Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

mivano


LD470

Citat: NP-549  u Prosinac 07, 2012, 19:50:03
Citat: LD470  u Prosinac 07, 2012, 18:45:44
"Grizli" pomalo


Ajde neka san i to doživel  ;)

  good_boy

hahahahahahaha, cudno al istinito    ;D

Tomek

Upravo na HRT-ovom Dnevniku u podne bio prilog o Autotrolejevim Citarima koji stoje u kvaru i kako im se iz Njemačke nitko ne javlja..

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Ima li ovdje na forumu neki pravnik ?  Da li bi se u ovom slučaju moglo tražiti od nekoga (neznam koga) i naknadu zbog nemogućnosti obavljanja svog redovnog posla?  Znači kupio sam 10 Mercedesa da rade za mene, da zarađuju.  OK, imao sam 2,3 rezervna busa u slučaju nekog kvara, ali što kad svih 10 stane, čime da ja dalje vozim ?

nexus

#110
Naravno, uz odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda (skrivene, po jamstvu itd.), pogotovo što ni te obveze nisu ispunjene, protiv proizvođača (prodavatelja) bi se, po meni, moglo ustati i tužbom za naknadu štete (u ovom slučaju izmakle dobiti recimo, zbog neodrađenih vožnji, gubitka putnika, pa direktne materijalne štete zbog registracije, održavanja, visokih troškova goriva starih autobusa itd..)..

npr.: ZOO - ugovor o kupoprodaji čl. 409. st. 2

Shole

E bravo, taj dio me zanimao.  Samo da napomenem da se ovdje radilo o klasičnom kreditu, a ne o operativnom leasingu.   Da je barem ovo drugo pa bi već odavno vozili (kao ZET-ovi)

421

Citat: Shole  u Prosinac 15, 2012, 17:10:15
E bravo, taj dio me zanimao.  Samo da napomenem da se ovdje radilo o klasičnom kreditu, a ne o operativnom leasingu.   Da je barem ovo drugo pa bi već odavno vozili (kao ZET-ovi)
Da, ali se vozi po svaku cijenu (uključivo i neodrađene radove) ili zadovoljavanje stavke u ugovoru o popravku u roku od 48 sati, kad se bus uzme na "popravak" zadrži 47 sati i vrati kao popravljen.
Jedino MAN importer ima 24 satno radno vrijeme- AR Zagreb i Autobus rade  samo činovničko radno vrijeme. 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

nexus

Citat: Shole  u Prosinac 15, 2012, 17:10:15
E bravo, taj dio me zanimao.  Samo da napomenem da se ovdje radilo o klasičnom kreditu, a ne o operativnom leasingu.   Da je barem ovo drugo pa bi već odavno vozili (kao ZET-ovi)

Jasno, to sve teoretski stoji, i u slučaju da je kupac ispoštovao sve svoje obveze, a pitanje je koliko bi se takvom tužbom uspjelo.. Ali, kažem, teoretski da.

M.A.N. boy

#114
a valjda ce se uštimat :)  kolko vidim novi vozni red je ajmo rec solidan vidim ima par novih polazaka vikendom. primjerice vidim da je maknut polazak za rijeku  u 16.00h radnim danom s oštra po meni bolje da su umjesto da skroz ukinu stavili taj polazak na bus u 17.30h iz ožlaka.
a sto se tiče vikenda subotom u 15.30h a pogotovo nedjeljom u 20.00h su trebali produžit do ožlaka po ovome nema busa za ožlak i s ožlaka cijelo popodne i večer.

p.s. ovaj odg se odnosio na komentar o novom voznom redu linije 29 koji je bio u ovoj temi.  posto vidim da je obrisan ili premješten neka moderatori slobodno premjeste i ovaj post.

MSX

Citat: M.A.N. boy  u Prosinac 22, 2012, 14:50:35p.s. ovaj odg se odnosio na komentar o novom voznom redu linije 29 koji je bio u ovoj temi.  posto vidim da je obrisan ili premješten neka moderatori slobodno premjeste i ovaj post.
Izgleda da je obrisan. Dozvoljavam da je bio napisan u afektu, ali pokušajte se vi staviti u kožu putnika koji je pročitao novi VR na webu, došao na Deltu u 12:45 računajući da će krenut u 13, da bi na kraju doznao da je bus već skoro na Ožlaku. Nečija nepažnja koštala me uništenog cijelog poslijepodneva i večeri jer idući bus (onaj u 15:30) remeti mi planove za 2 i pol sata, a i ne ide dalje od Oštra, dakle, meni je neupotrebljiv. Vjerujem da bi svatko bio blago rečeno ljut.

M.A.N. boy

u svakom slučaju nije dobra situacija za onog ko je izvisio na stanici u ovom slučaju ti. nisam vidio papirnati raspored pa ne mogu nista reci al vidio sam ovaj na netu u kojem piše da polazi u 13.00h i da raspred važi od 17.12 pa prema tome ako nisu uskladili onda je to njihov propust.
osim toga ako još vazi onaj stari vozni red nisu trebali objavljivat novi na netu pošto dosta ljudi većinom mlađih odma pogleda raspored preko smartphona kad im treba.


mivano

Ni na jednoj stanici linije 11 nema rasporeda koji važi od 17.12. Na većini stoji obavijest da se raspored promijenio 10.12. Ima zbunjenih na sve strane. Mnogi nisu mogli ući u ove "nove" vožnje u špici. Jednostavno su ostali na Brajdi još pola sata.

Boki651

Pa šta je tu čudno, jako dobro se sjećam jedne takve promjene na liniji 7a, vozači su vozili po novom voznom redu, a nigdje, pa čak ni na internetu nije bio objavljen novi, pa se direktno zvalo Prometni ured.

ikar

#119
Jučer ujutro u Bezjakima :D