prije rotora)
Autobus će se zaustavljati u zoni nasuprot tramvajskih stajališta. Početno-krajnje stajalište na Trgu žrtava fašizma bit će na uobičajenom tramvajskom stajalištu, dok će u Zapruđu autobus početno-krajnje stajalište imati na postojećem stajalištu na trasi autobusne linije 222.

Napominjemo, kako će ista izvanredna organizacija prometa bit na snazi i u subotu i nedjelju (28. i 29. srpnja).
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Izvor: http://www.vecernji.hr/zagreb/pola-novog-zagreba-od-ponedjeljka-ostaje-bez-tramvaja-na-godinu-i-pol-dana-1261499
U ponedjeljak 6. kolovoza obustavit će se tramvajski promet Novim Zagrebom na razdoblje od čak godinu i pol dana.
Ovu vijest o novim radovima u Zagrebu javlja Radio Sljeme kojem je to potvrđeno iz ZET-a.
Večernji list još je 8. srpnja pisao o radovima koji su krenuli oko remetinečkog rotora, a koji će potrajati narednih 18 mjeseci.
– Radimo sve što je u našoj moći da gužve budu što manje kad se rotor zatvori, zato smo sada prvo krenuli s pripremnim radovima kako bismo poboljšali infrastrukturu okolnih cesta da bi mogle primiti povećani priljev vozila – objašnjavao je tada Jadranko Baturić, predsjednik vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad.
Baturić je rekao i kako će se ići u izgradnju jarunskog mosta i to odmah nakon rekonstrukcije rotora.
Tramvaj vozi do Sopota
Tada još nije sa sigurnošću bilo potvrđeno kako će se odvijati tramvajski promet tim dijelom Zagreba, ali sada je potvrđeno kako od u ponedjeljka, 6. kolovoza tramvaji linija 7 i 14 prestaju voziti kroz Novi Zagreb dok tramvaj linija 6 do 20. kolovoza zbog radova na Branimirovoj/Držićevoj ionako vozi do Borongaja. Linija 7 okretat će se u Sopotu, a 14 na Savskome mostu.
Građani će se umjesto tramvaja između Savskog mosta i Sopota voziti izvanrednom autobusnom linijom 607 Savski most- Sopot – Savski most.  Autobus će voziti trasom (prema jugu): Savski most – Studentski dom "Stjepan Radić" – Savski gaj – Trnsko – Velesajam – MSU – Sopot.
Iz Središća autobus će voziti prema Sopotu – MSU – Velesajam – Trnsko – Savski gaj – Savski most. Linija 607 koristit će uobičajena stajališta linija 109 i 222.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza


tramvajac 92


421

APP, s tim da će jesen biti užarena po pitanju zglobnih  bus123 na razini ZET-a.
Tema: Tipovi autobusa na linijama 2018. (neuobičajena vozila za tu liniju) bit će jako posjećena.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Pretpostavka je da će krug biti oko pola sata, a interval bi mogao biti i 5 - 6 minuta. Znači, trebati će bar 6 buseva, ako se uspije držati krug 30 min, 5 min interval, a sudeći prema Ljeto 2 krug 32 minute, teško.

Putnici će koristiti više i bus 109, koji tako i tako ima puno putnika, gdje se isto treba dodati još autobusa.
Očekujem i veći pritisak na autobuse kod MSU prema kolodvoru, posebno 220, 221, 268. Busevi po Remetinečkoj prema Savskom mostu bi isto mogli postati popularniji, najviše 110 i 133. Tu bi dobro došlo da se posloži raspored na 112, da vozi u 30 min intervalu (što se može stići, može se očito i 20 min, iako na knap).

I treće mjesto, koje bi moglo progutati jedan dio putnika iz Gaja, Trokuta i Trnskog je 234. Kojeg vjerojatno neće dirati, ali će se uvesti novi gutač autobusa i vozača, 242 za Podbrežje, vjerojatno copy-paste rasporeda 241 Veliko Polje, pomaknut za 5 min. Naravno, ne treba zaboraviti maratonca 222, koji će gutati putnike po Av. Dubrovnik... kad naleti. Tu treba zabraniti davanje solo kad krenu radovi, pa pod cijenu da se mora skidati zglobni s 241.

Dreamwalker

#131
Koliko bi bilo pametno/ekonomski isplativo da se uzme 5 - 10 polovnih zglobnjaka u tu svrhu? Znam da bi kupnja polovnjaka starog 10 godina bio udarac na Miletov ego, no godina i pol je dug period. Kasnije bi se ti busevi možda mogli prodat negdje jugoistočno ili ih se može ostavit da krpaju izlaz.

EDIT: Pa čak se može uzet i u najam. Pouzdano znam da jedna firma u Budimpešti ima 8 zglobnih Mercedesa. Model je Citaro G C1 Facelift i proizvedeni su 2009. godine. Bili su godinu dana u najmu u Debrecenu. Možda bi ih i ZET mogao unajmiti na godinu i pol ;D ;D ;D
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tramvajac 92

Misliš na one pofarbane u dvije boje, od kojih je jedna narančasta?  ;D

Dreamwalker

Ne bi vjerovao kako mi čitaš misli ;D
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

#134
Ne pretjerujte, za ovo treba 5 autobusa a ne 15 ili 50. Ne fali APP-u zglobnih jer dosta komada redovno vozi totalno promašeno 114, 120, 168, a nije da bi nekom pala vlas s glave i da ih nikad više nema ni na 113 ili 119 ili 124.

Veći je problem što nestaje svake rezerve u ukupnoj sumi pa ćemo možda gledati navlačenje kakvo APD prolazi već par godina.

Što se tiče polovnih, ja ne vidim nužnost, baš nikakvu. ZET i Grad su toliko rastrošni da je obnova autobusnog voznog parka malena stavka, čak da nema EU fondova nekih 6-8 milijuna eura koliko je godišnje potrebno da bi se održavao životni ciklus na "luksuznih" 15 godina u proračunu od 1,5 milijarde su 0,4-0,6%, dakle sitniš. Problem je u nemaru i dezorganiziranosti. Uostalom sve je jasno nacrtano 2009. (početkom krize) da ne može biti jasnije.