Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

mivano

http://rijecanin.rtl.hr/oprez-vrucine-starija-zena-onesvijestila-se-u-petici-vozac-i-putnici-pozvali-hitnu/

"OPREZ, VRUĆINE! Starija žena onesvijestila se u ,,petici", vozač i putnici pozvali Hitnu
By Rijecan.In - 11. Travnja 2016. - In Crna Kronika

Klimatski varljivo doba godine naglim promjenama temperature probleme stvara posebno starijim građanima, stoga je dobro biti oprezan – pogotovo u izvanrednim uvjetima gužvi u zagrijanim gradskim autobusima

Jedna starija žena danas je kolabrirala u gradskom autobusu broj 5 koji je oko 12.30 prometovao na liniji Jelačićev trg – Drenova. Ženi je naglo pozlilo, na nekoliko minuta se i onesvijestila, a sve se događalo malo iznad rotora kod trgovačkih centara na Škurinjama.

Vozač Autotrolejeva autobusa nakon što je upozoren na zdravstveni problem jedne putnice odmah je zaustavio autobus i pozvao hitnu medicinsku pomoć te obavijestio nadležne o slučaju. Putnica nije mogla iz autobusa i vožnja se nije mogla nastaviti pa su ostali putnici izašli iz vozila pričekati drugi autobus.

Nakon otprilie pet minuta gospođa kojoj je pozlilo je došla k sebi, no do dolaska vozila hitne službe nije bila sposobna izaći iz autobusa.

Klimatski varljivo doba godine naglim promjenama temperature posebne probleme stvara starijim građanima, stoga je dobro biti oprezan – pogotovo u izvanrednim uvjetima gužvi u zagrijanim gradskim autobusima.

Ljudi se u ovo doba godine, preporučljivo je, moraju obući slojevito kako bi se u situacijama gužvi u zatvorenim prostorima mogli brzo i jednostavno osloboditi viška odjeće, a nije zgorega u torbi ili ruksaku nositi i bočicu s vodom ili kakvim prirodnim vitaminskim napitkom kako tijelo ne bi patilo zbog nedostatka tekućine."

Boki651

Kad smo već kod gluposti, gornji članak je notorna glupost, o kakvim vrućinama oni pišu, pa vani je 20°C. Kako se onda zovu temperature preko 30°C, rastapanje?!

Bocko

Vani je 20C ali unutra baš i nije. Pogotovo ako je bio na suncu većinu dana i ako je bila gužva unutra. Možda je i starija gospođa bila na sunčanoj strani i tako...

Boki651

Svejedno, prisutno je preuveličavanje u tekstu. Gospođi je možda pozlilo neovisno o temperaturi, a u ovom SG-312 ima više zraka nego u plinašima, posebno jer još nije toliko vruće.

tramvajac 92

Pozlilo ženi, ko što može bilo kom. Ne bi me ni čudilo da je bio zatvoren ko nacistički bunker jer je pojedincima bio propuh.

MB Citaro

#560
Citat: tramvajac 92  u Travanj 11, 2016, 20:24:37
Pozlilo ženi, ko što može bilo kom. Ne bi me ni čudilo da je bio zatvoren ko nacistički bunker jer je pojedincima bio propuh.

I to bude baš 60+ pojedincima propuh.
Jednom na lin. 7 dolazi na Turkovo Conecto, vani vruće ko u paklu, uđem u bus otvorim sve prozere, i sjednem na neko od zadnjih sjedala i taman tako da mi puše sa prozora.
Dolazi neka baba i grinta da što su svi prozori otvoreni i ko za vraga baš sjedne ispred mene i zatvori prozor.

111222

#561
vezano za zatvorene prozore, vozin se plinašom na tridesetduji skoro svaki dan i uvijek su prozori "zaključani" tj. ne može ih se otvoriti...vanka normalna temperatura i ugodno, a unutra ko u paklu

Shole

pa šta šole ne pali klimu ?

mivano


Bocko

Danas u 16:20h na petici, solo conect 662 smjer Drenova- uđem na maloj pjaci, vozač pri kraju cigarete i puši.
Mislim si ajde, možda nije imao vremena za pauzu. No tip je taman u prvomajskoj bacio čik van i pali novu cigaretu. Cijeli autobus je smrdio po cigaretama.
Vozač je neki stariji, niži i kod Forda dok čeka u koloni kroz prozor gleda i mrmlja, priča sam sa sobom a bome i naglo koči. Neobrijan je i netko bi pomislio da je pijani beskućnik da nema jaknu autotroleja. Mislim, stvarno danas svakakvi vozači su počeli voziti u Autotrojelu s ovim problemima, masovnim odlaskom dobrih vozača.

Boki651

#565
Preksinoć na 7a plinaš, šofer se dovezao, iskrcao putnike, stajao par minuta i u 23:49 zaprašio prema Garaži. Prema voznom redu polazak je u 23:55.
Ja shvaćam da je svima pun kufer svega, i da su uvjeti rada postali katastrofa, ali zbog takvog ponašanja je nekome izbio 30 kn iz džepa, jer se pored aktivne linije koja ima zadnji polazak u 23:55 morao zvati taksi.
Ako se već ne može disciplinirati neke vozače na poštivanje voznog reda, onda nek se iz voznog reda maknu polasci za Garažu pa kad čovjek dođe na zadnju stanicu da legitimno ode put Garaže bez čekanja polaska. Tada se ni putnici neće oslanjati na vrijeme zadnjeg polaska već na činjenicu je li bus stigao ili nije.

MAN truck bus

#566
Upravo viđen regio 684 tak neš u Zagrebačkom kvartu Utrina
Ili mislim da je bio 682 al mislim da je 4 al za svaki slučaj
Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Scania R730

Pozdrav svim forumašima... :)
Ja sam Marino iz Rijeke i prijavio sam se na ovaj forum jer me zanimaju autobusi, kamioni i ostala teretna vozila...
Također bi ovdje htio pitati vezano za editiranje (korigiranje) nekih reg. tablica povijesnog i aktivnog voznog parka koje su isto postojale...Evo pa bi molio moderatore da mi malo objasne što i kako pošto sam ovdje novi.... :)

Shole

Da, ima nekih grešaka,  nikako se uhvatit ispravljanja kojeg sam dobio od kolege forumaša.  Slobodno ti napiši ovdje ako znaš nešto što nije ovdje uopće do sada  napisano, ili je napisano krivo.

Scania R730

#569
Evo da i ja malo pridodam nešto ovom forumu... :)
Dakle, govorimo o povijesnom voznom parku i ovih reg. tablica nema tamo:

580 - RI 951-CH  (prva reg. tablica)
604 - RI 298-EN  (prva reg. tablica)
605 - RI 591-FD  (prva reg. tablica, nakon sudara na Grobniku 2002. godine dobio RI 635-KF)
606 - RI 297-EN  (prva reg. tablica)
609 - RI 257-EN  (umjesto RI 275-EN)
617 - nisam  siguran, ali da li je netko siguran ili može potvrditi da je prva reg. tablica bila RI 617-FZ
619 - RI 620-FZ  (prva reg. tablica)
644 - RI 845-GG  (prva reg. tablica)

Znao sam još njih, ali možda se sjetim pa napišem.. pivkan

I još da, usput, ovdje pitam, zašto se mijenjaju reg. tablice, neke često, neke nikad?? (znam da neke otpadnu, neke netko skine, prometna itd.)