Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

Paško

I SD objavila obavijest o wifi vezi u autobusima.

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/539771/velika-novost-u-splitskom-javnom-prijevozu-39promet39-u-autobuse-uveo-besplatan-wi-fi

Citat:
Velika novost u splitskom javnom prijevozu: 'Promet' u autobuse uveo besplatan Wi-Fi GRAD ČASTI PUTNIKE
Piše Željana Matijević

Wi-Fi u autobusu, mojoj čuvenoj "šezdesetici"! Nisam mogla vjerovati! Dok se vozim, ne gubim vrijeme, šaljem u redakciju tekst i slike sa Šina, progutalo bi mi to podosta megabajtova, no moj podatkovni promet ostao je netaknut, čitaj nepotrošen! "Promet" me, danas u srijedu, moram reći, ugodno iznenadio!
Od ponedjeljka, 26. ožujka ove godine, obogatio je, doznajem, svoju ponudu, besplatnim internetom. Kud ćeš lipše, vozaš se i surfaš. O "Prometovu" trošku, a koji opet pokriva Grad Split, što je implementaciju naručio od hrvatske tvrtke "MediaKing".
Ni cijena pokaza od 380 kuna za dvije zone mi se sada ne čini toliko visoka.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Autobusi, koji su opiturani u jednoj boji imaju jedan zajednički problem a to jest: nakon par godina već lagano izblijedi boja, pa nakon sudara ili sličnog novi dijelovi budu u totalnoj drugoj nijansi boje nego ostatak autobusa. Kladim se da će i Citare facelift i Lion's Cityje na ovakav način folirati.
Orijentirali su se vrlo vjerojatno na shemi g.b. 307 koji nije bijelo - žut, već bijelo - narančast. Bijela boja je RAL 9016. U jednu ruku je pozitivno da se nešto kod ove tvrtke mijenja, ali na drugu ruku dobivamo veliko šarenilo u voznom parku. Dogodine bi to trebalo biti gotova priča kada dođu novi autobusi u novoj shemi, a stari polovnjaci odu u rashod.
#307 je još najlakši zadatak za foliranje.
Mislim da se kod ovih folija ne radi o folijama za reklame, već o dugotrajnijem tipu folija na koje čak možeš i lijepiti reklame.

podgora

https://www.dalmacijadanas.hr/split-ipak-nije-bec-pogledajte-devastaciju-novih-prometovih-mercedesa

Split ipak nije Beč: Pogledajte devastaciju novih Prometovih Mercedesa

Mercedesovi autobusi pet godina su vozili ulicama Beča i izgledali su kao novi. Onda su stigli u Split...
Autor:
D.D. / Foto: Čitatelj -
5. travnja 2018.


U siječnju ove godine splitski Promet postao je bogatiji za 9 polovnih, ali izvrsno očuvanih Mercedesovih autobusa. To je bio prvi korak obnove blago rečeno dotrajalog voznog parka ove gradske tvrtke.

Radi se o zglobnim autobusima marke Mercedes benz Citaro koji su već nekoliko godina za redom proglašeni najboljim zglobnim autobusima na svijetu. Autobusi su 2012. godine, prešli su oko 300.000 kilometara i prvi su takve vrste u Hrvatskoj.

Ono što posebno fascinira je stupanj očuvanosti ovih autobusa. Pet godina su vozili ulicama Beča i unutra se ne mogu primijetiti bilo kakvi tragovi korištenja. Čak ni pod nije potrošen. Na sjedalima, rukohvatima i staklima također ne postoje bilo kakva oštećenja, šaranja i sl. Autobus je kao da je iz tvornice izašao, a i miris je kao da je jučer proizveden.

Da Split nije Beč mogli smo se, nažalost, uvjeriti već 25. siječnja kada je jedna od novopristiglih Prometovih Mercedesa kamenovan.

U međuvremenu su nesavjesni putnici nastavili devastaciju javne imovine, pa tako spomenutim autobusima već nedostaje pokoja navlaka sa sjedala. Samo nekoliko dana nakon uvođenja besplatnog bežičnog interneta u Prometove autobuse...
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

podgora

Iz Slobodne.
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

man323

Mislim da bi se Prometovci morali zabavljati drugim temama koje su bitnije i na rang-ljestvici prioriteta na samom vrhu. Nabavljati će se autobusi, održavanje uopće ne postoji, o ugradnjama zamjenskih dijelova ne ću trošiti riječi. Ticketing je godinama gorući problem, po kojem se pitanju apsolutno ništa ne čini, osim eto, tužbe protiv Pente koju će najvjerojatnije izgubiti.
Mislim da nema smisla nabavljati autobuse sa ovakvim levelom održavanja. Donekle je odlično što nova vozila moraju ići par godina u ovlaštene servise na redovne servise radi očuvanja jamstva.
Ugradnja Wi-Fija u autobuse je odlična stvar, predstavlja tehnički napredak ove tvrtke  pivkan , pri čemu se nadam da će huligani smanjiti dozu uništavanja autobusa koje zadnjih godina ne manjka.


podgora

https://www.dalmacijadanas.hr/promet-nastavlja-modernizaciju-svih-150-vozila-dobilo-wifi-nabavljaju-se-34-nova-autobusa-stize-redizajn
PROMET NASTAVLJA MODERNIZACIJU Svih 150 vozila dobilo WiFi, nabavljaju se 34 nova autobusa, stiže redizajn!
" Novi Prometovi autobusi se na gradskim cestama mogu očekivati u prvom kvartalu iduće godine"

Autor: KREŠIMIR MILIĆ / Foto: Dalmacija Danas - 6. travnja 2018.


Share
Tweet
+1
Share
Pin
SHARES 0
Splitski Promet, kako smo već pisali, zakoračio u 21. stoljeće uvođenjem besplatnog interneta u autobuse, a iz ove gradske tvrtke dolaze i informacije da se nastavlja s koracima modernizacije javnog gradskog prijevoza.

Tako će Promet nabaviti nova 34 autobusa za gradski prijevoz, od čega 20 zglobnih i 14 solo.

– Mi ćemo u ovih desetak dana prijaviti projekt "No regret" za zamjenu 34 autobusa. Bit će prijava prvo prema ministarstvu, a nakon toga javna nabava i onda sukladno svim zakonskim propisima i rokovima se ide u proizvodnju. Tako da očekujemo da ćemo projekt u narednim danima prijaviti i onda ide sve svojim tijekom. Znači radi se o zamjeni starih autobusa norme Euro s dizelaškom normom Euro6 kako propisuje Europska unija. To je nastavak ugovora o pružanju komunalne usluge potpisanog s Gradom Splitom, koji je bio preduvjet da se prijavimo za taj natječaj. Ako prođu svi rokovi javne nabave autobusi se na gradskim cestama mogu očekivati u prvom kvartalu iduće godine. Autobusi su zasad namjenjeni za Grad Split, jer je Split jedini potpisao ugovor o pružanju komunalnih usluga. Mi imamo plan potpisati i s ostalim suvlasnicima. Kad se to potpiše onda je moguće da i oni budu za okolne gradove i općine. – otkrio nam je Tomislav Vojnović, direktor Prometa.

Promet ide u redizajn
Gradski autobusi su dosad mijenjali četiri puta vizualni identitet. Prva boja autobusa bila je tamno crvena od '48. do kraja '60.-ih kada autobusi postaju svijetloplavi sve do početka '90.-ih. Potom autobusi postaju narančasti sve do današnje limun žute s kojom svi povezuju Promet danas






Novi autobusi će osim prepoznatljive žute dobiti novu bijelu boju. Prvi koji idu u taj redizajn će biti onih devet bečkih autobusa nabavljenih pred Europsko prvenstvo u rukometu, a potom i sva nova i postojeća vozila u dobrom stanju. Na autobuse će se lijepiti bijele folije s primjesama žute boje, otkrio nam je Vojnović.

Osim autobusa, redizajn će doživjeti i zastarjela internetska stranica. Preglednija, dostupnija i funkcionalnija stranica s inačicom na engleskom jeziku s radom bi trebala krenuti od idućeg tjedna te će sadržavati poseban dio s informacijama za trogirski kolodvor i područje.

MediaKing Smart Wi-Fi tehnologija u svih 150 vozila
Prvi korak prema modernizaciji javnog gradskog prijevoza napravljen je uvođenja besplatnog interneta u suradnji s tvrtkom MediaKing.

Upravo je danas, dozanjemo iz tvrtke Media King, završena implementacija MediaKing Smart Wi-Fi tehnologije u sva vozila splitskog javnog gradskog prometa. Tako je Grad Split osigura besplatan bežičini internet u svih 150 Prometovih vozila koji voze po Splitu i županiji.

Smart Wi-Fi je specifično i tehnološki napredno rješenje koje dozvoljava velike količine istovremenih konekcija na Wi-Fi hotspot bez standardnih zagušenja i prekida, ujedno pružajući visoku kvalitetu pristupa internetu po maksimalno dostupnim brzinama.

Sljedećim projektima javni gradski prijevoz bi trebao doživjeti tek puni procvat.
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

elez

Zanima me jel jos neko ima problem sa Wi-Fijem u busevima, meni stalno pise da internet nije dostupan  ???
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

podgora

Nedostupan je zato jer ga šofer nije upalija.
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Paško

#323
Za korištenje wifi-a moraš odabrati mrežu PROMET MEDIAKING i zatim se prijaviti na mrežu klikom na zeleni znak koji se otvori u novom prozoru. Na većini autobusa pojavile su se i ove naljepnice.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

LukaST

Postoji li neka šansa da promet uvede one zvukove u autobus  mislim na ono prije svake stanice oglasi se njeno ime na zvuk ?

Lion's Driver

To je invensticija, a svaka invensticija skupa...nepotrebno njima

Sule

Ovaj wi-fi u busevima uopce ne radi. Kada se hocu prijavit na njihov internet samo otvori stranicu za prijavu i ne moze je ucotat samo je ucitava iznova i nista ne prikazuje.

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk


Intouro


Odijelo275

Također mogu potvrditi da mi WiFi radi, i to sa jako dobrim brzinama u većini slučajeva. Pokušaj malo eksperimentirat sa stranicom za login, mene je prvi put pitalo spol, a sada mi se svaki put otvori nekakva "reklama" za Mediaking koju zatvorim i potom kliknem na zelenu ikonu u donjem lijevom kutu za povezivanje.

LukaST

To je tako i kod mene i internet je stvarno dobar  :)