Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)

Autor man134, Studeni 29, 2007, 11:11:52

gospardbk

#840
Evo slike gbr 201 za usporedbu.

Pohvalno je sto novi imaju vise opreme nego prethodnici i nada da ce sljedeci imati jos vise. Tko zna mozda za godinu dana dodje i novi model lijepog lavica.

"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

Igipop


gospardbk

https://www.dubrovniknet.hr/dubrovnik-ce-dobiti-jos-18-novih-gradskih-autobusa-sufinancirano-europskim-sredstvima/

Dubrovnik će dobiti još 18 novih gradskih autobusa sufinancirano europskim sredstvima

Nakon što je uz sufinanciranje iz EU fondova nabavljeno 11 novih gradskih autobusa za JP Libertas, Dubrovnik će dobiti još 18 novih autobusa sufinanciranih iz europskih fondova.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je Odluku o financiranju za projekt "Nabava novih autobusa za Libertas – Dubrovnik d.o.o.", u sklopu kojeg će se nabaviti 18 autobusa i to dva zglobna gradska niskopodna autobusa – duljine 18 metara (EURO 6 norma), šest solo gradskih niskopodnih autobusa – duljine 12 metara (EURO 6 norma), sedam solo gradsko/prigradskih poluniskopodnih autobusa LE – duljine 12 metara (EURO 6 norma) i tri midi prigradskih autobusa – duljine 8,0 – 8,5 metara (EURO 6 norma).

Drugi poziv za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza je nastavak aktivnosti prethodnog poziva kojim se želi završiti pokrenuti ciklus modernizacije autobusnih voznih parkova. Poziv se financira iz Kohezijskog fonda, a unutar Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014 – 2020.

Cilj projekta je osigurati održivu i kvalitetnu uslugu prijevoza građanima nabavom 18 novih autobusa. Novi autobusi omogućit će povećanje kvalitete pružanja usluge javnog prijevoza i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš primjenom EURO 6 normi motora novih vozila. Ukupna vrijednost projekta je 42.152.750,00 HRK, od čega prihvatljivi troškovi projekta iznose 33.722.200,00 HRK, a neprihvatljivi 8.430.550,00 HRK te se odnose na PDV.

Sufinanciranje iz Kohezijskog fonda (85% prihvatljivih troškova) iznosi 28.500.000,00 HRK. Predviđeno trajanje projekta je 32 mjeseca, a ciljana skupina projekta su korisnici javnog prijevoza na području Grada Dubrovnika i Dubrovačko – neretvanske županije.

Provedbom projekta će se riješiti ključni problem zastarjelog i nedostatnog voznog parka društva Libertas – Dubrovnik d.o.o., čiji sadašnji vozni park karakterizira veliki broj prijeđenih kilometara i visoka prosječna starost vozila, kao i velik broj autobusa čiji motori zadovoljavaju EURO 2 i EURO 3 normu, što negativno utječe na okoliš.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

mchour


mchour

the last days for MAN SU 220 in Dubrovnik

"Dobar dan,



Moguće je upoznati autobuse MAN SU220, možete se najaviti i posjetiti Libertas. Na nekim linijama biti će aktivni još do 18.6.2021. Nakon toga biti će moguće zakupiti vožnju,



Lijep pozdrav,



Mario Japunčić

LIBERTAS-DUBROVNIK d.o.o.

Rukovoditelj tehničke službe"

Paško

Dotad će biti aktivni jer tad završava školska godina. Ne idu u rashod još.
They will drive till that date because school ends then. They won't be scrapped yet.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

mchour

U svibnju je isporučeno 11 novih MAN-ova. Novi MAN-ovi neće zamijeniti zadnjih 11 MAN SU 220?

Paško

Ne, zamijenit će razne SL-ove, Classice i slične koji duže stoje u garaži.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Igipop

Da li je stiglo svih 11 novih Man Lions Citya byeg

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

MAN SL222

https://www.dubrovniknet.hr/stiglo-11-novih-autobusa-financiranih-bespovratnim-sredstvima/?fbclid=IwAR1EzQvGRGzAs7r2i3qg8vv1Zl2DDUMfCP1-3OIcDmmvzPLoRf6WBgz-lHY
Svih 11 je stiglo
Citat:
Stiglo 11 novih autobusa financiranih bespovratnim sredstvima
Gradu Dubrovniku i Libertasu Dubrovnik s današnjim danom isporučeno je svih jedanaest novih autobusa za javni gradski prijevoz financiranih EU sredstvima u cjelokupnom iznosu od 18 milijuna kuna.

Novi suvremeni niskopodni autobusi MAN Lion's City A21, od kojih su četiri u Komolac stigla u četvrtak, a preostala četiri u petak, povećat će kvalitetu usluge javnog prijevoza. Prva tri isporučena su početkom svibnja. 
Investicija je financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa ,,Konkurentnost i kohezija" 2014.-2020., u sklopu ograničenog postupka dodjele bespovratnih sredstava, a nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza koje je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem poticanja razvoja i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš (niska razina buke i niska emisija CO2) kao i povećanja broja putnika u javnom prijevozu.

Uz novonabavljene autobuse vrijedi podsjetiti da je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nedavno donijelo odluku i o financiranju nabave dodatnih 18 autobusa, od kojih je šest gradskih niskopodnih i sedam gradskih/prigradskih poluniskopodnih autobusa, u oba slučaja duljine 12 metara,  tri midi prigradska autobusa duljine do 8,5 metara te dva zglobna niskopodna autobusa duljine 18 metara.
Pomlađivanje i modernizacija Libertasovog voznog parka, osim do povećanja razine usluge u javnom gradskom prijevozu, vodi i smanjenim troškovima održavanja. Uz to, naslanjajući se na korištenje bespovratnih europskih i nacionalnih sredstva, nema opterećenja na poslovanje Libertasa, a sve u cilju postizanja preduvjeta za besplatni prijevoz za građane Dubrovnika. Zahvaljujući primjeni visokih EURO 6 normi motora novih vozila smanjit će se i  negativan utjecaj na okoliš.

Novih 11 autobusa pretežno će se rasporediti na gradske linije.

smogovci.bbb2

Izvor: vidi prethodni post

Ovakva je praksa od prije da lijeva stana autobusa ima toliko prostora za stajanje ili je ovo novo buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Nitko

#852
Stvarno ima previše mjesta sa lijeve strane. Kod svih zglobnih autobusa u Splitu nema ni prinližno toliko prostora. Ali u St nema novog zglobnog MANA pa nebih znao sa sigurnošću reći.
Zanimljive su mi i ove "televizije". Baš me zanima šta će bit na mjima. Reklame ili najave stanica.

NP-549

Najave stanica obično idu na klasični displej sa led diodama, sličan onom vanjskom.  Usporedišvi to, kao i veličinu mjesta za stajanje, sa prethodnim serijama,  sve mi se čini da su autobusi isporučeni kako se kaže "s lagera", odnosno za vlastitu detaljnu specifikaciju su dobili rok isporuke 200 dana, a ako hoćete ranije možete uzet ove.  Ono što je falilo na ovima, a stoji u specifikaciji, je dodano (da zadovolji tender), a s ovih ništa nije skidano.

Marko NS

Ovo sa levom Stranom je i kod vecine Gradskih Prevoznika u Austriji zahtev ali i slucaj.Mozda je to i neki novi EU zahtev kod porudzbine vozila. To je mesto predvidjeno za 2-3 Invalida sa kolicima da se ne bi stvarala guzva ako se jos pojave Zene sa decom malom. Ali nazalost na nasim prostorima se slabo invalidi voze gradskim busom. Dzaba ovakav bus ako stanice nemaju prilaz. Ne znam kako je u Dubrovniku i ne bih da filozofiram ima ko bolje zna dali ce imati korist ovog oni stvarno sto im je potrebna :)