AP Varaždin - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:59:47

art

O ozbiljnosti ponude se bude sve vidjelo vrlo brzo. Sumnjam da se budu usudili uzimati autobuse u ovom stadiju( iako gospoda određena boravila u Rumunjskoj) i gledala Higere jer u ovom stadiju bi mogli kazneno odgavarati, a što se tiče autobusa u najmu oni se lagano ponište pošto je sklopljena za vrijeme stečaja,tako da novi vlasnik sa svojom tvrtkom može raditi što god hoće po našem zakonu a pogotovo ono što ide na štetu tvrtke od dana preuzimanja.

tomekk

Eto, danas održano ročište za prodaju, Tomek javlja da je prošla ponuda Arrive što znači da je AP konačno dobio vlasnika.
Nadam se da ćemo uskoro imati i uvid u to tko je bio zainteresiran i kakve su bile ponude.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

art

#467
Uz Arrivu ponudu(jamstvo) dala i Presečki grupa što za neke direktore u AP-u zadnja slamka spasa da nastave sa svojim prljavim poslovima al nadamo se sada svi da AP-u slijede bolji dani... good_boy

Možda nije na odmet ovdje nadodati kako je Arriva odnedavno vlasnik i Laste Beograd pa nam uskoro slijedi mnogo zanimljivih stvari u vezi raspodjela ovog mogli bi reći giganta na većem području...

tomekk

Koliko znam, Arriva nije vlasnik Laste, Arriva je kupnjom VTCE-a (Veolia Transport Central Europe) u Srbiji postala vlasnikom Litasa i LUV-a, a to su ipak puno manje firme /zajedno broje oko 220 autobusa).
Vidjet ćemo kako će se ovdje stvari odvijati s obzirom da se ovdje radi o nekretninama i pokretninama, a ne o koncesijama na linije (zato i na prvu dražbu nije pristigla niti jedna ponuda).Inače, mislim da će AP izgubit svoj identitet jer Arriva na svoje autobuse stavlja mali logo (primjer Panturist), a ono što se naveliko priča da se vraća bivši šef koji je trenutno u Panturistu.
Btw, ovom prodajom je najviše profitirao Zovko...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

315 hdh

Nista nije prodano odustali su  ;)

Grof

Citat: art  u Prosinac 20, 2013, 14:51:36
Uz Arrivu ponudu(jamstvo) dala i Presečki grupa što za neke direktore u AP-u zadnja slamka spasa da nastave sa svojim prljavim poslovima al nadamo se sada svi da AP-u slijede bolji dani... good_boy

Možda nije na odmet ovdje nadodati kako je Arriva odnedavno vlasnik i Laste Beograd pa nam uskoro slijedi mnogo zanimljivih stvari u vezi raspodjela ovog mogli bi reći giganta na većem području...

Presečki je dao ponudu za autobuse i kolodvor kao i tvrtka Pauk, dok na natječaj uopće nije stigla ponuda Arrive.Ovdje je bitno spomenuti da se prodaju nekretnine i pokretnine, a to ne jamči posao.

tomekk

Ovdje se postavlja pitanje zašto, a odgovor je vrlo jednostavan.Kupiš kolodvor i autobuse i daš ih firmi u stečaju u najam.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

shef

U današnjem Vladinom (ne)službenom glasilu nalazi se ogroman oglas prodaje imovine stečajnog dužnika. Prodaje se garaža, kolodvor i vozni park. Pokušat ću kasnije skenirati.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tomekk

Radi se o 3.dražbi koja će se održati 27.2.
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tomekk

Danas održana dražba, opet nema pomaka...Pričalo se puno da je Arriva u igri i da čekaju da padne cijena, al eto očito ništa ni od toga...

http://www.evarazdin.hr/autobusni-kolodvor-varazdin-prodavat-ce-se-zasebno-sto-ce-biti-s-radnicima/

Citat:Kakva će biti sudbina radnika Autobusnog prometa Varaždin u stečaju, nakon današnjeg ročišta na varaždinskom Trgovačkom sudu, neizvjesno je.

Na današnjoj javnoj dražbi nije bilo zainteresiranih kupaca za gospodarsku cjelinu, nekretnine i pokretnine, pa je sutkinja Jasna Lekić odlučila da će se Autobusni kolodvor Varaždin u Ulici Zrinskih i Frankopana izuzeti iz gospodarske cjeline i prodavati zasebno. Kao cjelina i dalje će se prodavati nekretnine u Gospodarskoj 56 u Varaždinu i pokretnine, odnosno autobusi.

Početne cijene nekretnina i pokretnina umanjene su za deset posto, a zagovornik razdvajanja gospodarske cjeline bila je Zagrebačka banka, koja je ujedno i najveći razlučni vjerovnik.

Okupljeni sindikati bili su protiv takve odluke, bojeći se za sudbinu radnika ukoliko se prostor kolodvora u Ulici Zrinskih i Frankopana proda.

Novo ročište zakazano je za 28. ožujka, u 9 sati.

Što će biti s autobusnim kolodvorom, AP-om Varaždin u stečaju, kakva je sudbina radnika i postoje li zainteresirani kupci, pročitajte u Tjedniku eVaraždin koji izlazi u petak, 28. veljače.

Pošto će se sad kolodvor prodavat zasebno, evo prilike za Presečkog & Pauk...  Inače, koliko sam čuo radnici su jako protive tome da Presečki kupi bilo šta pa čak i prijete da će blokirat grad autobusima ukoliko do toga dođe...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

MrMarko

Pozdrav svima,
Želio bih ovdje pohvaliti vozače Setre 315 gt-hd, točnije gbr. 651. Obično, kada autobusi idu iz smjera Poreča za Varaždin (govorim zbog svog slučaja, jer inače putujem na toj relaciji), nisu baš jako uredni, a pogotovo ne miriši unutra. Međutim, danas sam eto imao prilike ići sa 651 za Varaždin. Autobus je uredan, čist, poprilično tih (što nije čest slučaj u autobusa starije proizvodnje), mirišalo je cijelim putem (što se rijetko događa) i vozači su ljubazni. Stvarno za svaku pohvalu i mislim da bi se većina vozača trebali ugledati baš na ovu posadu, jer vjerujem da dok se autobus održava, ugodnije je i putnicima, ali i vozačima.
Evo čisto par riječi pohvale :) .

P.S. Ne znam da li je ovo spam, ali evo htio sam iskoristiti priliku i pohvaliti vozače jer se ovakvo što ne viđa toliko često.

tramvajac 92

Nije spam i 651 je stvarno jedan od najboljih buseva što AP ima, gospoda ga paze i to je to, za razliku od npr. 627.

APVŽ je inače zatvorio međunarodnu liniju za Maribor sa današnjim dolaskom u 22:35 u Varaždin, Međugorje također je zatvoreno (što je povuklo ukidanje polaska u 7:15 iz Zagreba). Tako da ostaje samo Zagreb-Beč preko Varaždina i Zagreb-Beč preko Graza.

MrMarko

Evo i detaljne obavijesti o linijama koje se (djelomično) ukidaju / skraćuju, objavljene na AP-ovoj web stranici 06.03.2014:

Citat:OBAVIJEST PUTNICIMA

Od dana 01.03.2014. godine Autobusni promet d.d. Varaždin uvodi kooperanta Panorama bus d.o.o. Zagreb na liniju: Varaždin – Zagreb – Dubrovnik (5:50 iz Varaždina, 7:30 iz Zagreba), koji će obnašati prijevoz na relaciji: Split – Dubrovnik – Split. Što se tiče navedene linije nema nikakvih promjena o odvijanju prijevoza,linija se normalno i dalje obnaša prema redu vožnje. U Splitu putnici presjedaju i nastavljaju put za Dubrovnik, s polaskom iz Splita u 16.15 sati. Svakodnevno s polaskom u 06,00 iz Dubrovnika do Splita, prijevoz obnaša Panoramabus. Putnike u Splitu preuzima AP Varaždin. Autobusne karte su zajedničke.

Od dana 01.03.2014. skraćuje se linija: Varaždin – Zagreb – Umag , s polaskom iz Varaždina u 22:45 sati, iz Zagreba u 00:30 sati, na način da se navedena linija u razdoblju od 01.07.do 31.08. obnaša u cijelosti do Umaga, a u ostalom razdoblju samo na liniji Varaždin – Poreč.

S danom 01.03.2014. godine međunarodnu liniju: Zagreb – Međugorje u cijelosti svakodnevno obnaša prijevoznik Panorama bus d.o.o. Zagreb i Globtour Međugorje.
Izvor: http://ap.hr/?task=group&gid=4&aid=89

tramvajac 92

Ovaj nam fali, ali nije cjeli stao pa da imamo nekaj

249 - Isuzu Turquoise (VŽ 442-LI)




MrMarko

Ne znam da li je ovo izvanredna situacija ili redovita pojava od kada je linija Varaždin - Umag skraćena do Poreča... Jučer sam za Rovinj išao sa 640 na liniji Varaždin - Poreč u 13:30 h i prije je bilo da taj isti autobus ujutro u 9:15 h ide iz Poreča za Varaždin, međutim jutros kada sam išao prema gradu, umjesto 640, došao je 218, koji je očito bio na liniji koja ide iz Varaždina za Poreč u 22:45 h. Malo me čudi da autobus koji rano ujutro, mislim da negdje oko pola 8, dolazi u Poreč, ide odmah natrag za Varaždin...