Održavanje i pranje buseva

Autor ZGvolim, Travanj 18, 2009, 00:19:23

221

23.03. sam tu napisao da 763 vozi preko 2 tjedna sa šarotinom otraga.
E pa, danas 20.04, grafit ''Trnava is the best'' i dalje ponosno stoji.
Citari se čiste, ali Citelisi - 0 bodova.

Tomek

Vozih se danas u NL263 gbr101, onaj nedavno novo obojan. Ugl. bus je super, mislim da se novi Cityji i Citari već sada više tresu unutra nego ovaj 11 godina star MAN-ić, ali ono što je razočaravajuće i stvarno nevjerovatno je nečistoća. Bus je unutra toliko zmazan, točno se vidi da ispod nekih sjedala nije čišćen usudio bih se reći više od godinu dana. Toliko zmazanoće, stvarno mi nije jasno šta čistačice uopće rade u APP-u. Prašine ima na kilometre.
Kasnije sam se vozio u NG312 gbr154 i on je prilično čišći i vidi se da ga se nedavno čistilo makar i kod njega ima djelova gdje se jednostavno nekome neda potruditi da se to očisti. Zato nam i busevi izgledaju godinama stariji no što jesu.

conecto

Čistoća je u ZET-u oduvijek veliki problem, ali prije nego što optužite čistačice trebali bi znati u kakvom sustavu i uvjetima one rade. Uglavnom rade u noćnoj smjeni i u nekoliko sati njih 4-5 mora počistiti negdje oko 120 autobusa u sklopu dnevnog pregleda (barem je tako u APD ali vjerujem da je i u APP slično). Sve zajedno podsjeća na boks formule 1 pošto pregled, čišćenje i eventualno pranje kroz četke traje tek nekoliko minuta. Pošto je riječ o dugačkom prolazu koji se sastoji od grabe i četki za pranje iza njih rade na velikom propuhu pa malo-malo završe na bolovanju, a nakon dugogodišnjeg rada uglavnom obole. Vjerojatno nema goreg radnog mjesta u ZET-u, narade se ko mazge u teškim uvjetima, a rezultati nikakvi. Stvarno je vrijeme da se ZET odmakne od mokre krpe i metle, pa kad se hrpu novaca uložilo u vozila i sve i svašta, ne bi bilo loše osuvremeniti njihovo održavanje pa i kad je čišćenje u pitanju.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

221

Je li netko zna da li npr. novi Citari idu povremeno negdje drugdje na čišćenje.
Naime, vozio sam se u, mislim, 555 i njemu je doslovno plastika otraga izglancana.
Dok npr. 556 (slike na prethodnoj str.) ima razmazane grafite. Nekako ne vjerujem, obzirom na količinu buseva,
da se netko može posvetiti glancanju (kao što je napisao Conecto).

conecto

Pretpostavljam da se leasing-busevi malo bolje srede kad odu na servis. Vjerojatno je tako jer se vidi i razlika između 3 marke u APD, a opet bih na prvo mjesto stavio MAN koji uglavnom blistaju u odnosu na ostale, osobito Irisbus o kojima očito nitko ne vodi posebnu (zapravo nikakvu) brigu po tom pitanju.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

FitzTN

Kolko dugo ovaj nije vidio praonu?  ;D

tramvajac 92


conecto

Hej, ljudi, jučer ujutro kad je ovaj bus izašao iz garaže je padala kiša. Sigurno je danas bio čist jer takvi se busevi barem izvana redovito peru četkama kad postoji potreba za tim. Malo se ipak pretjeralo ovdje... Vjerojatno je i grafit svjež, to ne izlazi iz garaže...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Ma nije to ni grafit, to je šaotina prstom (ko što znaju napisati 'operi me')

Shole

Ovo na haubi baš i ne djeluje ko prst

221

U 548 su svi dijelovi plastike koji su bili na udaru flomastera jednostavno obnovljeni farbom. Nijansa nije pogođena pa je plastika svjetlije sive boje.

conecto

Posljednjih dana očito je u APD uložen dodatni trud pa su temeljito oprane guzice autobusa koje redovito ostaju napola prljave. Sad se vide i očite posljedice na laku, čak i na novim busevima, pa ni sad lijeva i desna strana nisu jednake.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Max-d

Man-kad nema bravice dobra je i vezica!!!


Citaro-ma dobri su jos ti brisaci pa vidi se van!!!

svicar

Kada ste kod ove teme, dali tko zna, da li ima pravilo koliko cesto se bus pere , ....da to usporedim sa ovim sto mene uskro ceka.

conecto

Iznutra se čisti svaki dan, izvana ovisno o vremenskim prilikama.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...