Globtour - rasprava i novosti

Autor erobuss, Prosinac 21, 2007, 16:54:46

erobuss

Svakodnevni scenarij!
Okretište (to ne mogu drugačije nazvati), a nalazi se na samom mostu u Međugorju.
Pri okretanju stane promet iz svih smjerova, dok se procedura ne odradi. Redovito se tu nađe bar 10 globtourovih, još toliko Autohercovih autobusa + ostali. Jedno mi nije jasno, kako im nije žao guma. Užas!


TOMAZY

pa hajde ga ti okreni ako mozes drugcije!!!! Nisu oni krivi sto nema pravog kolodvora!!

erobuss

Citat: TOMAZY  u Svibanj 01, 2008, 18:05:59
pa hajde ga ti okreni ako mozes drugcije!!!! Nisu oni krivi sto nema pravog kolodvora!!

Ne mogu ga ja drugačije okrenuti jer zato nema mogućnosti, samo je trenutno stanje katastrofalno.  ;)

erobuss

Plava munja nosi reg oznake ZG-6016-DM.
Onomu tko je radio na sređivanju ovog busa čista 10-ka!!! 8)

erobuss

Dva zadnja  troosovinska Siderala su se pokazali čudo. Natoči i vozi. Nikakvih problema s njima nema.


Jedna katnica najnovije generacije je imala manju prometnu nesreću prije neki dan na cesti Mostar - Međugorje (vozi normalno samo se zacrtala s drugim autom), a informacije govore da su se već na njima pojavile pukotine tj. lomovi što je dokaz da ta vozila nisu za naše Hercegovačke krševe od cesta.  :(

Inače, ona bijela katnica je sada siva.

erobuss

Gospodarska zona Tromeđa - Čitluk. Al su se rasporedili   :D


Tomek


Servis

Lijepi, a još ga nitko nije pošteno poslikao.  >:(

Čija su to stražnja svijetla na njemu, Neoplanova?

erobuss

Prljavi, bus uživo izgleda 'MRAK', a za poštenu sliku ćeš se načekati  :P

maky

Citat: prljavibluzer  u Lipanj 01, 2008, 22:46:40
Lijepi, a još ga nitko nije pošteno poslikao.  >:(

Čija su to stražnja svijetla na njemu, Neoplanova?
Molim lijepo ne miješati kruške i jabuke! Neoplanova nisu... Mislim da su ovo "refužo" svjetla koja se  kupuju u komadima, pa možeš sam kombinirati koliko hoćeš crvenih i bijelih pokrova i u kom redosljedu.

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Servis


erobuss

Nova Globtourova linija od Subotice do Splita preko Međugorja

Izravna autobusna linija Subotica - Split, preko Novog Sada, Vinkovaca, Broda, Zenice, Bugojna, Mostara, Međugorja, Neuma, Dubrovnika i Makarske, zaživjela je i spremna je primiti prve putnike. Prvi polazak je u nedjelju 1. lipnja, a polasci će biti srijedom, petkom i nedjeljom u 15 sati i 30 minuta.

Je li ova autobusna ruta isplativa ili će to tek biti rekao nam je direktor «Globtour Međugorje» Rajko Zelenika.

«Pronaći ekonomsku opravdanost nije svaki put tako lagano i jesmo li je pronašli analizirat ćemo nakon nekoliko mjeseci. U svakom slučaju, već par godina smo radili na projektu povezivanja najprije Beograda, a kasnije i Novog Sada i Subotice sa zemljopisno vrlo bliskim područjem Hrvatske i Bosne. Nakon skoro pet godina od početka prometovanja iz Beograda, završili smo uspostavu cijele mreže linija koje su na svome završetku dovele i do Subotice. Od Subotice vozimo preko Vinkovaca, Slavonskog Broda, Zenice, Bugojna, do Mostara i Međugorja, pri čemu se iz Mostara može dalje ići prema Neumu, Dubrovniku, Kotoru i Budvi. Nastavak puta je od Ploča i Makarske do Splita.»

Subotičani su uvijek, kada je riječ o ljetovanju, gravitirali k Dalmaciji, a u posljednje vrijeme još se i više okreću tom odredištu. Za turiste koji po prvi put namjeravaju ići u Dalmaciju Rajko Zelenika je ispričao koliko bi put trajao.

«Polazak iz Subotice je u 15 i 30, a u Dubrovnik se stiže u 10 sati ujutro. To je izravna linija, nema presjedanja, za početak će ići tri puta tjedno. Išli smo na povezivanje dalmatinskih i srednje-bosanskih krajeva i jednoga hodočasničkog mjesta koje je očito veoma važno ne samo za ovo područje nego i za cijeli katolički svijet, a to je Međugorje.»

Autobusna karta za ovu liniju može se kupiti na Autobusnom kolodvoru Subotica, a predviđena je i mogućnost kupovine povratne karte. Prvi polazak je u nedjelju 1. lipnja, a polasci će biti srijedom, petkom i nedjeljom u 15 sati i 30 minuta.

Podrobnije informacije mogu se dobiti na Autobusnom kolodvoru u Subotici ili na internetski stranicama www.globtour.com.

Direktor «Globtour Međugorje» Rajko Zelenika nam je također rekao da će ova linija postojati bez obzira na ekonomski interes. Ona kroz Hrvatsku do Vinkovaca postoji već sedam godina i dodatnih 220 kilometara ne bi trebalo biti veliki ekonomski izazov.

suboticadanas.info

erobuss

Počela je i njih hrđa nagrizati. Izgleda da se zimi slabo peru nakon linija za Njemačku gdje je sve puno soli  :(




Tomek

Koliko znam u Njemačkoj posipaju ceste s nekim polukemikalijama, a ne solju, ali nisam 100%.. Činjenica je da Globtourovi Siderali su non-stop na cesti pa se već  na njima to polako počinje i vidjeti..

Tomek

Danas iznenađenje

Ide neki autobus prema meni i vidim piše Mike's Reisen ;D, približava se i vidim da ima tablu linije  :o, bolje pogledam kad ono Globtour -- Barbi sa čudnim registracijama vozio liniju Imotski - Zagreb







U Zagrebu još danas i prelijepi plavi AV120 i ova Temsa