Displeji

Autor Krpan, Prosinac 27, 2010, 15:48:51

Krpan

Može se i na ovima "uskima" Novatronicovim staviti broj linije, kao što je npr. slučaj kod Čepin 3/4, ali recimo za liniju 1 u biti nema potrebe jer je bitnije krajnje odredište (Kanižlićeva ili Petrova).

Ovi od 46-55 svi imaju jednak displej, ali nemaju svi jednako uprogramirane linije. Pretpostavljam da neki od njih dugo nisu imali uprogramiranu liniju 1 npr. 50 i 51, kao što većina vjerojatno nema uprogramiranu liniju 2.

Npr. ovo je po meni zbunjujuć displej, da li se radi o liniji 4/3, liniji 4 ili liniji 3??? Jer prvi broj govori na koje okretište prvo ide; ako je 3/4 onda je okretište 3 prvo na redu, a ako je 4/3 onda je prvo okretište 4.





Shole

Svi gradovi imaju autobuse s displejima pa je svugdje to puno urednije.  Broj MORA biti, nevidim razloga zašto se nemože dopisati broj ispred DARDE !?

Krpan

Slažem se da broj treba pisati, ali ako već ne stignu svima tako uprogramirati, neka počnu od prigradskih odredišta.

Također treba uzet u obzir da su u GPP-ovim autobusima displeji aktivni tek od 1.9.2008. Tako je i kod T3PV0 tramvaja bilo potrebno neko vrijeme da svi počnu imati jednake brojeve linija i natpise na displejima.

Krpan

Displej linije 6 kad bus ne ide direktno iz grada u Tvrđavicu već prvo ide u Podravlje.



Krpan

Displej linije 1, poslije cca 19 h čini mi se jedan bus ode u garažu te ostali busevi voze Jug II-Kanižlićeva-Vijenac Petrove gore-Jug II


Krpan

Busevi su dobili pločicu sa brojem voznog reda koji je inače bio istaknut na tablama








Krpan

30 sa displejem tramvajske linije 2; iako bi na slici trebalo pisat Bikara jer se bus123 kreće prema Bikari tj. tek je krenuo s Trga Ante Starčevića



Displej za odlazak u remizu (garažu)


Krpan

Displeji za nove linije










Krpan

Displej za Portanovu na 55; svakih par sekundi konstantno se izmjenjuju ova dva naziva s fotki.





Krpan

Ovaj natpis prvi put vidim, uglavnom bus je krenuo iz Brijesta




jedan_019

Prema natpisu, odredište je nemoguće jer iz Brijesta više ne vozi za Tvrđavicu. Neka nepostojeća linija utipkana...

Krpan

Nije nepostojeća, jer sam vidio da tijekom školske godine subotom oko 12.30 ili 12.45 vozi iz Brijesta do Tranzita, pa se tamo okrene i onda preko Podravlja ide u Tvrđavicu, međutim uvijek na displeju stave samo ovo okretište do kojeg trenutno se kreću.

Ja bih rekao da je 56 vozio Brijest-Gajev trg i onda ukucao ovo, jer slijedeća vožnja mu je bila Brijest-Campus.


jedan_019

Dok je još vrijedio zimski vozni red, autobus je išao za Tvrđavicu iz Brijesta. A sada postoji linija 6A Sjenjak - Tvrđavica i zbog toga sam napisao "nepostojeća linija" je ukucana na zaslon.

A greška je neka sigurno čim ima između Tranzit i Tvrđavica, znak jednakosti (=)

Krpan

S novim izmjenama na linijama pojavilo se i par novih prikaza








Krpan

Jučer su zbog nekog zastoja u tramvajskom prometu na liniji 2 uskočili 26 i 43 pa je to bila prilika za vidjeti bus s natpisom "Bikara"