Nesreće

Autor actros1880, Prosinac 09, 2007, 18:27:56

Portos

http://www.jutarnji.hr/naftna-mafija-operira-po-splitu--ne-bude-li-ti-goriva-u-tanku--probit-cemo-ga--/1217632/

Citat:Na splitsku turističku sliku proteklih je tjedana i doslovno bačena naftna mrlja od strane još uvijek nepoznatih, a time i neprocesuiranih lopova koji iz turističkih autobusa parkiranih na Poljudu kradu gorivo, piše Slobodna Dalmacija.

Iz jednog od vozila "iscijeđeno" je oko 200 litara dizela, a vlasnik autobusa, koji se ujedno nalazi i za njegovim upravljačem, kratko nam je komentirao da su takvi događaji pravilo, a ne iznimke na parkiralištu kod Gradskog stadiona, zbog čega većina vozača ostavlja spremnike – otključane. Razlozi zbog čega ne zaključavaju lokote na "tankovima" potpuno su logični, jer u suprotnom prijevoznici riskiraju veliku štetu budući da im u većini slučajeva kradljivci razbiju bravu ili čak probuše spremnik.

Jedan od vlasnika prijevozničkih tvrtki s kojima smo razgovarali, a koji je iz razumljivih razloga htio ostati anoniman, kazao nam je kako je u strahu od krađe goriva parkirao autobus s rezervoarom na rezervi, ali mu ni to nije pomoglo.

– Kad sam se vratio do vozila, dočekala me je poruka "Ako sljedeći put dođeš prazan, probit ćemo ti tank, pa ti vidi što je isplativije" – istaknuo je sugovornik Slobodne Dalmacije.

Vozači autobusa koji parkiraju na toj, očito opasnoj gradskoj lokaciji naglašavaju da su više puta prijavljivali štetu, dijelom i zbog izbjegavanja potencijalnih prijepora s vlasnicima oko opravdanoga gubitka dizela iz spremnika. No, ta im činjenica zasad nije puno pomogla jer smo u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj doznali da nemaju zabilježenih sličnih incidenata, a time i na poljudskom parkiralištu.

Po svemu sudeći, naftna "mafija" zakinula je brojne prijevoznike kojima su u sezonskoj utrci za zaradom najmanje potrebni takvi lopovluci koji im, osim izravne štete, nanose i onu neizravnu, jer se vozači moraju snalaziti da što brže u ispražnjene "tankove" dopune dovoljne količine dizela kako putnici ne bi zakasnili na neko od svojih odredišta. U svakom slučaju, neugodna je to slika grada koji je "meta" motoriziranih turista.

Njima i vlasnicima autobisa trebalo bi osigurati primjerena i opremljena parkirališta.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

STress

Dok su imali ograđeni i čuvani parking kraj II. PP, žalili su se da im je skupo. Ovo im se, valjda, više isplati...

telige

Citat: STress  u Rujan 04, 2014, 15:11:56
Dok su imali ograđeni i čuvani parking kraj II. PP, žalili su se da im je skupo. Ovo im se, valjda, više isplati...

Hm, neko čudno razmišljanje...  ???  po tebi nije problem krađa, već što se ne parkira na čuvanom parkingu...  glavauzid





Nema me.

STress

Imotska Setra IM217AJ dobila po poklopcu motora na izlazu iz Jaske prema jugu.

Dreamwalker

http://www.koprivnica.net/vijesti/vijesti-pregled/24483-foto-poplave-u-koprivnici--vatrogasci-rade-non-stop-zasad-rijesili-samo-trecinu-problema

"Prvo smo intervenirali kod Močilske kleti, gdje je skupljala sva voda koja se spuštala s obližnjih brda. Također smo morali poduzeti mjere i u podvožnjacima kod Podravke i Kauflanda. U podvožnjaku kod Podravke voda je bila skoro do vrha, a u drugom je zapeo autobus sa 70 umirovljenika.

Spašavanje putnika iz autobusa bilo je zahtjevno te je vatrogascima oduzelo dosta vremena. No, najvažnije je da je sve prošlo bez ljudskih žrtava.

- Prvo smo ih htjeli izvući sa čamcima, koje nismo uspjeli pribaviti u kratkom roku. Stoga smo od Kominga dobili fosne koje smo postavili kako bi putnici izašli iz autobusa, a pomogao nam je i policijski ronioc koji je zakačio uže za vuču za kuke automobila koji su zapeli u podvožnjaku, kako bismo ih s našim vozilima mogli izvući - rekao je Lakuš."



Jakopovićeva Setra stradala u poplavama.


Pitanje za znalce: Šta sad s tim autobusom??? Može li se popraviti, isplati li se uopće to popravljati??? Nekak mi se čini to previše posla.



"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

the hicMe

Ma popravit će se ona, neće zo bit brzo al će biti kao što je bila i prije. Nema ti tu puno posla, pustit da se sve osuši i poslat je na kemijsko ciscenje

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk


shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Dreamwalker

#247
Nisu naši, ali svejedno je strašno :( Ovo me podsjetilo na onu češku Bovu otprije par godina kod nas :( Zna netko o kojem se busu radi?

http://www.24sata.hr/news/strava-u-veroni-bus-s-djecom-se-zapalio-14-ljudi-je-poginulo-508218

Citat:Strava u Veroni: Zapalio se bus s djecom, najmanje 16 mrtvih Najmanje 16 osoba poginulo je nakon što se autobus koji je prevozio školsku djecu sudario i zapalio u blizini Verone u Italiji. Autobus je prevozio djecu iz Mađarske...

Najmanje 16 osoba poginulo je nakon što se autobus koji je prevozio školsku djecu sudario i zapalio u blizini Verone u Italiji. Autobus je prevozio djecu iz Mađarske, a do nesreće je došlo kada je, pri izlasku s autoceste, udario u dalekovod, javlja BBC. Francuski vozač autobusa mogao bi biti među žrtvama kao i njegova obitelj. Talijanski vatrogasci na Twitteru su objavili kako je najmanje 39 ljudi ozlijeđeno i da bi broj poginulih mogao rasti. Autobus se u Budimpeštu vraćao iz Francuske gdje su djeca bila na zimovanju. Među poginulima su uglavnom dječaci između 14 i 18 godina koji su ispali iz busa nakon što je udario u stup. Ostatak putnika ostao je zarobljen u vozilu nakon što se zapalilo.  Još uvijek nije poznato zašto je vozač odlučio izaći s autoceste.

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

sniff


shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

O kakvom sudaru je uopće riječ ?  Ovo još nisam u životu vidio.  Zanemarimo li to što je bus na kraju i izgorio,  on uopće nema desne polovice.  Kao da je sa 200 na sat udario direktno u nešto

shef

Slušao sam na tv Slovenca s kamionom koji je išao iza njega, kaže da se vidio otvoreni plamen i da je kotač na pratećoj osovini plesao. I da je po njegovom tahografu išao brže od 100. Direkt šut u nosač vijadukta.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Dreamwalker

#252
Kolika mu je onda normalna brzina ako je s gorećom pratećom išao preko 100, a nemojmo zanemariti da ga je i ograda morala nešto usporiti? To je morala biti opaka brzina. Ja ipak mislim da je brzina bila manja. U trenutku udara ne više od 55 - 60 kmh. Ako se stvarno radi o Setri 317 GT-HD (ne znam jel to točno), to je autobus u godinama i pitaj Boga što je prošao.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Majstor

Tempomat na 105 noć , tišina u busu laganini dremanje putnika ali i vozača ?
I prepreka jednako katastrofa
RIP
Samo mi sudite pošteno !

Dreamwalker

https://www.24sata.hr/news/umro-im-pred-ocima-vozac-se-autobusom-zabio-u-stup-547842

Citat:Vozač autobusa (62) preminuo je u subotu oko 4 sata u Đakovu u prometnoj nesreći u kojoj se autobusom zabio u rasvjetni stup. Nitko od nekoliko putnika nije ozlijeđen.

Kako doznajemo, vozaču je pozlilo u vožnji. Nakon toga je u Ulici bana Josipa Jelačića busom najprije prešao u suprotnu traku, a zatim se zabio u rasvjetni stup. Hitna pomoć pokušala ga je reanimirati, ali nisu uspjeli.

Autobus je prometovao na relaciji Pula - Zagreb - Vinkovci.

Policija je na očevidu. Nakon obdukcije znat će se od čega je preminuo vozač. Neslužbeno doznajemo kako se pretpostavlja da je imao moždani ili srčani udar neposredno prije nesreće.

Počivao u miru. Sreća da nema više mrtvih ili ozljeđenih. Vidio sam taj bus s tom posadom u četvrtak navečer u Zagrebu.  :-[
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421