AP Varaždin - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:59:47

tramvajac 92

Večernja linija za Umag je do početka sezone skraćena do Poreča.

MrMarko

Znam da je skraćena. Nego sam samo komentirao kako je do sada onaj autobus koji bi navečer došao u Poreč, išao ujutro za Varaždin. A sada je upravo suprotno, a to je da onaj autobus koji dolazi rano ujutro u Poreč, ima nekih sat, dva odmora i odmah ide za Varaždin. Samo komentiram kako mi nema baš nekog smisla da se vozači odmah šalju natrag s nekih sat, dva odmora, dok ovi koji su navečer došli u Poreč imaju gotovo cijeli dan odmora do sljedećeg polaska.

tomekk

Caka je u ukupnom odmoru tj. dozvoljenom radu unutar 24 sata.Vozači sad u Poreču imaju manje odmora, al zato su listići u redu  :)
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tomekk

Citat:Nema interesa za kupnju autobusnog kolodvora, cijena spuštena za 20 posto


Potencijalni kupci autobusnog kolodvora čekaju da se cijena atraktivne lokacije u centru Varaždina spusti. Na drugoj javnoj dražbi održanoj danas na varaždinskom Trgovačkom sudu nije se pojavio nitko od potencijalnih kupaca koji su svojevremeno iskazali interes – ni Panturist (članica londonske tvrtke Arrive dio multinacionalne kompanije Deutsche Bahn) koji je u studenom prošle godine i poslao pismo namjere kao ni predstavnici Presečki busa i varaždinske tvrtke Pauk.

Iako su se sindikati i Skupština vjerovnika protivili prodaji autobusnog kolodvora odvojeno od nekretnina i pokretnina Autobusnog prometa (autobusa, namještaja, računala...) - oni će se upravo tako prodati.

I to 20 posto jeftinije nego na danas održanoj javnoj dražbi, odlučila je sutkinja Jasna Lekić. Nova cijena autobusnog kolodvora umjesto 9,6 milijuna kuna je 7,9 milijuna kuna. Kompleks u Gospodarskoj prodaje se za 49,9 milijuna kuna od čega na autobuse i opremu odlazi 11,8 milijuna kuna, a na samu nekretninu 38,1 milijun kuna.

Ukoliko se i sve proda sljedeći put po novoj cijeni taj iznos neće biti dovoljan da namiri 250 milijuna kuna dugovanja kojeg od Autobusnog prometa u stečaju potražuju vjerovnici.

Inače, ovaj prijevoznik u stečaju je nastavio poslovanje i to – uspješno. Sa 150 autobusa (85 vlastitih i 65 u najmu) i 400 radnika uspio je ostvariti dobit u 2013. od 800 tisuća kuna.

http://regionalni.com/aktualno/novosti/nema-interesa-kupnju-autobusnog-kolodvora-cijena-spustena-20-posto-14946/
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tramvajac 92

Citat: tramvajac 92  u Ožujak 14, 2014, 20:06:09
Ovaj nam fali, ali nije cjeli stao pa da imamo nekaj

249 - Isuzu Turquoise (VŽ 442-LI)

http://i61.tinypic.com/2zxtlpw.jpg

Ovaj me stvarno izbjegava. Sad ipak iz daljine jedna.

MrMarko

Evo gbr-a 218 sa Facebook stranice HRS-a:




TAM

Na njuškalu se prodaju dvije Volvo Aabenre (VŽ 596-GF) i (VŽ 597-GF)

Dani ponosa i slave!
    

Majstor

I Isuzu to je od Pauk ( mislim da se tako zove )
Samo mi sudite pošteno !

315 hdh

ti busi bi trebali na rezanje zato se prodavaju

sibencan

Pa ove dvije Aabenree su u dosta dobrom stanju. Bili bi dobri za Šibenik, jer su se tamo pokazali jako izdržljivi i rade punom parom.
1997 - 2017

Servis

Ti Aabenraa se nisu nigdje pokazali dobrima.

tramvajac 92

Ta 2 komada su super.. Za djelove..

TAM

Citat: sibencan  u Travanj 03, 2014, 21:37:15
Pa ove dvije Aabenree su u dosta dobrom stanju. Bili bi dobri za Šibenik, jer su se tamo pokazali jako izdržljivi i rade punom parom.
Bože me sačuvaj ako to tebi valja.  :o To je najveće smeće od autobusa. Sve su ti rekli Servis i tramvajac 92. Ja bi te sve autobuse pozapalia.
Dani ponosa i slave!
    

sibencan

Citat: TAM  u Travanj 04, 2014, 15:00:19
Bože me sačuvaj ako to tebi valja.  :o To je najveće smeće od autobusa. Sve su ti rekli Servis i tramvajac 92. Ja bi te sve autobuse pozapalia.
A gledajte kako su bile u švedskoj - zvijeri.
1997 - 2017

tramvajac 92

Citat: Shole  u Travanj 27, 2014, 14:55:10
Vjerovatno vozači duže autobuse pa onda ove sa boljima da na kraću turu zbog odmora.  Ko zna odakle su došli

Da, duže se busevi, a i sam znaš da je hrpa buseva u Dubrovnik otišla.

Citat: MrMarko  u Travanj 27, 2014, 14:33:25
@Tramvajac92 - za ZG se redovno šalju (visoko)turistički autobusi, pa je recimo Cityliner ili Magelys (to da ti ne bude neudobno tih sat i pol vremena vožnje) ili nešto slično tomu redovito na Varaždin-Zagreb, dok se npr za Split, Poreč i slična odredišta do kojih imaš 400-tinjak km šalju stari eurobusevi (npr gbr 500 pa fino imaš i besplatnu klimu unutra ako znaš na šta mislim). Nemam ništa protiv tih eurobuseva, ali još uvijek nije sezona (znači nema 10-ak dodatnih linija za more) pa mi nije jasno zašto onaj koji slaže te linije nije sposoban razlikovati autobuse za dalja putovanja i za ova bliža...

Šalju ih (kolko znam, a ne znam sve) kad ima puno putnika pa da ne idu 2 busa pošalju katnog. Što se tiče toga što i kako šalju za Zagreb, znam jako dobro, jer se često vozim s njima. Osobno, izbjegavam katne kad god mogu.

Citylineri i ostali busevi voze Zagreb i more, ali ne može stalno ići isti bus na neku morsku liniju. Imaju 20ak buseva + katni koji se izmjenjuju van sezone na 4 morske linije, Zagrebu i izletima, u sezoni većinom na morskim linijama i izletima. Kritično razdoblje im je obično od 1.5. do kraja školske godine kad bude raznih kombinacija za Zagreb.