Vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju

Autor lav0607, Srpanj 19, 2013, 08:24:45

IgorKlasik

Očito se pri nas na Balkanu invalidnost obravnava kao luksuz  russian_roulette
Znam primjere gde su nadgradnje odnosno oprema skuplje od samog kombija

Tomek


Tomek

Potiho bez pompe u promet su krenuli novi Mercedes Sprinteri 419CDI za prijevoz osoba s invaliditetom. Ne znam koliko ih je (mislim da su 4), al danas sam ulovio 6014 u Španskom

Majstor

4 kom
2+2 / djeca sa posebnim potrebama i odrasli sa invaliditetom — malo drugačija unutrašnjost /
Samo mi sudite pošteno !

Tomek


smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Tomek

Ovog još nismo imali, 5023

Tomek


mate


mate


421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

vrba

https://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/nabava-10-specijaliziranih-vozila-za-osobe-s-invaliditetom-i-djecu-s-teskocama-u-razvoju/8317

Citat:Sa zadovoljstvom najavljujemo novi korak u unaprijeđenu pristupačnosti i mobilnosti za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju kao dio predanosti ove Gradske uprave stvaranju inkluzivnog okruženja.
Pokrenut je postupak nabave 10 novih vozila, 6 vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i 4 vozila za prijevoz djece s teškoćama u razvoju, a zahvaljujući čemu će ZET na raspolaganju imati ukupno 41 vozilo. Posljednja nabavka specijaliziranih kombi vozila je bila 2020. kada su nabavljena samo 2 nova vozila.

"Ovo vidimo kao investiciju u pristupačnost i društvenu inkluziju. Nova vozila su opremljena najmodernijom opremom za pristup osobama s invaliditetom, uključujući rampe, prilagođena su sjedala te imaju poseban prostor za invalidska pomagala. Ovi koraci osigurat će da svaka osoba s invaliditetom i svako dijete s teškoćama u razvoju ima pristup pouzdanom, sigurnom i udobnom prijevozu", rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

,,Nabava novih vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju jedan je od mnogih načina kojima težimo smanjiti socijalnu isključenost osoba s invaliditetom. Vjerujemo da će imati pozitivan utjecaj na živote mnogih", dodala je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec.

Navedena usluga je besplatna te se pruža tijekom cijele godine za oko 1300 korisnika. Dnevno ZET na ovaj način preveze oko 80 osoba s invaliditetom i oko 40 djece s poteškoćama u razvoju.


mate