Odlazak ZET-ovih autobusa u druge gradove (prodaja, poklanjanje)

Autor Tomek, Travanj 17, 2009, 20:36:47

ManNLNG

Hvala ti puno evo zovem rundu! pivkan
EUROBUS AV120

ManNLNG

Evo mog najdražeg Autobusa,nažalost nepokretan u Gračacu!

Autor fotki: Portos
EUROBUS AV120

MAN19464


NP-549

Vjerovatno nije ni mrdnuo otkad ga je Veliki vođa Kim Jong365 poklonio

smogovci.bbb2

 Izvor: http://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/donacija-autobusa-zet-a-gradovima-benkovcu-drnisu-i-korculi/3851
Tri ZET-ova autobusa u petak su donirana gradovima Benkovcu, Drnišu i Korčuli.

Prigodno preuzimanje autobusa obavljeno je na trešnjevačkoj Remizi, a kjučeve autobusa predali su gradnačelnik Zagreba Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela.

Gradonačelnici Benkovca, Drniša i Korčule zahvalili se Gradu Zagrebu, ZET-u i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na ovoj vrijednoj donaciji, dok je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podsjetio kako je Grad Zagreb ,,uvijek pokazivao i uvijek će iskazivati solidarnost s onim dijelovima Hrvatske koji su pretrpjeli velika ratna razaranja".

Gradonačelnik Benkovca, Tomislav Bulić poručio je kako je empatičnost gradonačelnika Bandića koju pokazuje prema ratom stradalim područjima i važnija od same vrijednosti donacije, te dodao da će se doniranim autobusom ponajviše koristiti kulturne i sportske udruge iz benkovačkog kraja.

Grad Drniš će ovim autobusom rješiti problem tzv. nerentabilnih linija na ruralnim područjima, kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja, dodavši kako će učenici ali i svim drugim građanima sada biti olakšan dolazak u Grad Drniš.

U Korčuli će, pak, donirani autobus najviše razveseliti male sportaše.

,,Grad Korčula je grad plivanja i vaterpola te ćemo ovim autobusom omogućiti svoj djeci s otoka Korčule i poluotoka Pelješca da dolaze na treninge na naš bazen", istaknuo je gradonačelnik Korčule Andrija Fabris.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Dreamwalker

MAN Lion's Coach - gbr 5
MAN SL 283 - gbr 73
Mercedes O530 Citaro - gbr 666
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tramvajac 92

Gradonačelnik Benkovca, (...) ponajviše koristiti kulturne i sportske udruge iz benkovačkog kraja.  Pretpostavljam da njima ide #5

Grad Drniš će (...), dodavši kako će učenici ali i svim drugim građanima sada biti olakšan dolazak u Grad Drniš. Pretpostavljam #666  :)evil

U Korčuli će, pak, donirani autobus najviše razveseliti male sportaše. Po tome ispada da njima ide Turčin 73

smogovci.bbb2

 Mislim da g. br. 5 ide na Korčulu jer jedino on može potegnuti do tamo :)evil
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Izvor: http://www.vecernji.hr/zagreb/otpisani-nama-uscuvane-dijeli-1277593
Otpisani nama, 'uščuvane' dijeli
Nije bogat onaj tko puno ima, već onaj tko puno daje – stare narodne odlučili su se strogo držati u ZET-u, gradskoj tvrtki koja je polovicu godine zaključila s gotovo 54 milijuna kuna minusa, a iz nje su jučer put juga krenula tri zagrebačka autobusa. Kolika im je ukupna vrijednost, nisu otkrivali, ali doznali jesmo da među njima nije jedan od onih autobusa koji su prošle godine rashodovani, a ove vraćeni u promet. U takvima će se i dalje voziti Zagrepčani.


Dobro će nam doći

"Dobro uščuvani" busevi su koji idu na dar, istaknuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, pa vlastoručno ključeve predao Tomislavu Buliću, Andriji Fabrisu i Josipu Begonji, redom gradonačelnicima Benkovca, Korčule i Drniša te čelnim ljudima lokalnih podružnica HDZ-a, stranke s kojom je Milan Bandić u gradskoj, ali i državnoj koaliciji.

– Inicijativa da doniramo tri autobusa gradovima sa slabijom prometnom povezanosti, u znak solidarnosti, nikla je zajedničkim naporima Grada, ZET-a i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture – pojasnio je Bandić pa dodao kako je "to najmanje što možemo učiniti za svoje prijatelje". A ti "prijatelji" upravo će doniranim autobusima riješiti problem povezanosti rubnih dijelova svojih gradova s centrom.

[video: 27409 / ]
– Problem takozvanih nerentabilnih linija će nestati. Nove linije omogućit će učenicima srednjih i osnovnih škola te ostalim građanima lakši dolazak u sam grad Drniš – rekao je tamošnji gradonačelnik Josip Begonja, dok je Tomislav Bulić, prvi čovjek Benkovca, istaknuo kako je "od donacije važnija solidarnost koju Grad Zagreb pokazuje manjim gradovima". Korčulanski je gradonačelnik Andrija Fabris, pak, otkrio kako će njegov grad autobus iskoristiti za prijevoz učenika na novi bazen.


Autobusi su to iz voznog parka ZET-a u kojemu je, stoji u izvješću, na kraju lipnja bilo 413 autobusa. Prosječna im je starost bila 10,9 godina, s tim da je 300 vozila bilo mlađe od 12, a 113 starije od 12 godina. Bilo je tu i gotovo "punoljetnika", pa se Zagrepčani voze i u 43 autobusa starija od 17 godina.

– U prvom polugodištu 2018. planiran je rashod 42 autobusa, a rashodovan je jedan – pojasnila je u izvješću ZET-a direktorica tvrtke Ljuba Romčević-Žgela, pa dodala kako u prvoj polovici ove godine nije nabavljen nijedan autobus, tehnička im je ispravnost iznosila 82,1 posto, dok je u vozni park vraćeno i jedno vozilo rashodovano lani.

Svatko negdje ima brata

Na stanje u ZET-u osvrnuli su se jučer i SDP-ovci koji su darovanje autobusa nazvali "čistom političkom trgovinom".


– S novcem Zagrepčana trguje kako bi se dobili zastupnici u Saboru, Skupštini te po četvrtima. Danas je to napravljeno s autobusima, a čini se da je ZET ključna firma u političkom trgovanju jer je i brat donedavne HNS-ove zastupnice Marije Puh isto zaposlen upravo ondje – istaknuo je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, čiji će kolege iz stranke sad u Zagorju biti u svojevrsnoj koaliciji s Bandićem jer su k njemu prešli i HNS-ovci koji su dosad podržavali krapinsko-zagorskog SDP-ova župana Željka Kolara, kojem su potporu obećali i nadalje. Što se zapošljavanja brata Marije Puh tiče, i ona, a i Bandić, tvrde da gradonačelnikov imenjak u ZET-u radi već godinama.

– Danas su mi rekli da Milan Puh radi u ZET-u. Sigurno bih, da idem češljati, našao i da netko od vaše braće isto radi ondje. Ja potpisao takvo rješenje, a sigurno nisu u mojoj stranci – rekao je Bandić novinarima, odbacujući bilo kakvu mogućnost da se radno mjesto brata zamijenilo za saborsko sestre.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

"Autobusi su to iz voznog parka ZET-a u kojemu je, stoji u izvješću, na kraju lipnja bilo 413 autobusa. Prosječna im je starost bila 10,9 godina, s tim da je 300 vozila bilo mlađe od 12, a 113 starije od 12 godina. Bilo je tu i gotovo "punoljetnika", pa se Zagrepčani voze i u 43 autobusa starija od 17 godina."
Koja igra riječima good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

conecto

Najbolja mi je ova slika gdje MB uručuje ključeve gb 666...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

mate



Tomek