MAN

Autor Tomek, Prosinac 01, 2007, 16:33:13

citaro

danas sam isprobao 3 busa nove generacije MAN Lion's City-ja... osim sto je bus dosta tisi u odnosnu na dosadasnje Lionse (ipak se radi o djelomicnom hybridu), inace je bus apsolutno nespektakularan. vizualno mi je korak unazad (iako mi je uzivo ljepsi nego na fotkama), sto se udobnosti tice - nista udobniji nego prethodnici. na #613 se vec jedan plasticni dio u unutrasnjosti razvalio...


smogovci.bbb2

Jesu kupljeni ili su probni ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

gorgoroth

Meni izgleda strava

citaro


citaro

evo i solasa... u ovom bojanju mi uopce ne izgleda lose!


smogovci.bbb2

Izvor: https://www.kamion-bus.hr/4547/MAN-predstavio-Lions-City-18-E-i-TGE-Coach
MAN predstavio Lion's City 18 E i TGE Coach
Budući je IAA salon u Hanoveru otkazan, MAN je svoje novitete predstavio putem online konferencije. Novitete iz kamionskog programa smo već imali priliku vidjeti, a dvije najveće novosti iz autobusnog segmenta su zglobni električni Lion's City 18 E te minibus TGE Coach.

Nakon nekoliko fotografija prije nekoliko mjeseci, javnosti je prvi put prikazana 18-metarski zglobni električni autobus MAN Lion's City 18 E čija serijska proizvodnja počinje sljedeće godine.
Za pogon se koriste dva elektromotora ukupne snage od 320 (stalna snaga) do 480 kW (vršna snaga). Po jedan motor je ugrađen na drugu i treću osovinu, a rad motora se elektronički sinkronizira čime se, između ostaloga, sprječava i "prelamanje" autobusa na zglobu ako bi treća osovina u nekim situacijama dobivala previše snage.
Slično kao i kod solo busa, i zglobni s električnim pogonom ima više mjesta za putnike u odnosu na dizelski budući su motori na osovinama tako da ne smanjuju putnički prostor. Kapacitet autobusa je do 120 putnika.
Autobus ima NMC baterije ukupnog kapaciteta 640 kWh što je dovoljno za 270 km, a uz pomoć brzog punjača snage 150 kW moguće ih napuniti za nešto više od četiri sata.

MAN TGE Coach: Luksuz u malom formatu
MAN je proširio ponudu dostavnog modela TGE i s izvedbom s pogonom na sve kotače ukupne mase 5,5 tona, ali je najveća novost ipak luksuzni minibus TGE Coach. Može prevesti d 16 putnika, a moguće je koristiti za shuttle prijevoze ili kraće turističke vožnje.

Ukupna duljina je 7,4 m, a visina 2,62 m dok je obujam prtljažnog prostora 1700 litara. Pokreće ga 2.0 TDI biturbo snage 177 KS i okretnog momenta od 410 Nm. Serijski se nudi s ručnim mjenjačem sa šest brzina dok se opcijski nudi i 8-brzinski automatik baš kao i zračni ovjes.
Opremljen je USB punjačima, Internetom kao i Climatronic krovnim klima uređajem snage 13 kW. Naravno, tu su i svi uobičajeni sustavi pomoći.

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

NP-549

Ima više prostora u salonu od dizelske izvedbe,  a krca 120 putnika!  Ko tu koga ?

421

#367
Autobus ima NMC baterije ukupnog kapaciteta 640 kWh što je dovoljno za 270 km, a uz pomoć brzog punjača snage 150 kW moguće ih napuniti za nešto više od četiri sata.
NMC baterije = -30 putnika.
TGE Coach  ima mjesta za 15+1 putnika+ 1,7lit prtljažnika, a NDT ???
I motor mi je nekako slabašan...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Citat: smogovci.bbb2  u Rujan 23, 2020, 10:44:25

Slično kao i kod solo busa, i zglobni s električnim pogonom ima više mjesta za putnike u odnosu na dizelski budući su motori na osovinama tako da ne smanjuju putnički prostor.

Znam ja za baterije,  ali zašto ih ne spominju, nego samo govore kako ima više mjesta od dizela.

lussin

Citat: 421  u Rujan 23, 2020, 13:06:24

TGE Coach  ima mjesta za 15+1 putnika+ 1,7lit prtljažnika, a NDT ???
I motor mi je nekako slabašan...
Za minibus te veličine mi je 15 ljudi premalo. Pa toliko krcaju ATR Masteri. Nadam se da su mislili od 16 pa na više. Motor još ajde nekako, no nitko se ne bi bunio da je jači

NP-549

Pa mislim da to veličinom i je otprilike ko ATR Masteri

lussin

Čini mi se da ima veći zadnji prevjes, a u tom prostoru su složili nekakav gepek pa zapravo dođe na isto jer ATR Masteri nemaju nikakav gepek. Ako imaš šta ukrcat moraš zboksat ispod zadnjeg reda siceva i između te dvije klupe

citaro

#372

mate

Jedan koji stoji na Zovku na izlazu iz SBa

IgorKlasik

Zanimljiva ofarbanost.
A kakav je iznutra?