Linije - razno 2019.

Autor Portos, Siječanj 02, 2019, 12:12:40

leonardo123

Odi se provozaj par krugova na 226 po tom dijelu pa ćeš vidjet da se ide bez problema s kojim god busom hoćeš

citaro

Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 06, 2019, 11:36:58
A od nje koristi imaju svi, a ponajprije stanovnici Gajnica. Jednom kad stignu na autobusni terminal u Prečkom, naime, dovoljno je da samo prijeđu cestu i sjednu na tramvaj broj 17, koji ih vodi direktno do Jelačićeva trga.

jel samo meni ovaj dio nebulozan? zar nije preko crnomerca brze i elegantnije doci do trga? ili vlakom do glavnog i onda na 6/13?

tramvajac 92

Nije. Ne znam tko (osim nekoga tko se hoće vozati okolo), bi umjesto pola sata busom i tramvajem do Trga, izabrao sat i pol da se doveze do istog mjesta.

marin

Baš gledam na google maps i piše nagib 19%. Ne znam jel sam ja lud ili sam neki dan vidio da 22% piše. Moram to provjerit. Taj dio je bome opaka uzbrdica, ali dok nema snijega išlo bi to bez problema.
Inače bio sam na novom okretištu linije 127 na vrhu tog spomenutog brda i lijepo je to uređeno.

Dreamwalker

Citat: Dreamwalker  u Svibanj 17, 2019, 08:56:39
Od ovog tjedna je u ZET-u počeo voziti jedan određeni dvoznamenkasti broj novih vozača, pa mozgovi mogu smišljat gluposti poput ovih.

http://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/linije-203-i-207-od-ponedjeljka-se-produzuju-i-mijenjaju-naziv/6988


Ovo s 203 je potpuna besmislica. 207 možda ima smisla, ovisno o tome kako će složiti vozni red.

Evo nakon 6 mjeseci da napišem dojmove o produljenoj liniji 207 koju koristim više puta tjedno. Ujedno, to će biti prvi put nakon ne znam koliko vremena da ću pohvaliti ZET. Vozni red je napravljen dosta dobro. Ide dovoljno često, vozači imaju dovoljno vremena za odmor i što je najbitnije, linija vozi cijeli dan (osim vikendom kad vozi samo jednu smjenu).
Ne znam zašto su se 10 godina izmotavali da produljenje linije nije izvedivo. Ovo je stvarno pun pogodak što pokazuje i broj putnika koji je sad na svakom polasku veći od dnevnog broja putnika prije produljenja. Ako na liniju disponiraju Dailyja, na većini polazaka bude premali, a bude i dosta ljudi koji stoje jer su sva sjedala popunjena (Daily nema stajaćih mjesta već samo 17 sjedećih). Napokon je i taj dio grada dobio vezu kakvu je trebao. :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

#170
Izvor: http://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/autobusna-linija-283-mijenja-trasu-i-naziv/7119
AUTOBUSNA LINIJA 283 MIJENJA TRASU I NAZIV

Autobusna linija 283 (Sesvete–Badelov Brijeg) će od ponedjeljka, 25. studenoga prometovati novom trasom, od terminala Dubec preko Novog i Starog Brestja te Badelovog Brijega do Sesveta, pa će novi naziv linije biti 283 (Dubec-Brestje–Sesvete). Autobusna linija je reorganizirana zbog potrebe stanovnika naselja Novog i Starog Brestja za pojačanim prometnim povezivanjem s drugim dijelovima grada.
Linija je ukupne duljine 13500 metara, a na trasi je ukupno 15 autobusnih stajališta, od čega je 9 novih.
Autobusi linije 283 će na terminalu Dubec stajati na peronu 11 te će prometovati radnim danom i subotom.
Uvodi se i novi vozni red a bit će izložen na početno-krajnjim stajalištima.
Na ovaj način se nastavlja razvojni trend javnog gradskog prijevoza, a koji se prilagođava građanima i njihovim potrebama kako bi im bio još dostupniji.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Možda netko čita forum ;D , ovo sam u više prilika predlagao.
Ugl nadam se da će i za ostatak krnjeg terminala Sesvete nastaviti sa spajanjem linija na nešto duže prema tramvaju umjesto zgubidanskih linija s par putnika kojima je glavna zadaća većinu vremena s tri strane okružiti centar Sesveta... Možda najlakše za početak, recimo produžiti lin. 216 za 6 minuta kroz St. Jelkovec do Sljemena (putnicima je i tako brže do kolodvora Sesvete) umjesto postojanja cijele nepotrebne linije 284. :P

MAN truck bus

Mene zanima gdje je obećana linija Dumovec - Sesvetski Kraljevec sa minibusem? Gradonačelnik ju je obećao "do kraja tjedna". (14.1.2019.) ;D

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Ivan

#173
Meni je i dalje nejasno čemu bi ta linija služila umjesto da se 276 produži, doda 1 bus i vozni red postane češći jer to je ipak samo 4 dodatna km, a 216/276 treba pojačanje.

Valjda samo zato jer su otvorili okretište na krivom mjestu pa do njega mora nešto voziti... S još nekim mutavim toi toi-jem tako da i vozaču dan bude zabavniji.

Nemoguće će biti napuniti liniju usred ničega. Tako se mogu izmisliti i linije Čehi-Buzin, Mičevec-Velika Mlaka, Kašina-Blaguša, sve samo još gore od sadašnjih sesvetskih koje se nikako ne pune umjesto da budu spojene na Dubec ili Kvatrić i dobiju smisao i za tamošnje stanovnike i za još 5 drugih kvartova na putu (pa tako i sve od navedenih veza mogu imati smisao ako se spajaju na bitne terminale, odvojeno su proizvoljni oblačići koje padnu na pamet čovjeku u sekundi a ne projekt).

Ako mora onda nešto i na to nesretno okretište bolje da to bude neka korisnija linija Dubec(-Sopnica)-Sesvete/Sljeme/-Selnica-Dumovec umjesto 277 koja 10 minuta izgubi na okruženje od Ninske do Sljemena preko Ljudevita Posavskog i 3 minute dalje do Selnice.

smogovci.bbb2

Do sad su jedan bus dijelile linije 275/283. A sad ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

#175
Hm, da. O ekonomičnosti se po običaju najmanje misli...

Kako vozni red i dalje izgleda, 275 bi se onda mogla vratiti na to da ima stalno svoj bus, dakle gubiti vrijeme cijele dane...
Iako, naravno, da se hoće može se kombinirati s drugim beskorisnim autobusima na 278 ili 277/284 (kako rekoh, najlakše je riješiti 284, praktički ne mora postojati da se izvede ne jako dugo i svima korisnije produženje 216 do centra Sesveta s južne strane, tj. bez zaglavljenja na Lj. Posavskog koje nikom ne treba, a pravi terminal za vozača postoji na K.t.).

Usput, koja je trasa? Ne kužim kako to nisu objavili, još nisam vidio da uvode liniju u ponedjeljak a u subotu se nigdje ne može naći kud točno vozi i gdje stoji osim informacije kroz koje kvartove ide, stajalište Dubec na peronu 11, i podatak da je duga 13500 m? To nema smisla osim ako možda ide do kraja Starog Brestja i računaju se oba smjera...

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.zagreb.hr/produljenje-autobusne-linije-283-dubec-brestje-ses/152012
Autobusna linija 283 (Sesvete – Badelov Brijeg) se reorganizira te će od ponedjeljka, 25. studenoga 2019., prometovati od terminala Dubec preko Novog i Starog Brestja te Badelovog Brijega do Sesveta. Novi naziv linije je 283 (Dubec – Brestje – Sesvete).
 
Također, mijenjaju se trasa i raspored, a linija se uspostavlja se zbog potrebe stanovnika naselja Novog i Starog Brestja za pojačanim prometnim povezivanjem s drugim dijelovima grada.
 
Linija je ukupne duljine 13500 metara, a na trasi je ukupno 15 stajališta, od čega je 9 novih.
Na liniju će se disponirati jedan mini autobus koji će radnim danom i subotom od 05.00 h do 20.30 h kretati svakih 60 minuta.
 
Trasa linije
 
U odlasku: Dubec (TERMINAL) - ulica Dubrava - Zagrebačka cesta - Ulica kaktusa - Ulica ljubičica - Zagrebačka cesta - Ulica Anke Krizmanić - Vinogorsak ulica - ulica Rebro- Vinogorsak ulica - Brestovečka cesta - Ulica Krste Hegedušića - Brestovečka cesta - Ulica Ivana Šturlića - Ulica Anke Krizmanić - Zagrebačka cesta - Ninska ulica - Sesvete (TERMINAL).
 
U povratku: Sesvete (TERMINAL) - Zagrebačka cesta - Brestovečka cesta - Vinogorsak ulica - ulica Rebro - Vinogorsak ulica - Brestovečka cesta – Ulica Krste Hegedušića - Brestovečka cesta - Zagrebačka cesta - Ulica ljubičica - Ulica kaktusa - Zagrebačka cesta – ulica Dubrava - Dubec (TERMINAL).
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

#177
Eto, na zagreb.hr trasa postoji, a na zet.hr ne... Naravno, svi će ići na glavne stranice Grada da bi se informirali o javnom prijevozu. -.- Neshvatljivo.

Citat:Trasa linije

U odlasku: Dubec (TERMINAL) - ulica Dubrava - Zagrebačka cesta - Ulica kaktusa - Ulica ljubičica - Zagrebačka cesta - Ulica Anke Krizmanić - Vinogorsak ulica - ulica Rebro- Vinogorsak ulica - Brestovečka cesta - Ulica Krste Hegedušića - Brestovečka cesta - Ulica Ivana Šturlića - Ulica Anke Krizmanić - Zagrebačka cesta - Ninska ulica - Sesvete (TERMINAL).

U povratku: Sesvete (TERMINAL) - Zagrebačka cesta - Brestovečka cesta - Vinogorsak ulica - ulica Rebro - Vinogorsak ulica - Brestovečka cesta – Ulica Krste Hegedušića - Brestovečka cesta - Zagrebačka cesta - Ulica ljubičica - Ulica kaktusa - Zagrebačka cesta – ulica Dubrava - Dubec (TERMINAL).

Ovo da s Ulice ljubičica ide na Zagrebačku mi je apsurdno, štedio bi po svakom smjeru po 5 minuta a u špici možda i više da ide kraj crkve i škole preko V. Filakovca koja je i šira i od Ul. Ljubičica i pogotovo od Ul. kaktusa kroz koje linija prolazi tako da nema izmotavanja da ne postoje tehnički uvjeti... I štedio bi hrpu živaca ako zaobiđe uvijek zakrčenu Zagrebačku.
Jesu li gledali neku prastaru kartu gdje ova ulica ne postoji ili wtf?
I samorazumljivo, bolje bi pokrio i crkvu i školu koje su valjda nekakav centar svakog naselja.
Zaista ne razumijem. Ljudima se na kraju u puno uvjeta neće dati čekati takav bus u usporedbi s malo dužim hodanjem s 212 i 224.

P.S., @smogovci heh, u isto vrijeme, sry :)

MAN truck bus

#178
Citat: smogovci.bbb2  u Studeni 23, 2019, 06:11:29
Do sad su jedan bus dijelile linije 275/283. A sad ???

275-1 dvokratna od 5:00 do 8:05 i 12:20 do 17:00, jedan vozač, jedan minibus
283-1 od 4:45 do 21:15, dva vozača, jedan minibus

Komentar ispod objave o produženju na stranici Grada Zagreba. Možda ipak i nisu to najbolje odradili? umnik2
(https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2733430420053763&id=134639156599582)


"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Volzhanin

Citat: Ivan  u Studeni 23, 2019, 09:08:46
..., a pravi terminal za vozača postoji na K.t.).

Da, Kvaternikov trg je uistinu pravi pravcati terminal za vozača...