Gradski parking, Šibenik

Autor Paško, Kolovoz 06, 2021, 01:57:32

Paško

Gradski parking d.o.o
Draga 14, 22000 Šibenik
tel: 022 200 770
https://www.gradski-parking.hr/


Otvaram novu temu za novu tvrtku koja će uskoro (početkom sljedeće godine?) zamijeniti Autotransport na gradskim linijama u Šibeniku. Za firmu su mnoge stvari još provizorne - linije, cijene, pa čak i ime. Jedna bitna stvar ipak nije potpuno provizorna, a to su autobusi. Grad Šibenik raspisao je u travnju natječaj za jedanaest novih solo niskopodnih autobusa. Nabava je dio EU projekta "Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika - povećanje broja putnika u javnom prijevozu" koji obuhvaća izradu studijske dokumentacije za organizaciju i integraciju javnog prijevoza na području grada Šibenika te razvoj aplikacije zbog unaprjeđenja informiranosti korisnika i olakšavanja korištenja različitih usluga iz sektora prometa.

https://www.sibenik.hr/clanci/grad-sibenik-kupuje-11-novih-niskopodnih-autobusa/10701.html

Citat:Grad Šibenik kupuje 11 novih niskopodnih autobusa

Grad Šibenik pokrenuo je otvoreni postupak velike vrijednosti nabavke ukupno 11 novih autobusa s petogodišnjim održavanjem i dugogodišnjim jamstvom, za potrebe javnog autobusnog prijevoza na ukupno sedam gradskih linija u Šibeniku. Niskopodni autobusi dužine 12 metara omogućiti će lak ulazak osoba s otežanom pokretljivošću, kao i olakšan ulazak osobama u invalidskim kolicima, te će biti u njima biti dostupna mjesta za roditelje s kolicima za djecu. Visoke su razine opremljenosti i norme EURO6, čime će se ostvariti privlačnost njihova korištenja, ali i pozitivan utjecaj na klimu i okoliš, s obzirom da će zamijeniti postojeće autobuse koji trenutno prometuju na tim linijama, a niže su EURO norme.

,,Projekt Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom prijevozu, kroz koji se nabavljaju ovi autobusi, obuhvaća i izradu studijske dokumentacije za unaprjeđenje javnog prijevoza na području grada Šibenika za koju je natječaj u tijeku, a koja će nam pomoći definirati smjer i način razvoja istog. Također uključuje aplikaciju koja će podići informiranosti korisnika i olakšati korištenje različitih usluga iz sektora prometa u Šibeniku. Projektom je predviđena nabava i postavljanje info-opreme za uređenje 17 autobusnih stajališta, a koje je osmislio vrsni šibenski dizajner. Kroz isti projekt smo uvelike platili izgradnju i opremanje same Poljane. Svim navedenim, a novim visokokvalitetnim autobusima direktno, će se značajno podići sigurnost, dostupnost i atraktivnost javnog autobusnog prijevoza u Šibeniku. Sve su ovo konkretni koraci i na njima ne mislimo stati.", kazao je zamjenik šibenskog gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Procijenjena vrijednost za nabavu novih autobusa iznosi 24,3 milijuna kuna, od čega će 85 % financirati iz europskog Kohezijskog fonda i nadležnog Ministarstva.

Natječaj je sadržavao par vrlo neobičnih tehničkih zahtjeva za autobuse koji će voziti linijama koje još nisu ni izmišljene, poput minimalne snage motora od visokih 260 kW i njegove ukupna zapremnine (min. 7700 ccm max.9500 ccm) i okretnog momenta (min 1400 Nm). Nakon roka za dostavu ponuda jedina je ponuda stigla od Auto Hrvatske. 30. srpnja zato je šibenski gradonačelnik potpisao odluku o odabiru te ponude, a rezultat toga, ako ne bude kakvih nepredviđenih okolnosti, bit će dolazak prvih Lion's City 12C u Hrvatsku. Evo izvadaka iz same ponude:
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#1
Valja spomenuti da Grad čak već ima jedan autobus, Otokar Navigo C Maxi City. Stigao je u srpnju 2018. - evo vijesti o dolasku:

https://hrturizam.hr/sibenik-minibusom-povezuje-svoje-tvrdave/

Citat:U sklopu europskog projekta ,,Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivan", Grad Šibenik nabavio je midibus s ciljem provođenja edukacijskih programa i radionica odnosno, za potrebe transfera i obilaska arheoloških nalazišta na području Šibensko – kninske županije, a u sklopu terenskog rada edukativnog kampusa sv. Ivan.  Također, autobusom će se povezati sve tri šibenske tvrđave.

,,Autobusom ćemo povezati sve tri tvrđave, te će služiti u provođenju različitih edukativnih aktivnosti namijenjenih prvenstveno djeci, domicilnom stanovništvu, ali i turistima. Cilj nam je produžiti sezonu, a upravo jedan od sadržaja na tvrđavi sv. Ivana je edukacijski kampus namijenjen obrazovnim programima koji će trajati čitavu godinu. Tvrđava sv. Ivana bit će ishodište, a sva kulturna  i arheološka dobra u gradu Šibeniku i njegovoj okolici  predmet posjeta i raznih aktivnosti." izjavio je gradonačelnik grada Šibenika, Željko Burić.

Midibus, marke Otokar Navigo C, ima ukupni kapacitet od 40 osoba koje uključuju i invalidska kolica. Ukupna financijska vrijednost projekta ,,Revitalizacija tvrđave sv. Ivana"  iznosi 50.014.742,95 kn. Europska unija projekt sufinancira sa 41.486.646,05 kn iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok ostatak sredstava osigurava Grad Šibenik.

Fotografije: https://www.sibenik.hr/clanci/prezentiran-midibus-u-sklopu-projekta-obnove-tvrave-sv-ivana/8755.html

Ipak, izgleda da baš i nije najbolje iskorišten. Trenutno je vrhunac turističke sezone, a Otokar stoji - odjavljen.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

Koji je razlog izbacivanja ATP Šibenika? Da li je firma sama odustala od JGP ili?

Paško

Konstantno opadanje kvalitete usluge s jedne strane, ali i to da je većinski vlasnik Autotransporta Čazmatrans, a općina Šibenik ima udio od samo 4,84%
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

smogovci.bbb2

Zar nije i ona priča, kad grad ima vlastitu tvrtku samo onda može dobiti nove autobuse putem EU
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

zlepur1

U prvom redu u pitanju je nekvalitetna usluga, ponekad neredovitost ili neprometovanje linija kao i masakr voznog reda naročito subotom i nediljom. Druga stvar su vrlo visoke cijene karata, kao i samovoljno određivanje trase pojedinih linija. Npr linija Mandalina Bilice koja je glavna gradska transverzala svedena je na kombi prijevoz ss 8 mjesta pod izgovorom da nema putnika pa nerijetko dolazi i do komičnih situacija, sa svega par polazaka tijemom dana. Dalje, linije prema turističkim mnestima koja su pod gradom svedene su isto na minimum a subotom i nediljom su katastrofa, npr np Krka, Žaborić, Zaton, Raslina itd, tako da je bilo nužno poduzeti neke korake da se stanje poboljša i svede u razumne okvirr. Da se razumimo nemam ništa protiv atp Šibenik, al izgleda da uprava Čazme ne kuži ili ne želi da stvari krenu na bolje grad je takav kakav je, prigrad nikakav a međugrad je na dvi tri linije, ostalo vozi čzt nova.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

Majstor

Sto su uništili Krka promet i sl
Mogli su imati partnera u njima a ne Cazmatransu
Samo mi sudite pošteno !

Paško

Potpisan ugovor za nove MAN-ove:

https://mok.hr/vijesti/item/33278-odzvonilo-autotransportu-u-sibeniku-grad-narucio-11-novih-niskopodnih-autrobusa-i-osniva-svoju-komunalnu-tvrtku

Citat:31. kolovoza 2021.
ODZVONILO AUTOTRANSPORTU U ŠIBENIKU / Grad naručio 11 novih niskopodnih autrobusa i osniva svoju komunalnu tvrtku

Diana Ferić

Nabava 11 novih solo niskopodnih autobusa vrijednih oko 26,1 milijun kuna namijenjenih gradskom linijskom prijevozu za što je gradonačelnik Šibenika Željko Burić danas potpisao ugovor s Mariom Fabek, direktorom tvrtke ,,Auto Hrvatska Prodajno Servisni Centar" d.o.o.  iz Brezovice predstavlja začetak osnivanja gradske prijevozničke tvrtke koju je Burić najavio još 2019. godine.

Autobusi će u Šibenik stići za devet mjeseci, a kupljeni su u sklopu projekta ,,Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika". Bespovratna sredstva osigurana su iz Kohezijskog fonda i Državnog proračuna RH.

,,Šibenik će dobiti javni prijevoz primjeren svom urbanom identitetu, što će osigurati visoki standard u pogledu te vrste komunalne usluge  te pridonijeti organiziranosti prometa i kvaliteti života građana, kao i naših gostiju. Započinjemo postupak osnivanja vlastite komunalne tvrtke koja će se baviti organiziranim komunalnim prijevozom koji jamči brzinu, dostupnost i kvalitetu", istaknuo je, uz ostalo, gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta dodao je da je u izradi studija koja će precizirati mnoge važne detalje vezane uz javni promet u gradu Šibeniku. ,,Studija će u konačnici precizirati najbolji model organizacije javnog prometa, broj i učestalost linija, relacije i cijenu autobusnih karata. Suvremeni autobusi koji su upravo naručeni po kvaliteti i pouzdanosti u samom su vrhu na tržištu i nema sumnje da ih Šibenik zaslužuje", kazao je Mileta.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

415 ul


smogovci.bbb2

Zar je tolika potražnja za novim MAN-ovima u Europi pa će ovi u ŠI stići za 9 mjeseci buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Vjerojatno je rok isporuke 9 mjeseci, pa je netko dalje tako pustio u medije.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Paško

#11
Pa nije to ništa čudno. Uzmi za primjer Prometovu nabavku iz 2019., dakle prije korone. Ponude su otvorene u listopadu 2018., a finalno izabrane u prosincu. Onda je prošlo još malo dok je potpisan ugovor da bi autobusi stigli u kolovozu.

Inače, nisam napisao, šibenski MAN-ovi naručeni su u RAL 2004 boji, dakle bit će narančasti. Krka promet vibes
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

NP-549


gorgoroth

Znači kao autotrolej i libertas, nisu mogli biti originalniji  rofl

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza