Varaždin (Čistoća)

Autor Alex, Ožujak 16, 2008, 12:05:10

tramvajac 92

http://varazdinski.rtl.hr/drustvo/od-listopada-u-varazdinu-krecu-buseki-ove-srijede-potpisivanje-ugovora

Kako se navodi u članku:
U srijedu, 14. rujna, u 15 sati na Kapucinskom trgu gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš potpisat će Ugovor o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina s Krešimirom Čumbrekom, direktorom Trgovačkog društva Vincek d.o.o.

Na Kapucinskom trgu tog će dana biti parkirano i javnosti predstavljeno šest autobusa kojima će se obavljati javni gradski prijevoz.

Prve vožnje su 01.10.

tomekk

Varaždin će 1. listopada – nakon točno godinu dana stanke -  ponovno dobiti javni gradski prijevoz. Petogodišnji Ugovor o koncesiji između tvrtke Vincek d.o.o. i Grada Varaždina bit će potpisan u  srijedu, 14. rujna.

http://regionalni.com/aktualno/foto-evo-cime-ce-se-od-1-listopada-voziti-varazdinci-za-299-kuna-22116/
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tramvajac 92

Citat: tomekk  u Rujan 12, 2016, 20:06:46
Varaždin će 1. listopada – nakon točno godinu dana stanke -  ponovno dobiti javni gradski prijevoz. Petogodišnji Ugovor o koncesiji između tvrtke Vincek d.o.o. i Grada Varaždina bit će potpisan u  srijedu, 14. rujna.

http://regionalni.com/aktualno/foto-evo-cime-ce-se-od-1-listopada-voziti-varazdinci-za-299-kuna-22116/

Dodajmo da je novinar nepismen.

Na pet linija – koje obuhvaćaju sam grad i sva prigradska naselja – voziti će mini busevi Foltswagen – Krafter, sa 16 – 23 mjesta. Prvi polazak je u 5.30 sati dok zadnji večernji autobus polazi u 20. 30.

I da je na slici Iveco kojeg mi se čini da nemamo.

lussin

Ipak prepravljeno u Volkswagen, ali je Krafter ostalo ;D

tramvajac 92

http://varazdinski.rtl.hr/drustvo/gradski-prijevoz-donosimo-detaljan-popis-svih-postaja-na-svih-pet-linija
Od novosti, izdvajam da će mjesečna karta biti 170 kn, ima popis stajališta na svakoj liniji.

tramvajac 92

Rasporedi polazaka u prilogu.

Može li se iz naziva teme izbaciti "bus"? Da ostane samo Varaždin.

Ivan

#81
I ima li netko novosti, kako ovo funkcionira ako je krenulo 1.10.?

Ne veseli me baš vidjeti da vozni red nije prečest ni na jednoj liniji, nema prometa poslije 20 h i da su opet uzeli samo male autobuse pune sjedala za duži put koji nemaju što previše raditi u stvarno efikasnom gradskom prometu... Volio bih vidjeti još jedan pošteni sustav linija s pravim autobusima kao u Šibeniku, Sisku ili Sl. Brodu koji nisu puno veći a pogotovo ne bogatiji od Vž, a ne nabadanje hoće li ikoga privući ovakva mreža s par polazaka dnevno u kombijima, no dobro, čekam da netko napiše kako stvari stoje... :P

tramvajac 92

Nikak da naletim na vožnju. Al voze, imaju putnika nešto, uredili su stanicu za 2 kombija ispred AK Varaždin.

tramvajac 92

Evo za kolegu Ivana, malo detaljnije, jučer sam imao malo vremena pa sam stao tamo odakle ja vidim sve, a mene niko  ;D

Kombiji voze, kakvi su ne znam, ali po onome što sam do sad vidio od Vinceka, vjerojatno su ok.

Trase linija su jako čudne meni ima nekih čudnih vrludanja i gubljenja vremena. Pisat ću kvartove i dodati brojeve stanica jer mi je tako lakše. Konkretno,
* na ln. 1 vrludanje kroz Texas (kvart sa stanica 5 6 7/21 22 23), kruženja oko bolnice da bi se zakačilo i POS naselje (10/19)
* na ln. 2 mi fali stanica kod Bolnice, ostalo je ok dok dođeš u Vž, stane na autobusnom i onda stanica kod doma umirovljenika, sljedeća na Banfici (24), za tu stanicu ak nisi doma u okolnim zgradama ziher ne znaš. Slijedi stanica kod "Male pošte", još jedan krug oko centra i tek onda željeznički kolodvor gdje je služeno zadnja. Dakle, malo preveć krugova oko centra, bilo bi bolje da s Banfice produži samo ravno do željezničkog (sa dodanom stanicom nakon Vindije).
* na ln. 3 fali stanica po Banfici, fali ona gore u Ruđera Boškovića, Ludbreška kod kioska, još jedna na Banfici, onda još jedna na Texasu i dalje je ok. Iako je i tu čudno silovanje POS naselja (4/20) koje hvata svaka linija
* na ln. 4 nemam primjedbi, pogođena prigradska linija (osim silovanja POSa)
* na ln. 5 čak i pohvalu, povezano je novo naselje s gradom na najbezbolniji način.

Vozni redovi su loši, ali bolji nego da je AP dobio. Fali tura iza 08:00 iz grada prema selima, i natrag oko 09:00, idealno ako od 10 trebaš biti u Vž, kasnije je sve ok, osim što je zadnji polazak pola sata prerano. Da ide u 20:30 bi bilo sasvim ok, nakon 20 nema skoro ni psa na cesti u Vž, a kamo li ljudi. Još ima jedan problem, voze se u konvoju. Jer su naštimali vozne redove za prigradske linije, ne za grad, ako hoćeš to koristiti u gradu imaš izbora pogledati na raspored ili čekat sat vremena najmanje.

Detaljnim pregledom voznih redova sam utvrdio da Varaždin i dalje nema gradski nego isključivo prigradski prijevoz. Šteta, od ovoga bi se dala napraviti najmane 1 prava gradska linija.

tramvajac 92

Još nadopune.

Na kombijima su se pojavili ogromni isprintani brojevi linije, sad se vidi koji ide gdje, jer su table nisko postavljene.

tramvajac 92

Prije velikih brojeva je ovako izgledalo.

sniff

Par Craftera i Dailya se vrti na pet linija, te je odvojen djelić bivšeg parkinga za njihovo stajalište, nekoć namjenjenog autima.

tramvajac 92


tramvajac 92

Malo je tema krepala. Uglavnom, nema nekih velikih događanja, uveli su i 2 Citara (makar u špicama), očito da su privukli putnika.

Citari su poljepljeni u reklamu za Supernovu.

tramvajac 92

2 minija, jedan Iveco... Feniksbus nadogradnja? i jedna VW.