Dalmatinac bus, Omiš [ST]

Autor maky, Siječanj 12, 2008, 01:14:36

man_464

Ponavljam,

Brojevi šasija su striktno navedeni.
Svi su Splitski.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk


mate


Paško

Citat: XDonald  u Svibanj 07, 2022, 00:13:02
Evo neke nove reklame koje nismo imali. Plavi City sa DM reklamom je jedan od zadnjih pristiglih - vidi se po sivom poklopcu klime.

Da, nismo napisali, preuzeo je tablice ST-9223-P od drugog Cityja, a taj je trenutačno parkiran.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

dado1

Setra S315 HDH koja je prije imala tablice ST-7557-K, ponovno je registrirana, dobila je tablice od jednog od Craftera  što je prodan ST-456-UR. Man-ovi očito imaju problema jer su obje turističke setre i serija 3 i serija 4 u pogonu na liniji Omiš- Split

MAN464

Danas je jedan zglobni vozio ne sjecam se reklame sjecam se cini mi se da je imao 3 u registraciji.
Usput gdje su sprinteri ? Hvala  hi
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

dado1

#500
Sprinteri voze nocne linije i nedjeljom jer je radnim danom prevelik broj putnika za sprintere. Također jedan od sprintera vozi školu u Podstrani

Intouro

Citat: dado1  u Lipanj 14, 2022, 22:52:55
Setra S315 HDH koja je prije imala tablice ST-7557-K, ponovno je registrirana, dobila je tablice od jednog od Craftera  što je prodan ST-456-UR. Man-ovi očito imaju problema jer su obje turističke setre i serija 3 i serija 4 u pogonu na liniji Omiš- Split


2 mana voze,2 u kvaru,na 3 istekla rega.

Nitko

#502
https://www.dalmacijadanas.hr/novi-sok-za-stanovnike-dugog-rata-javni-prijevoz-od-1-7-iskljucivo-mini-busevima-ukidaju-se-i-pokazne-karte-nacelnik-zavezane-su-nam-ruke/

Citat:NOVI ŠOK ZA STANOVNIKE DUGOG RATA Javni prijevoz od 1.7. isključivo mini busevima! Ukidaju se i pokazne karte. Načelnik: "Zavezane su nam ruke"
"To je više neodrživo, nerentabilno. Nažalost, bili smo prisiljeni povući taj potez", kaže vlasnik Dalmatinac busa
Autor BRANKO GALIĆ
Utorak, 21.06.2022, 17:58

Putnici u Dugom Ratu od početka srpnja neće vidjeti velike autobuse Dalmatinac busa d.o.o., morat će zaboravit na pokazne i karnet karte i to sigurno sljedećih dva mjeseca. Iz te tvrtke sa županijskom linijskom koncesijom Omiš - Split obavijestitli su kako nakon višemjesečnih pregovora sa Splitsko - dalmatinskom županijom i općinom Dugi Rat nije pronađen model sufinanciranja te da će reducirati kapacitete voznog parka, odnosno da će voziti samo mini busevima. Učenici srednjih škola koji imaju produžnu nastavu ili stručnu praksu tijekom srpnja i dalje će biti omogućen prijevoz, ali isključivo za te dane, stoji u obavijesti putnicima.

Pokupio plin i sve ostalo
Za sve je krivo poskupljenje plina, ali i sve ostalo, kaže nam  vlasnik Dalmatinac busa d.o.o. Jurica Nazor:

- Ne možemo nastaviti na isti način zbog poskupljenja derivata i svega ukupnog. Imamo devet autobusa sve na plin, LPG. To je više neodrživo, nerentabilno. Nažalost, bili smo prisiljeni povući taj potez. Mi imamo županijske linije, a istekli su nam ugovori i sa srednjim školama i općinom Dugi Rat i sve ugovore smo poštivali. A sad kako stvari stoje nismo ih u mogućnosti produžiti. Hoće li se šta prominit, hoće li doć javna usluga koja je trebala zaživit davno... Kad sam u Županiji prije par mjeseci iznio taj problem ništa se nije desilo. Žalosno, ali je tako. Jednostavno moram brinit o zaposlenicima, likvidnosti firme i obavezama - pojasnio je Nazor.

Tonći Bauk, načelnik Dugog Rata, potvrdio je da dogovora nije došlo, ali i da su općini ruke vezane, a od Županije ni slike ni tona.

- Niz sastanaka smo s Dalmatincem održali i sa Prometom iz Splita, ali nismo uspjeli naći nikakvi zajednički jezik. Očito je to krenulo u krivom smjeru zbog toga što Dalmatinac ima županijsku koncesiju za liniju Omiš - Split, a Promet nema. Bili su nekakvi dogovori da se fuziraju Dalmatinac i Promet pa da Dalmatinac odradi svoji dio s malim budevima, a Promet sa velikim. I to se nije dogodilo. Došli smo sad u pat poziciju zbog toga što nama 30. lipnja ističe ugovor s Dalmatincem. I s njim smo razgovarali na tu temu, ali Dalmatinac nije htio produžit ugovor bez obzira o kakvim se financijskim uvjetima radilo jer on očito više ne želi voziti na toj dionici s velikim autobusima. Kaže da nema ni dovoljno radnika, da je gorivo poskupilo nenormalno... Promet bi vozio na toj relaciji, ali ne može jer nema koncesiju za tu liniju. Promet vozi Omiš - Split ali bez stajanja od Mutograsa do Dugog Rata.

Županija bez dogovora i odgovora
Što će općina poduzesti?

- Općina ne može ništa. Ima zavezane ruke. Općina je poslala dopis županu Blaženku Bobanu gdje smo naznačili da općina ne može utjecati na javni pijevoz jer je Županija ta koja izdaje koncesijska odobrenja i nismo dobili nikakav odgovor - kazuje Bauk.

Kako sad riješiti problem jer je očito da će zbog smanjenja kapaciteta putnicim građani i turisti ostati neukrcani?

- Pukušat ćemo direktno s putnicima dogovorit subvenciju jer Dalmatinac ne želi o tome razgovarati. On će naplaćivati karte u punom iznosu. Jer ako njemu plaćaju pokazne karte onda je dužan osigurati određen broj sjedala za te pokazne karte, a on to ne želi. Mali busevi će mu bit puni to sigurno. Ali to nije ono što je bilo prije. Turisti će nam ostajati na stanicama. To je najveći problem. Morat ćemo se obratiti Ministarstvu turizma, ministru Butkoviću kloji je rekao da to sada preuzuma Županija i loptaju se s nama po dobrom starom običaju - jada se načelnik Dugog Rata.

Gdje je stalo i zašto...
Za komentar smo zamolili direktora splitskog Prometa d.o.o. Miroslava Delića. On također tvrdi da su mu uvjetno rečeno vezane ruke jer da bi Promet preuzeo liniju mora prvo imati dozvolu za prometovanje na području općine Dugi Rat, a potom i potpisan tipiziran ugovor s općinom kakav je s Prometom potpisalo 20 drugih jedinica lokalne samouprave.

- Svi ti ugovori su isti. Oni taj ugovor o sufinanciranju troškova prijevoza nisu potpisali prije tri godine već su se odlučili za privatnika. Zašto, tj. pod kakvim uvjetima ne znam niti bi se u to upuštao. Novog ugovora između Prometa i Dugog Rata ne može biti bez da Županija ne izda svoje odobrenje. Njima se nije nudilo ništa drugo i ništa lošije nego drugima. A gdje se stalo i zašto... - rekao je Delić.

Stalo se i stajat će se na autobusnim stanicama Dugog Rata, a DalmacijaDanas pratit će razvoj situacije.

dado1


netko

Citat: dado1  u Srpanj 13, 2022, 13:34:02
Zglobni su stavljeni na njuškalo....
https://www.njuskalo.hr/autobusi/man-lion-city-g-oglas-38003287
I ponovno je obnovljen oglas za Setru 3, paralelno sa MANovima.
Kao što je netko rekao, registriran do 06/23.
Možda sada i prodaja bude uspješna.
Vidim da plinske MANove često pratu kvarovi pa možda bolje da se svakako prodaju.

Što se tiče ostalog, Dalmatinac za sada zbog cijele situacije počinje ponovno sa kombijima.
Znamo li sada koliko točno kombija ima i kojih?
Ako vozi po Prometovom rasporedu onda mu najmanje trebaju 4. Optimalno 6.

Općina Dugi Rat je ostala blokirana. Njega kao prijevoznika ne može više financirat, a niti je on sam htio reći koliko bi to bilo jer se očito radi o velikom iznosu.

Promet nije zatražio koncesiju na liniju ST - Postrana - Dugi Rat - Omiš nego bez Dugog Rata.
Kako ne mogu postojat dvije indentične koncesije ovu drugu je uzeo Dalmatinac.

Sada zbog kombija......za stanovnike Dugog Rata vrijedi slijedeće. Nema pokaza, nema više ničeg nego puna karta. I ako uopće uspiju ući u kombi u Dugom Rata put Splita ili Omiša ako bude krcat.
Dalmatinac sada u ovoj cijeloj situaciji pokušava sam sebe isfinancirat i zaradit na punom iznosu karte. Neznam koliko koštaju u njega.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

dado1

7minibuseva ukupno, 6 je Mercedes Sprintera, 1 je VW Crafter

Paško

Nema više autobusa u vožnji, tu su samo minibusi. Mislim da koji još nemamo na forumu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#507
Prve dvije fotke su moje, a ostale mi je poslao jedan drugi forumaš. Nisam dosad znao da Sprinteri 5518-N i 5519-N imaju bolju opremu od ostalih.

Zna li tko gdje je specijalka? Nestala je iz garaže.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man_464

Pominjanih 5 komada je propalo, pao je tender i sada je izabran drugi dobavljač.  Na jesen ipak dolazi u Sarajevo 7 solo I 5 zglobnih lpg, ovog puta nisu ni u igri Splitski.



Sent from my SM-G780G using Tapatalk


Majstor

#509
Citat: dado1  u Svibanj 07, 2022, 09:18:51Na jednom riknuo mjenjač, na drugom problem sa strujom pa stalno upada u safe mode
Jel ništa ne poprave?
Pa nije mjenjač nerješiv problem
Samo mi sudite pošteno !