Varaždin (Čistoća)

Autor Alex, Ožujak 16, 2008, 12:05:10

lussin

Mislim da je nadogradnja Indbus, kao što ima ATP Šibenik. Feniksbus kao od Vukovaraca ima originalna Dailyeva zadnja svijetla a ovaj ima drukčija

tramvajac 92

Citari voze na 1 i 2 radnim danom koliko sam shvatio. I dalje tvrdim da Varaždin nema gradski nego prigradski prijevoz.

tramvajac 92

2 je najjača, iza nje je 1... a najlošije ide 3.
Mečka je na 5, a VW na 3.

Kaj se tiče voznih vremena, stižu se bez problema normalnom vožnjom.

tramvajac 92

Nema Citara ovaj tjedan na 2, možda je krepal, mijenja ga Isuzu i ovo nešto.

tramvajac 92

Ljeto u Varaždinu donosi promjene zbog zatvaranja kolodvora. Gradski kolodvor je privremeno premješten kod Elektre Varaždin.

Uglavnom, dogovor s koncesionarom o tome je postignut, a o vožnji do privremenog kolodvora ne. -.-

mate

Ekipa danas na JGP

Palačinka

U zadnje vrijeme viđam vašeg Citara na parkingu bivšeg Peveca u Osijeku. Skinute mu rege, ali slike na žalost nemam zato što je tamo noći.

Poslano sa mog Redmi 5 koristeći Tapatalk


Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Palačinka

Znate li zašto? Hvala na odgovoru.

Poslano sa mog Redmi 5 koristeći Tapatalk


luigi81

Radim neku analizu javnog gradskog prijevoza, a pošto iz vincek d.o.o. zasad ne odgovaraju na mailove, ako ima netko ko zna cjenik i broj putnika koji se godišnje vozi javnim gradskim prijevozom u Varaždinu da postavi ovdje. Unaprijed hvala

tramvajac 92

Karta ti je 3 kune, mjesečna 200 kn. Broj putnika... e to ne znam.

luigi81


AudiA842

Pri dolasku na AK Varaždin i sa još uvijek zanimljivom reklamom za SUPERNOVU...

Paško

Danas je gradski prijevoz preuzela Čistoća Varaždin. Evo službene obavijesti na tu temu: https://varazdin.hr/novosti/gradska-tvrtka-cistoca-preuzela-linijski-prijevoz-putnika-9163/

Citat:01. listopad 2021. | Autor: Maja Hrešć
GRADSKA TVRTKA ČISTOĆA PREUZELA LINIJSKI PRIJEVOZ PUTNIKA

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u petak je uz direktora gradske tvrtke Čistoća d.o.o. Zorana Sveteca i voditelja službe operativnih poslova Franju Rajnera održao konferenciju za novinare povodom preuzimanja djelatnosti komunalnog linijskog prijevoza putnika.

Gradskoj tvrtki Čistoća d.o.o. povjerena je djelatnost komunalnog linijskog prijevoza putnika za što je Gradsko vijeće Grada Varaždina na 4. sjednici koja se održala u četvrtak dalo suglasnost na Opće uvjete isporuke komunalne djelatnosti.

Gradonačelnik je održanom konferencijom označio početak rada novog linijskog prijevoza putnika u Varaždinu. ,,Do jučer smo imali koncesionara, a od danas, s novih pet linija i ,,novih" sedam buseka, koji su rabljeni, ali tehnički ispravni, prijevoz preuzima Čistoća. Pokušat ćemo u najskorije vrijeme aplicirati na EU fondove za kupnju ,,zelenih", ekoloških buseka, ali za sada smo prisiljeni krenuti u rad s rabljenim. Imali smo određene opstrukcije od prethodne uprave Čistoće, no sada je sve riješeno i naši građani mogu biti mirni. Linijski gradski prijevoz ide i dalje u lijepim, oslikanim busekima. Oni su posebno prilagođeni za ulazak invalida i za ulazak majki s malom djecom." – rekao je gradonačelnik.

Direktor Čistoće Zoran Svetec pozvao je građane da u sljedećih mjesec dana izraze svoje želje za mogućim promjenama ili korekcijama voznog reda koji se do 1. prosinca mora uputiti Gradu Varaždinu za utvrđivanje za sljedeću godinu.

,,Cijena karte je 5 kuna i kupuje su u busu, dok za 8 kuna jednosatno možete i presjedati. Može se kupiti vrijednosna kartica trenutno kod nas na blagajni i onda je cijena karte 4 kuna ili s presjedanjem 7 kuna" – rekao je Zoran Svetec.

Vijest iz novina: https://www.varazdinske-vijesti.hr/aktualno/krenuli-javni-gradski-busevi-cijena-jednokratne-ulaznice-pet-vrijednosnom-karticom-cetiri-kune-51970

Citat:Krenuli javni gradski busevi: Cijena jednokratne ulaznice pet, vrijednosnom karticom četiri kune
VV |  1.10.2021. u 09:25h | Objavljeno u Aktualno
- Od danas kreće javni prijevoz busevima Čistoće sa novih pet linija i sedam rabljenih, ali tehnički ispravnih buseva, a koje ćemo pokušati u najskorije vrijeme zamijeniti,  imamo naznaka da ćemo moći aplicirati se na promjenu tih autobus da budu zeleni i ekološki prihvatljivi, znači električni autobusi. Za sada smo prisiljeni krenuti na ovakav način, ali vjerujem da smo uspjeli spasiti stvar - rekao je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj kod autobusne postaje na trgu Petra Svačića.

Busevima će se moći voziti osobe s invaliditetom što prije nije bilo moguće kao i ulazak majki s malom djecom u kolicima. Veći bus u javnom prijevozu ima 23 sjedećih i 22 stojećih mjesta, tj. 45 mjesta, dok manji bus ima kapacitet od 23 mjesta.

- Cijena karata je pet kuna ako se kupuje u autobusu, osam kuna ako se kupuje jednokratna uz presjedanje, a može se kupiti i vrijednosna kartica na blagajni Čistoće i onda je cijena vožnje jednokrano četiri kune, a uz presjedanje sedam kuna. Trenutno vodimo razgovore s nekim tvrtkama da bi se prodavale vrijednosne kartice na njihovim lokacijama. Pozivam građane, da nam u sljedećih mjesec, mjesec i pol dana, šalju prijedloge za možda nekim promjenama i korekcijama voznog reda - rekao je novi direktor Čistoće, Zoran Svetec.

- Za izvođenje cijelog projekta imali smo relativno kratak period, ali eto buseki su krenuli. To je bitno, kontinuitet usluge je ostao i to je mislim najvažnije. Prilikom odabira autobusa smo gledali što kod prethodnog koncesionara nije štimalo. Gradski prijevoz uz kombije u koje teško da može ući osoba s nekakvim pomagalom u vidu štake, to je već bio problem, a da ne govorimo o nekakvim invalidskim kolicima. Znači, gradski prijevoz mora služiti svima i mora imati određeni standard. Mislim da Varaždin ima prvi puta ima autobuse onako kako bi za gradski prijevoz trebali izgledati - objasnio je Franjo Reiner, voditelj operativnog sektora varaždinske Čistoće.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Ima i oponenata, prvi od kojih je Vincek, dosadašnji koncesionar: https://www.sjeverni.info/iz-vincek-autobusa-poslali-priopcenje-buseki-ce-sada-kostati-25-puta-vise-kako-je-to-isplativo

Citat:Iz Vincek autobusa poslali priopćenje 'Buseki će sada koštati 2,5 puta više, kako je to isplativo!?'
V.T.Pet, 1. listopada 2021. u 14:48h

Vincek autobusi poslali su priopćenje za medije u kojem govore kao bivši koncesionari koji su dobili raskid koncesije zbog traženog povećanja plaćanja od 70 tisuća kuna od strane Grada Varaždina koja je tada trebala stajati 120.000 kuna mjesečno, dok će sada samo redoviti pogon buseka koštati oko 300.000 kuna mjesečno, kažu.

Iz Vinceka nadodaju kako će servisi kupljenih autobusa stajati više od 628 tisuća kuna, a prije epidemije cijeli iznos godišnje koncesije bio je 600 tisuća kuna (50.000 kuna mjesečno).

Iz Vinceka navode kako je povećanje mjesečne subvencije od Grada Varaždina traženo na iznos od 120.000,00 kn odnosno 70.000,00 kn više nego što je ona iznosila. Time bi se postojeći trošak Grada povećao za iznos od 70.000,00 kn (840 tisuća godišnje), a cijena za krajnjeg korisnika bi ostala ista.

Samo povećanje traženo je, kako kažu, iz objektivnih razloga povećanja kalkulativnih elemenata (gorivo i plaće radnika) koji su poskupjeli od početka obavljanja koncesije.

"Prema našem dugogodišnjem iskustvu, iskustvu jednog od vodećih autobusnih prijevoznika na području Republike Hrvatske, ukupni trošak autobusa sa gorivom i amortizacijom iznosi 150 tisuća kuna mjesečno, minimalni trošak radnika je 150 tisuća kuna mjesečno, a prihod od prodaje karata iznosi maksimalno 100 tisuća kuna na istoj razini – navode u priopćenju . Prema javno objavljenoj Odluci o odabiru od 31.kolovoza 2021. čiji rok mirovanja iznosi 15 dana samo usluga servisa i popravaka vozila (izvan garancijskog roka) iznosi na godišnjoj razini 628.167,00 kn + PDV što je veći iznos nego što je iznosila ukupna godišnja subvencija prijevoza prije epidemije", pišu u priopćenju (600.000 kuna).

Postavljamo pitanje kako isto može biti isplativo za proračun Grada ?? Na koji način su napravljene uštede u proračunu ako trošak u proračunu mora biti znatno veći, a cijenu karte dodatno financiraju i krajnji korisnici?! Kome odgovara ovakav model komunalne djelatnosti prijevoza putnika i zašto?!?!

Iz Vinceka navode kako su za vrijeme trajanja koncesije tražili izmjene linija prema željama i molbama građana Grada Varaždina koje bi doprinijele poboljšanju postojeće mreže linija, no da su nailazili na prepreke.

Ostaje za vidjeti koliko dugo će današnja cijena karte ostati ista obzirom na povećane troškove gradskog proračuna " poručuju u priopćenju.

Još neki detalji, par kojih dovodi do stvarno bitnih pitanja - zar stvarno misle održavati prijevoz sa sedam vozača?! Valjda će ih zaposliti još što prije. https://evarazdin.hr/etv/etv-nabavljeni-buseki-imaju-800-tisuca-prijedenih-kilometara-i-jos-6-stvari-o-kojima-se-govori-393518/

Citat:'ŠROT I GROBLJE'
Buseki su prešli 800 tisuća i još 6 stvari o kojima se danas govori


Dogradonačelnik Marković bivšeg gradonačelnika Čehoka optužuje da je kupio "šrot i groblje" od autobusa, ali svi naglašavaju da su buseki tehnički ispravni, te da imaju čak i neke bolje karakteristike nego što su imali koncesionarevi...

Danas je s radom otpočeo linijski prijevoz Grada Varaždina, popularno zvani ,,buseki", za koje je do početka korona krize bio zadužen koncesionar, autobusni prijevoz Vincek. Ako ste propustili čuti kako je došlo do toga da se sada Grad Varaždin bavi linijskim prijevozom, ovo su neki odgovori.

(1) Koncesionar je radio s gubitkom – Otkrio je to na sjednici dogradonačelnik Miroslav Marković. Kako je rekao, kada je nastupila pandemija, za koncesionara postojeća cijena više nije bila prihvatljiva, ali se gradska uprava nije složila s povećanje, te je radije išla na ukidanje koncesije.
(2) Kupljeni su autobusi koji su "šrot" i "groblje" – Ulazak u linijski prijevoz Grad će, kaže Marković, koštati više nego da se išlo na povećanje izdvajanja, jer autobusi koji su kupljeni mogu se nazvati "šrotom" i "grobljem". Tako je rekao.
(3) Autobusi s 800.000 kilometara – Da su autobusi prešli previše kilometara, smatra i Hrvoje Petrić iz Budimo grad. Također, Petrić napominje da je koncesionar isti posao radio sa stotinjak vozača, dok će ga Čistoća sada raditi sa sedam. Pitao se tko će autobuse održavati i koji će sve troškovi sada nastati.
(4) 'Imali su dovoljno vremena' – Bivši dogradonačelnik Zlatan Avar smatra kako je Čistoća imala dovoljno vremena da se pripremi (godinu dana). Buseki su, s druge strane,nabavljeni putem javne nabave, tehnički su ispravni te imaju neke mogućnosti koje kocesionarevi nisu imali, poput prijevoza invalida i t.sl.. Isto je naglasio i bivši gradonačelnik Ivan Čehok.
(5) Buseki su tehnički ispravni – Da su buseki tehnički ispravni danas je posebno naglasio i gradonačelnik Neven Bosilj. On se ipak nada da će se sljedeće godine moći aplicirati na promjenu tih autobusa, da budu i ekološki (električni). "Za sada smo prisiljeni krenuti na ovakav način, ali vjerujem da smo uspjeli spasiti stvar", zaklučio je gradonačelnik.
(6) 'Projekt je dobro zamišljen' – Oporbeni gradski vijećnik Mario Lešina smatra da je projekt dobro zamišljen,  jer ako već Grad mora nešto subvencionirati, onda je bolje da subvencionira vlastitu tvrtku (veći je stupanj kontrole, kaže). Subvencije, kako kako pak dodaje, moraju postojati jer neke skupine građana moraju ostvarivati besplatan prijevoz (školska djeca, itd.).

Evo i jednog negativno nastrojenog članka o autobusima: https://www.sjeverni.info/varazdinski-buseki-cime-se-od-danas-voze-varazdinci

Citat:Varaždinski buseki – čime se od danas voze Varaždinci?

Kasno sinoć varaždinski su Gradski vijećnici jednoglasno, s 18 glasova, na hitnoj sjednici održanoj na platformi ZOOM, nakon poduže, ponekad i izuzetno žustre rasprave, donijeli Prijedlog zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge: komunalni linijski prijevoz putnika. Upravo ovaj Zaključak bio je nužan tvrtki Čistoća da kao novi koncesionar započne poslove linijskog prijevoza putnika u Varaždinu prema odluci iz ožujka ove godine. Tako su danas, ranom zorom su i "novi buseki" krenuli na ulice Varaždina i prigradskih naselja. Prema redu vožnje dostavljenom jučer iz Gradskih službi vozit će ukupno 5 gradskih linija, kružno kroz grad i prigradska naselja svaka s 8 polazaka dnevno u različita vremena, a svaka će barem jednom u svom kružnom obilasku stati i na Gradskom kolodvoru na Trgu Petra Svačića (nedaleko Željezničkog kolodvora).
I tako su već jutros, 1. listopada, ulašteni i očišćeni, površno oko bi moglo zaključiti i novi "buseki" krenuli na svoje vožnje. Za popunjenost mogli bismo dati ocjenu solidna, što ne čudi, budući da je još jučer isti posao, i nešto jačega intenziteta obavljao dosadašnji koncesionar, pa redoviti korisnici i nemaju dojam da se nešto promijenilo.

A promjene su, prema našim saznanjima, fotografijama i dokumentima koje posjedujemo izuzetno velike.
Svaki korisnik "novih varaždinskih buseka" prvo bi se trebao zapitati za svoju sigurnost prilikom korištenja javnog linijskog prijevoza, koji od danas obavlja Čistoća.
Već sam početak rada i vožnje je upitan budući da je suglasnost dobivena kasno sinoć, da je prije dobivanje suglasnosti "navodno" odluka objavljena u Službenom glasilu, no, nije poštivan žalbeni rok na Odluku, a upitan je i datum potpisivanja Ugovora za obavljanje komunalne usluge javnog prijevoza u Varaždinu.
No, ono što je još upitnije je "stvarno stanje buseka" s kojima je Čistoća započela posao javnog prijevoza putnika. Naš portal u posjedu je fotografija buseka prije njihovog "ušminkavanja". Imamo i saznanja da su kupljeni u jednoj od zapadnih zemalja EU nakon što ih je tamošnji prijevoznik "rashodovao uslijed starosti i previše prevaljenih kilometara" da bi se u zakonskim okvirima mogao dalje njima koristiti.

Kilometar sat na "busekima" pokazuju uglavnom vrijednosti između 800 tisuća i milijun kilometara, a prema pohabanosti unutrašnjosti poznavatelji prilika i prijevozničke industrije procjenjuju njihovu starost na 10-tak godina. Usporedba vanjštine, istrošenost i trulež lima, ukazuje da je potrošeno dosta radnih sati, auto-kita i boje, da se "buseki" dovedu u sadašnje stanje. No, jesu li ti zahvati doprinijeli povećanju sigurnosti samih vozila, ili je riječ samo o "kozmetičkim" doradama.

Fotografije iz naše fotogalerije pokazuju u kakvom su stanju vozila nabavljena, a zna li se i da je za nabavku 6 takvih vozila izdvojeno 743.125,00 kuna, postavlja se pitanje isplativosti takve kupovine, i je li se netko pri tome okoristio "javnim novcem".? Presudite sami.

O nabavci buseka, njihovoj starosti, stanju, cijeni i mogućim naknadnim reklamacijama, zatražili smo pismeno očitovanje Grada Varaždina i Čistoće, no do zaključenja ovoga teksta odgovor nismo dobili, te ćemo ga prenijeti odmah po primitku traženih informacija.
Do tada, dragi korisnici "varaždinskih buseka", pazite sebe i čuvajte druge i s oprezom koristite uslugu javnog prijevoza u Varaždinu.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!