Gradski prijevoz – fotografije

Autor stipe15, Siječanj 31, 2008, 17:18:34

stipe15


MB O305

MAN

Jedan tam 260a116 dobio nova sjedala.

sshadow11

neznan di bi stavia post ali cini mi se, ne tvrdim sa sigurnoscu, vec mi se cini da u atp sibenik voze autobusi bez tehnickog pregleda, naime uslijed kvarenja MAN-ova iz turske i ostalog polovnog sta su kupili, na linije su vraceni stari autobusi poput prastarih TAMova i sl.neznam dali se tu izaziva vraga ili sta vec ali  ako je to tocno onda je uprava stvarno propala. Inace svi ti stari autobusi nemaju vinjetu o tehnickom pregledu i s obzirom na stanje sumnjam da je to moglo proci test tehnicke ispravnosti. registarske oznake sumnjivaca SI-116-M i SI-802-K. takoder mi nije jasno kako je moguce da neki autobusi dobiju uporabnu dozvolu s obzirom da je svakodnevna pojava da autobusi sibenskog atp-a ugrozavaju sigurnost putnika i cjelokupnog prometa. svakodnevno se vozim autobusima atp si tako da znan o cemu pricam kao i svi iz sibenika

stipe15

#32
Nemoj osuđivati samo ako sumljaš,nađi dokaze.Nebi se složio s tebon ,a očito je da si iz Šibenika ko i ja da se uprava ATP-a raspada.Baš gledam međugradski prijevoz:putnika je sve više,obnavljaju je Eurobusevi AV120, dovode novi ...Šta se tiče gradskog prijevoza na kolodvoru svaki dan vidim da sve više starih legfendai dobiva nova sjedala(npr.više steyra SLF11 HUA280,više Tamova 260A116M,MAN-ovi...)I mislim da je ATP-Šibenik dovoljno legalno poduzeće da nešalje tehnički neispravne autobuse(ipak tehnička je stanica odma uz garaže ;D)
p.s. na koji model misliš pod tablicom ŠI-116-M i koji su se to manovi pokvarili

dialogos

Potpuna neistina i predrasuda. Sva vozila su registrirana i sa tehničkim pregledom. Ne znam na koja turska vozila mislis da se kvare?! Jedini koji su imali tvornickih problema bile su Temse sa MAN mašinama ali to je uklonjeno.

sshadow11

cekaj nije mi jasno tapecirani su sicevi i to je kao super, to sta je buka unutra 145 decibela, to sta svitla kratka nerade usred noci samo duga, brisaci po najvecoj kisi nerade, ispadaju stakla u voznji, vrata se otvaraju, probušu se gume zbog toga sta se stavljaju gume izvozene po gradu na lokalce, samozapaljenje autobusa, zaribavanje masine, pucanje jastuka i tako bus pod 45 stupnjeva vozi 30 km jer uprava nece posalje drugi autobus, neisparavno webasto grijanje, prokisnjavanje autobusa tako da mozes unutra siditi s kisobranom, sporki autobusi iako vozaci imaju pravo oprati bus kad god oce, pijani vozaci, zimi nema grijanja liti hladenja, to sta u bus za 70 putnika ude 150 i tako se vozis prema skradinu niz one lipe okuke u staroj tamini i to je tebi super, a pokaz za 25 km 470 kn, autobusi redovito kasne na stanicama po 15-20 min, osoblje neljubazno i tako dalje i tako dalje i tako dalje moga bi ovako do sutra ali necu

e znas sta jos kladin se da je ovima njemcima, cesima, i dr turistima pravi dozivljaj voziti se u tam starom 30 godina s tapeciranim sicevim u kojem necujes sta prica ovaj do tebe, mislin da bi atp triba naplacivati kartu vise za takve voznje ipak se to moze viditi samo ode, rumunjskoj, bugarskoj, bih, i albaniji

Srđan

#35




stipe15

Ovaj tekst je malo stariji i  mislim/znam da se stanje popravilo.
a.)U vezi gradskog autobusa koji je vozio za Split:
Tu dolazi do izražaja nepoznavanje autobusa.Šibenski demokratski forum sastoji se od 'običnih' ljudi koji neznaju raspoznavat autobuse , a o njima govore i sude.Autobus na dotičnoj linij ŠI-ST-ŠI nije bio Volvo Abenra već tada novopristigli MAN SU313.
A pošto je SU 313 prigradski autobus njegova mogućnost da radi takve ture nije upitna.To što je uz taj prilog bila slika gradskog Volva je dodatni dokaz neraspoznavanja 2 autobusa.

b.)Zastava 101 za Jadriju
Danas novi Oplel Vivaro vozi za Jadriju.

c.)Tehnička neispravnost
Autobusi se popravljaju i obnavljaju u zadnje vrijeme.Ima tu naravno i iznimaka(kanti) koje voze ,ali sveukupno stanje je bolje nego kada je ovaj članak pisan.

stipe15

Ova makina je u preedobrom stanju,a usto je i lipo oslikana.Unutrašnjost ko nova.Drvene sjedalice su tapecirane.Krov,ručke,svijetla,boja sve je u dobrom stanju.Vozio sam se u njoj za Široke(zaleđe Primoštena).To je malo predugo za ovu O305-icu,ali bus vuče odlično.Jedino me malo smeta što malo previše njiše i to je to.

brzi

Stipe, daj mi reci jel Mercedes O305 sa reklamom T-com još živ? Ima li još tu reklamu ili možda neku drugu? Također pitao bih te i za takvog Mercedesa sa rekalmom Jadranska Banka...jer bio sam ga prije možda godinu dana vidio iza garaže među rashodovanim autobusima, sad vjerojatno je bio kvar pa je tu smješten, jer čini(o) se u dobrom stanju.

brzi

u ovom linku, što ga je stavio netko, vidim jednu rečenicu: "Mnogi se sjećaju tih situacija iz "harmonika-autobusa", na putovanjima za banjadu, što je i pisac ovih redaka doživio ni manje ni više nego dva puta i još jednom na putu za Biograd negdje 2001. godine. "

i u toj se rečenici spominje harmonika autoobus, znači li to da su u Šibeniku postojali zglobni autobusi?

stipe15

#41
Gledaj,brzi za o305 ti nemogu reć sa sigurnošću jer su joj bile skinute tablice,a bez njih se u ATP nemože prepoznat autobus,pogotovo o305 kojih ima dosta i koji često mijenjaju boje i reklame.Međutim ja u zadnjih godinu dana nisam vidio ništa novo....Ja ipak mislim da je taj autobus još na mjestu gdje je bio i prije godinu dana.Provjerit ću pa ću javit ;)
Što se tiče harmonika,premlad sam da bi ih se sjećao i da su postojale.
p.s. pogledaj u međugraskim prijevoznicima ATP.U temi 'ATP slike' sam postao sliku nekoliko rashodovanih autobusa ,pa i taj...(bar mislim)

tamlover

Fotke gradsko-prigradskih Volvo autobusa:





...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tamlover

Terminal kod tržnice (vidi se da i Steyri znaju vozit gradske linije):


...i bilo je lepo i navek TAM bu....

lukica

na kojoj liniji prometuje taj tam 260a119