Autobusna tematika > Proizvođači

Autokaroserija Split

(1/25) > >>

jure:
Ima li netko kakvu sliku autobusa proizvedenih u Autokaroseriji Split u Dujmovači koja se nalazila na lokaciji bivše Autodalmacije? Mislim da se tu sada nalazi Euro Daus. Prvo su radili unikate na šasiji kamiona koju bi imali, a kasnije prave serije onda najluksuznijih autobusa u tadašnjoj državi.  Uspješni modeli Autokaroserije kao čuveni "Komet"  su bili vrlo cijenjeni. Kako su se zvali ostali serijski modeli? Ima li tko ikakvu sliku...

manoplan:
Neke detalje o tome možeš pročitati na temi FAP

http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=3825.15

Zeka je tamo naveo da je Autokaroserija Split radila i na FAP-ovim šasijama 5GVF.
Autokaroserija Split je radila modele: Tropikal, Komet i Superstela. Slike ? I ja bi ih volio vidit  ::|

jure:
Davno sam vidio sliku Autokaroserijinog autobusa s kabinom kamiona, čija je šasija bila podloga busu, koji je vozio kroz D. Zagoru

jure:
Ne mogu doći do fotografija Autokaroserijinih autobusa. Doznao sam kako je prije Dujmovače radionica bila u Slavićevoj ulici zapadno od želježničke pruge, a sjeverno od sadašnje zgrade Lavčevića.

                     

Manufaktura se nalazila na mjestu sadašnje zgrade s Hajdukovim grafitom (Lj. Posavskog od br. 2 do 10) na slici. Tu su se do 60-ih autobusi radili s drvenom konstrukcijom prema oko metar (vjerojatno 1:10) velikim drvenim maketama. Stolari su bili vrsni majstori u izradi drvene konstrukcije a autobuski zanat su naučili poslije II. svj. rata od Njemačkih ratnih zarobljenika u Splitu . Limovi su se krivili čekićanjem na panjevima s udubljenjem. Ta je tehnika ostala do kraja proizvodnje. Po prelasku u Dujmovaču za osnovnu konstrukciju umjesto drvenih počinju se koristiti željezni i čelični profili. Autobusi su se izrađivali tada na FAP-ovim šasijama (pred kraj proizvodnje i na TAM-ovim) koje su u Splitu dobivali zajedno s motorima. Karoserije su se izrađivale prema narudžbi autoprijevoznicima iz Livna, Sinja, Umaga, Beograda... U Slavičevoj su se ugrađivala najobičnija deblja stakla, a kasnije posebna stakla iz Lipika i na kraju zakrivljena krovna iz Pančeva.

Autobuse su zbog luksuza tražili najveći autoprijevoznici u državi. Na dvijema nešto dužim šasijama izgrađena su dva modela  serije „Komet“ koja su Jugoslaviju predstavljala na sajmovima po Europi (Milano, Beč...). O razlikama među modelima kao što su bili  Tropical i Superstela još nisam uspio nešto saznati.

U Dujmovači je od te tradicije još samo ostala, možda najveća lokalna, autolimarska radionica i lakirnica.
Volio bih kada bi netko uspio iskopati kakvu fotografiju (!) starih prvosvibanjskih parada kada su Karoserijini autobusi defilirali u povorci (za pokazati socijalističke radničke uspjehe u istoj povorci vozilo se najprije  samo šasiju, zatim šasiju s izgrađenom konstrukcijom bez limova, zatim autobus s neobojanim limovima i na kraju povorke gotov autobus). Trogiranima na znanje prvi autobus na pruzi Split–Trogir je bio Autokaroserijin, pa ako netko ima kakvu fotku iz Trogira. I Sinjani su imali Autokaroserija Split autobuse...

manoplan:
Jure, hvala na ovim informacijama. Barem sada imamo smjernice gdje i što tražiti pa ćemo s vremenom sigurno nešto iskopati. ;)
Nego, jel znaš da li su se u Autokaroseriji ST radili autobusi slični ( gotovo isti ) kao i Autokaroserijine Rakete ( Dubrava 5 ) iz Zagreba, samo malo krači?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju