Samoborček - novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 01:09:41

Frik85

 pivkan hi
Citat: sniff  u Svibanj 22, 2020, 17:56:18
I drago mi je da mogu. Ista država se ionako toliko zaštitnički ponaša prema domaćim prijevoznicima da dozvoljava Flixbusu da većini otima profit na jedinim isplativim linijama. Neka se gospoda iz Munchena ubace i na lokalne linije njihovih kooperantskih prijevoznika. Al da, bijedna i financijski ovisna država Hrvatska mora udovoljavati uvjetima izvana. EU, liberalizacija, uživajte u njoj  :)

Man coach2

Drago ti je isto kaj im drzava dozvoljava neisplatu dnevnica i neispravnost?

steyr1985

Glonalizacija trzista i  u Njemackoj od svih linijskih  autobusnih prijevoznika ostao je samo Flix a bilo ih je par na pocetku. Tako ce biti i ovdje i to je kraj price.

Frik85

#1143
Pa nebi me iznenadilo,da firmo pošalje u stečaj

sofer29

Jel istina da sv.nedelja otkazuje francu i bozi koncesiju?da su nabavili novog prijevoznika samo za svoj grad?🙄🙄🙄 glavauzid perfeto buljo buljo bus123

tramvajac 92

Iako to zvuči vrlo zanimljivo kao ideja, mislim da samostalni prijevoz u Svetoj Nedelji neće puno koristiti. Iako je to dosta razvijeno područje i sve, stanovnicima treba veza sa Samoborom i Zagrebom. Zamisli iduću sliku, ideš iz Sv. Nedelje, tamo od škole, za Zagreb, recimo na Trg.

S ovom idejom bi u teoriji se vozio tim prijevozom po gradu, onda bi morao presjedati negdje (Rakitje, kod Marka?) na autobus za Zagreb, dovesti se do Podsuseda/Črnomerca i onda na ZET. Ako bi živio i radio u tom gradu, onda je to ok ideja, ako bi mjesečna bila manje nego kod ovih.

C2

Zamišljeno je da prijevoz bude potpuno besplatan, to jest grad bi trebao u potpunosti financirati prijevoz. Prema izjavi gradonačelnika od jeseni kreče taj novi sustav javnog prijevoza u Svetoj Nedelji.

Majstor

Natječaji produživani možda završili ?
Samo mi sudite pošteno !

C2

Izvor: https://www.facebook.com/biramdarija/
Citat:Od jeseni besplatan javni prijevoz!

Nakon tri godine borbe s administracijom, imamo odlične vijesti! Proveden je natječaj za odabir autobusnog prijevoznika na području grada Svete Nedelje. Zaprimljene su 3 ponude i sve su unutar procijenjene vrijednosti nabave. Trenutno je u tijeku vrednovanje ponuda i provjera dokumentacije ponuditelja, ali kako stvari stoje, sigurno ćemo od jeseni imati novog autobusnog prijevoznika u gradu i taj će prijevoz za korisnike biti – besplatan.

Još jedan razlog više za zadovoljstvo je i činjenica da su iznosi tih ponuda tek nešto viši od subvencija koje smo do sada plaćali Samoborčeku i Autoturistu, a oni uz to svejedno još naplaćuju i skupe karte građanima. Vrijedi naglasiti i da su uvjeti natječaja bili takvi da će prijevoznik koji će obavljati uslugu prijevoza voziti i noćne linije vikendom i blagdanima, a tijekom obavljanja usluge prijevoza će morati koristiti - nove autobuse!

smogovci.bbb2

#1149
Glasine kažu da će to biti Slavonija bus sa novim MAN-ovima buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

lovac27

#1151
Na VG danas,Gorica možda raskine sa Zetom. https://www.vgdanas.hr/grad/aktualni-sat-izlazi-li-zet-iz-gorice/
Nešto se priča o možda dolasku Autoturista.  Zna li netko nešto o tome ili je to samo priča?Iako Zet u Gorici ima 33 autobusa za gradske i vangradske linije plus oko 12 zglobnih autobusa u Zagrebu za linije 268 i 290. Ima li Autoturist toliko autobusa,to bi bilo oko 45 autobusa za područje Vg ,iako vec vozi 3 linije na goričkom području ili bi mogla ići kombinacija autoturist i samoborček?

lovac27

Slavonija bus od nedavno imaju poslovnicu na području VG u Velikoj Kosnici i od nedavno voze mini liniju za područje općine Pokupskog L.Štefanki-Žužić brdo.

Majstor

Neka osnuju gradsko poduzeće i vrte biznis
Samo mi sudite pošteno !

FitzTN

#1154
Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 09, 2020, 08:37:47
Glasine kažu da će to biti Slavonija bus sa novim MAN-ovima buljo

Pa što nije Autotrans dao ponudu koja je 1/3 iznosa Slavonijabusove ponude? Odakle sad Slavonija Bus?

Ponuda Autotransa 3.41 mil kuna + PDV, Čazmatrans + Autoturist 11.98 mil kuna + PDV, Slavonija Bus 11.37 mil kuna + PDV