Stanje na cestama

Autor Tomek, Travanj 12, 2010, 23:44:47

Berlingo

Subota popodne.
N.P. Rupa u smjeru Slovenije.


U smjeru Rijeke.


MMP Jelsane u smjeru Hrvatske.



Berlingo


Alenka JURIČIĆ i Vedran KARUZA
Kod naplatnih kućica autoceste Rijeka – Rupa kolone su bile duže nego prošle suboteRUPA, PASJAK, BAKAR Što se zbilo dalje na cesti da je takva gužva – bilo je glavno pitanje među vozačima koji su se jučer prijepodne našli u dugačkoj koloni prema Bakru. Subotnja špica ovog je vikenda velike smjene gostiju donijela još jedan jak val gostiju koji su zakrčili i prometnice u Primorsko-goranskoj županiji. Jedno od takvih »zakrčenja« bio je i izlaz s riječke zaobilaznice prema Bakru gdje je kolona dosezala do tunela Draga. Kolona je počinjala točno u tunelu tako da se dalo vidjeti kako vozači zbog nepreglednosti pred ulazom naglo koče i pale četiri »žmigavca«. Pred gostima koji su stali u kolonu je bilo nekoliko kilometara vožnje»prva-druga« iako su na spajanju zaobilaznice na magistralu od rana jutra promet regulirali bijela patrola i policija tako da je promet dalje tekao bez zastoja. No spajanje dvije kolone u jednu uvijek znači čekanje, što su uostalom turisti dobro naučili proteklih godina na zaobilaznici dok nije bio izgrađen njen puni profil. Iako sada dio vozila krene prema Bosiljevu i dalje autocestom prema Splitu, kolone su prema Bakru jučer bile posvemašnje.
http://novine.novilist.hr/images/clanci/H2010/8/507781.jpg

Tako danas pise Novi List i nasi napuhani novinari. A na nasem forumu vec ima takvih slika.

Berlingo

Jos uvijek dolaze. MMP Jelsane danas popodne. Cekanja ne vise od 5 min.

Tomek


maky

#19
Citat: Tomek  u Kolovoz 12, 2010, 00:28:14
Za sve ljubitelje brzine, akcija lova na Audi A8
http://www.24sata.hr/news/potjera-za-divljakom-po-autocesti-jurio-246-kmh/186098/
Neka čovjek vozi ako može, što bi ga štedio. Uostalom, taj auto može ići toliko bez problema da i ne osjetiš i nije uopće neka greda. Jedino mu nije trebalo ono uljetavanje u škarice između BMW-a i kamiona, ali upravo time je izbjegao sudar. Trebao je o takvim stvarima misliti prije i računati na to kako se nebi dovodio upravo u takvu situaciju.
A i nek je malo presretačkim Škodama Superb dao plakati...

Da se mene pita, svaka ozbiljnija zemlja bi imala Autobahn, pa ga ti vozi koliko ide. Uostalom, Švabo nikad nije bio lud, a to pokazuju i njihove statistike nesreća, gdje su uvjerljivo ispred nas. A može se "divljati" po autobahnu koliko god auto ide...

Uopće ne vidim koji je smisao našeg autoputa kad se moraš voziti 130km/h, put je duži nego stara cesta (410km vs. 370km), za to sve moraš platiti cestarinu koja te izađe više nego gorivo i takvom vožnjom nećeš uopće uštedjeti onoliku količinu vremena da bi ti se isplatilo. A kad nema gužve po D1, stigne se jako, jako brzo...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Mislim da je presretač ovaj puta bio BMW 3-ca kakva je na fotki u 24 sata između onih motora ;)

maky

A neznam, bembura ima blokadu na 250km/h, tako da može ko i A8, a  neznam kakvu je Čeh imao makinu da ga onako zgazi na ubrzanju (6.0 W12?! ). Našim policajcima je dosta i ovo. Porezni obveznici jedva financiraju njihova jurcanja u 330d, a kad bi se nabavio kakav delimitirani M5 ko što švabe imaju, ili elfer...
Baš gledam ovdje popis presretača od prošle godine, vidim da Ličko - Senjska županija ima Passata...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Sad po ljeti ti iz Zagreba šalju BMW-e 3ce i C-klase na ispomoć po županijama koje imaju dosta autocesta za pokrivati, a po zimi te Bembure i Mece love po Zagrebu ekipu...
I da, imaju oni autiju koji nisu napisani na onoj stranici di je popis presretača, jednog A4 sam skužio slučajno na HRT-ovoj emisiji..

Slažem se i ja da im je ovo dosta, tak i tak nemaš kam s naših autocesti pobjeći kad su na svakom izlazu naplatne kučice, u Njemačkoj ima mnogo autocesta koje se ne plaćaju pa se ipak lakše pobjegne negdje van.

Berlingo

Stroj od auta i idealni uvjeti na cesti. Volio bi ja tog Ceha vidjeti po kisi ili snijegu, a mozda ni parkirati nezna. Ovaj me video bas niti malo ne odusevljava.

Berlingo

Ipak je ENC zakon. Lucko petak ujutro, izlaz.






Kad sam se vracao, malo prije 17.00 me uhvatila tuca velicine oraha oko odmorista Draganic. Nije se moglo voziti vise od 30 km/h. Kao i 90% vozaca stao sam u traku za vozila u kvaru, upalio sva 4 i cekao gotovo pola sata.

Berlingo

Ponedjeljak oko 16.00 poslje Velike Gorice 50m prije skretanja za Mraclin naidjem na ovo.


Ja sam bas tamo isao po robu. Kad sam se vracao vatrogasaca nije bilo. Ali.....







Bilo je zastoja na iznimno prometnoj cesti. Eto, trebao je to biti neciji odmor i u djelicu sekunde on na zalost postane nocna mora.

Berlingo

Evo jos jednog odmora koji je zavrsio kao nocna mora. Vozili su se prema Bregani, malo prije cvora Bobova (da li se tako zove??),ali....

FitzTN

Bobovica...ali kako su ga tamo uspjeli krovirat, na ravnom autoputu  :o ???

Berlingo

Bilo je jos jedno vozilo u preticajnoj traci okrenuto za 180. A kako se ovaj tu nasao? Zastoja nije bilo. Ne volim tu cestu izmjedju Zagreba i Velike Gorice.

Berlingo

GP Rupa i izlaz iz Hrvatske. Neznam zasto je tako tesko bilo otvoriti jos jednu traku.