Nogometni klub Munja Veliki Rastovac

Autor Tomek, Studeni 19, 2011, 00:59:10

Tomek

Još jedan TAM-ić kojeg nismo imali  :D

Tomek

I ova mrcina se još dobro drži, jučer u Vukovaru, TAM161A85

mate

TAMić je jos ziv i redoovan u Vukovaru ;)


akzg22

Super, da li je još u voznom stanju i da li je TAZ karoserirao ovaj TAM?

Paško

https://www.icv.hr/2023/07/legendarna-plava-munja-opet-vozi-nogometni-klub-iz-velikog-rastovca-jedan-je-od-rijetkih-s-podrucja-vpz-koji-ima-svoj-klupski-autobus/

Citat:Legendarna plava "Munja" opet vozi: Nogometni klub iz Velikog Rastovca jedan je od rijetkih s područja VPŽ koji ima svoj klupski autobus
13. SRPNJA 2023.

Veliki Rastovac, naselje u općini Crnac, oduvijek je poznato po svom Nogometnom klubu Munja, koji je od svog osnivanja 1947. godine i "više od nogometnog kluba". To je klub čije okruženje je mjesto okupljanja svih generacija, sklapanja prijateljstava i ljubavi, čak i brakova.

Mnogi sjajni nogometaši ponikli su iz Munje, a najveće ime je ono hrvatskog nogometnog reprezentativca Domagoja Vide čiji je otac Rudika prve nogometne korake napravo baš u ovom klubu.

U ovom selu uvijek je sve počinjalo i počinje od NK Munje. Pamte oni istinski ljubitelji nogometa sezonu 1997./1998. kada su njihovi nogometni ljubimci igrali 3. HNL i to je bila sezona za pamćenje, a bez obzira na mnoge uspone i padove, klub je i danas ponos svog mjesta. Kako to obično biva, pa tako i u ovom klubu ima niz lijepih i jedinstvenih priča, a jedna od takvih je i ona o poznatoj "plavoj Munji", odnosno klupskom autobusu. Naime, Munja je jedan od rijetkih, možda i jedini mali klub u županiji koji ima svoj vlastiti klupski autobus, a kupljen je za potrebe tada većeg ranga natjecanja.

-Godine 2010. smo ušli u 1. županijsku ligu Virovitičko-podravske žuanije i uz seniore, imali smo tri mlade dobne kategorije i svi smo se natjecali. Automobilima je bilo teško pokriti sva gostovanja jer znalo se dogoditi da svi u isto vrijeme igramo u gostima. Tako sam pokrenuo ideju o kupnji autobusa, što je vrlo brzo prihvaćeno od predsjedništva kluba i kupili smo ga za 55 tisuća kuna, od čega nam je Općina Crnac pomogla s 10 tisuća, a ostalo smo donirali moja obitelj i ja. Obojili smo ga u klupske boje i bio je prava atrakcija gdje god smo došli – započeo je priču dugogodišnji igrač, trener i aktualni predsjednik kluba Pavao Vida.

Vida priča kako je ispadanjem u niže rangove i autobus prestao voziti, ali ga nikad nisu zapustili i danas, nakon što je 5 godina stajao u garaži, ponovno vozi.

-Možda je baš taj autobus simbol našeg kluba, jer kada je bilo najljepše, kada smo bili najjači, on je vozio, a kada smo imali problema, niti on nije izlazio iz garaže. A bio je doista sve, u njemu se slavilo, pjevalo i feštalo, naravno i tugovalo i nije vozio samo nogometaše Munje nego sve udruge s područja općine Crnac, uvijek je bio na raspolaganju svima. Ipak, nakon svega što smo prošli, mogu reći da sam konačno opet sretan jer Munja živi punim plućima. Prošle sezone smo bili nadomak naslova prvaka u 2. županijskoj nogometnoj ligi Istok i ulaska u elitni rang žuanijskog natjecanja, a sada okupljamo još jaču momčad i cilj nam je ove sezone osvojiti naslov i plasirati se u prvi razred županijskog nogometa. Upravo zbog toga, a uz činjenicu da imamo ponovno nekoliko mladih dobnih kategorija, ponovno smo autobus stavili u funkciju i na opće oduševljenje provezli kroz naše mjesto – zaključio je Vida.

TAM je u kolovozu i registriran, nove tablice su SL-852-BL :)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!