Panturist - slike

Autor Servis, Svibanj 23, 2008, 15:50:38

mate


gorgoroth


mate


mate

Skyliner 27.5 u Brodarici

gorgoroth


mate


leonardo123

VDL Futura (OS-892-LZ) na AKZu

gorgoroth


gorgoroth


gorgoroth


mate

15.6 u Josipovcu Punitovačkom

Dreamwalker

Prinova u Panturistu - VDL Bova Futura FHD 127-365. 2013. godište, uvezena iz Njemačke.

Pošto se dosta polemike vodi oko Arrivinog izbora autobusa, iskoristit ću ovu priliku i napisat svoju (subjektivnu) recenziju o ovom autobusu na temelju današnjeg iskustva jer sam se s njim vratio u Zagreb.
Bus je 2013. godište i ima kilometara skoro koliko i ona Čazmatransova Setra #984 (2017. godište) - znači malo. Opremljen je Voegel sicevima i ima velik razmak za noge. Sicevi su dobri. Nakon neprospavane noći i napornog dana, put od 2 i pol sata gotovo nisam ni osjetio. To je sve što mi se kod tog autobusa svidjelo.
Ajmo dalje. Moj subjektivan dojam je da se na leru motor čuje kao neki stari brodski motor što je nekome fora, a neke može živcirat. Interijer je starinski izveden i neki me detalji podsjećaju na 20-ak godina stare Neoplane i Setre. Iako nisam vozač, gotovo 90% sam siguran da je pozicija za volanom izrazito loša. Al to nek potvrdi ili demantira netko tko je tako nešto vozio. Po tome svemu zaključujem da je bus za putnika dobar, za vozača je vjerojatno loš. Za vozit turizam nije zbog starinskog uređenja, ali za linije je sasvim u redu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

gorgoroth


gorgoroth


mate

Royal Class na OS - ZG kava bus123