Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

Majstor

Negdje sam pročitao da jedan kamion od Čistoće Rijeka izgorio
To je onda 4:1 za Trolej
Samo mi sudite pošteno !

lussin

Mislim da je to onaj mali stroj sa četkama. Koliko znam nije izgorio, ali se zapalio

kico101

Pa nisu izgorila ni 4 SL 222, već jedan nepopravljivo ( 631 ), koliko znam 1 isto tako vrlo vjerojatno nepopravljivo ( 636 ), a 2 su mislim samo nagorjela -popravljiva ( mislim 630 i 639 ). E sada da li će se ova 2 zadnja popravljat, nemam pojma. Znači, barem 9 bi ih se sigurno trebalo pojaviti na cesti. I mislim da više neće gorjeti ( osim unutar bloka motora, što je i očekivano ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Za sada 5 komada vozi  (627, 628, 629, 634, 637)  i imaju komplet novu instalaciju goriva koju je radio MAN.   Osim svakodnevnih pregleda u dnevnom servisu, subotom se svi povlače i obavlja se detaljnih pregled. Svi su ga prošli, samo je 627 ostao jer slabo radi grijanje naprijed.

626, 630, 635, 638 i 640 bi također trebali ubrzo na cestu. 

631 je definitivno out, 632 i 633 su odavno rashodovani (sva 3 su ex PJ Hreljin ;) )  636 se isto vjerovatno neće radit, a 639 je u li-la statusu.

Bocko

U sve više autobusa cvijetli lampica Check Engine.
U ovom čak cijelo vrijeme kada vozač daje gas radi neki alarm.

Shole

Dosadan si,  nađi si život

Sebo


Bocko

#907
Citat: Shole  u Veljača 20, 2018, 21:17:20
Dosadan si,  nađi si život
LOL, vrijeđanje?
Ukažem na katastrofalno održavanje, što je sve gore i gore, gdje vozači dobivaju naredbu da voze bez oobzira što u autobusima za vrijeme kiše propušta i kaplje po putnicima, gdje na više autobusa motor u kvaru ili elektronika i umjesto da podržiš rješavanje problema ti napadneš onoga tko to prenosi. U nomrlano uređenom gradu ovaj autobus kao i brojni drugi bi ostali u garaži. Baš zanimljivo.

Matija87

ne vidim vrijeđanje , a drugo ako je minibus i dalje normalno vozio nakon što si to vidio onda je dakle sve u redu..uostalom moguće je da ni na motoru nema greške nego samo treba stornirat na elektronici da prijavljuje grešku motora

kigor

Zanimljivo, danas broj 824 nije uopce vidljiv na aplikaciji. Za cudo radi natpis o stanici a sat kasni 6 sati


Sent from my iPhone using Tapatalk

mivano

Problemi u Klani, od preksinoć. Slike s Facebooka (Problemi u prometu Rijeka i okolica).





Sebo

Ne znam jeste li primjetili, ali odavno nisam vidio krcate buseve kao danas, vozio sam se u 6, 7, 7a, 20 i 32 i svi redom prepuni, takoder i ovi koje sam vidio izvana thumbs

Pa vezano uz ovaj dozivljaj pitanje; vi stari znanci koje bi godine izdvojili kao zlatna a koje kao mracna razdoblja autotroleja kada je broj korisnika u pitanju? ;D

NP-549

Kao zlatno doba po broju putnika, broju voznih jedinica (i starosti voznog parka) kao i po jačini voznog reda, zlatnima se može nazvati kraj 80-ih godina prošlog stoljeća.  Npr na liniji 6 je tada prometovalo 14 autobusa, na 32 je bilo 10 autobusa (svakih 15 minuta Rijeka-Lovran + BIS-evi) .....   Razloge možeš zaključit i sam - svi su radili, industrija je cvala i bila je masa radnih mjesta, a nije postojao običaj kao danas da se voze po jedan svako u svom autu.  Mi smo i tada imali dva auta, al su starci na posao išli busom.

A mračno razdoblje nemogu konkretno pozicionirati u neki određeni period.  Stariju povijest ne poznam toliko dobro, a kad gledamo zadnjih 30-ak godina onda možemo reć da će bit sve gore kako vrijeme odmiče. Najviše zbog sve manje broja putnika. Vozni park će se drastično obnoviti ove godine, ali smatram da to neće donijet apsolutno nikakve promjene u broju putnika.  Potrebne su korjenite promjene u  pristupu JGP-u od strane Grada, kao i općenito prometu u gradu da bi nešto krenulo na bolje.  Ali, ako ćemo baš u detalje, onda bi mogao spomenut period od tamo negdje 2001-2003. kad je dosta općina i gradova oko Rijeke srezalo svoje vozne redove jer nisu bili u mogućnosti plaćat subvencije.  Gradski vozni red se tad nije smanjivao, ali prigradski jest i to na većini linija.  Međutim, s godinama se i to promjenilo pa su već negdje oko 2010. mnoge općine počele vraćat svoje stare polaske, ili čak i pojačavat vozne redove, tako da kad se sad pogleda vozni red županijskih linija on je skoro pa jači nego što je bio recimo 2005. godine.  Kao razlog možemo navest i promjenu pristupa Autotroleja prema jedinicama lokalne samouprave koja je došla promjenom uprave negdje oko 2010. godine.

mivano

#913
Slikano na Grobniku. Osvanulo na FB (Lokalpatrioti Rijeka).

kico101

Sa službene Trolejeve web stranice:

KD Autotrolej ovim putem obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza kako će se, u sklopu izrade Master plana regije sjeverni Jadran, obaviti brojanje putnika na autobusnim linijama.  Prvi dio brojanja kreće u  utorak, 20.3.  2018. godine i trajati će do četvrtka, 22.3.2018. godine i to na županijskim linijama. Drugi dio kreće poslije Uskrsa i obuhvatit će lokalne linije.

A štolimugajeto Master Plan regije Sjeverni Jadran?

http://www2.pgz.hr/doc/kolegij-zupana/2013-2017/186/TOCKA3.pdf

A, da. Još jedan plan za izmusti malo penezi iz proračuna. Nije baš ni jeftin. Samo 9 i po miljuna kuna. Pitanje za školarce i studente; koliko je to novih solo autobusa? big_boss
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.