Čazmatrans – novosti i rasprava

Autor Tomek, Studeni 21, 2007, 00:50:47

Majstor

Steyr 1985
Nikoga ne pljujem nego iznosim činjenice
U VU bila rasprava o Integru pa stavio vezu kako je sličan ako ne i isti bus/ po namjeni / dobar do Zg a nije za liniju od 7-8 km
To je poanta s ne tko koga preferira
Kad Cazmatrans počinje normalno poslovati biće druga priča o njima .
Lp
Samo mi sudite pošteno !

Tomek

Što se tiče popunjenosti Čazmatransa i ja sam čuo da krcaju pune autobuse i takvima, a ima ih još bi te autobuse plijenio jer namjerno šire zarazne bolesti.
Što se tiče voznog parka, Čazmatrans Vukovar je u lokalu imao novije autobuse od ovih Slavonija bus polovnjaka, štoviše, ČZM VU ih je kupovao nove, tako da je kvaliteta prijevoza barem u Vukovaru bila bolja dok je bio ČZM VU. Na globalnoj razini su i Slavonija bus i Čazmatrans tu negdje, možda malo ispred je Slavonija bus zbog održavanja.

MAN464

Što se ne može podnijeti da nešto nije zeleno (ništa protiv nikoga), samo naprijed Čazmatrans jedan od rijetkih HRVATSKIH prijevoznika koji nisu kolonizirani  thumbs thumbs thumbs

A što se tiče Integra i Tourisma, to nisu isti autobusi, pa čak ni ovi niski samo da ovdje ne gušimo temu.
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

steyr1985

U zlatno doba dok je bilo putnika  svi smo vozili i borili se unapriđenju posla. I tada je bilo onih koji su drugima brojali putnike pa smo ih zvali KOKOŠARI.  Ok  ako netko smatra da su danas prepuni autobusi izvor zaraze ja se slazem. Ali usput bih upitao jesu li mozda drugi prevoznici isto tako pretrpani putnicima jesu oni izvor zaraze. Gleda li netko na HZ Vlakove Zet buseve i tramvaje lako tamo stvari stoje. Jos bih postavio jedno pitanje smatra te li  bilo koju liniju od bilo kojeg prevoznika isplativom  sa 23 putnika popunjenosti. Stvarno bih volio cuti vasa misljenja.

Matej

Da mi je vidjeti tog prijevoznika koji krca ljude po standardima korone.

mate

Ovo sve me podsjeća na cirkus koji je vladao tokom vikenda na jednoj drugoj temi, pa ću samo još par stvari navesti.

Citat: Majstor  u Ožujak 29, 2021, 10:54:15
Mate kad već brojiš putnike u SBrodu /valjda si prometnik il ?/ onda budi ok i reci koliko ih je u taj bus ušlo u Kutini !
Jel još koje sjedalo izraslo putem do Kutine?

Linije koje sam naveo uopće ne idu u Kutinu, dakle to odmah pada u vodu, direktna linija je u pitanju.

Od 27.11.2020. kad je sve krenulo s novim mjerama, u početku su se svi držali toga jer iskreno ni putnika nije bilo. Kako je dolazio Božić i Nova Godina, većina prijevoznika je imala putnika više od mjere, pogotovo nakon potresa na Banovini. Jedini prijevoznik koji je do negdje prije vozio striktno po mjeri je bila Arriva, iako i oni unazad mjesec dana voze preko mjere.
Mislim ipak da će ove najave iz Stožera ipak malo tu napraviti reda, pa ćemo vidjeti u narednom periodu.

Isto tako ljubazno molim kolegu Majstora već kad proziva Čazmatrans da se dođe slobodno uvjeriti da Slavonija Bus redovno za Sl. Šamac i B. Gredu krca pune autobuse, to je isto po njemu u redu.

A o usporedbi Integra i Tourisma je suvišno pričati


Majstor

Ma je se meni tko koliko krca  nego Mate zanosi jaja ekipi iz Cazmatransa i uredno ih hvali
Nitko nije savršen a najmanje Cazmatrans ali je tu najočitiji primjer nepoštivanja mjera
Zato sam ih spomenuo
Tourismo RH je Integro po namjeni i bok

Bude polako sve sjelo na svoje mjesto ova Corona je nekome i dobro došla

Cazmatrans sa i bez g.Marinovica nije isti i to polako dolazi na vidjelo a vi ljubitelji Cazmatransa,Zeta i ostalih sličnih ugodan dan
Samo mi sudite pošteno !

mate

Slušaj kolega, vrijeđati se nećemo, ni u jednom postu se tebe nije vrijeđalo, kao ni ekipu iz Slavonija Busa. Malo pažnje oko riječnika ne bi škodilo, pošto ovo graniči s pravilima Foruma.

U svemu što pišem govorim što je, krcaju svi preko mjere i neka institucije rade svoj posao.

Za svakog prijevoznika ću reći ono što je, pa sam bio stao na stranu Slavonije i Franje kad je bio show u PŽ za prijevoz OŠ prije skoro 10 god. Ne vrijedi se raspravljati s nekima koji vide samo jednog prijevoznika (sebe) kao ideal, a ako ćemo iskreno takav mi je i bio poslodavac u ZG, treba moći sjesti sa svima i popiti kavu u miru, a ne sve gledati preko nišana i sve smatrati neprijateljima No.1.
Netko je ranije napisao da se ovo pretvorilo u raspravu čiji je tata jači, pa definitivno se slažem s time i sve dalje ovo vodi u nepotrebni OT.


Matej

#713
Kolega Majstore,provezi se Flixbusovom linijom iz Frankfurta u 21:15 (Slavonija Bus) vozi,pa malo pogledaj tko trpa koliko ljudi. Čazma je u petak slala dva busa,i svatko je sjedio sam na dva sjedala,dok je Slavonija bus imala jednog Skylinera i pun do vrha. Provozaj se malo po Požegi,gradski prijevoz s kombijima,ljudi koliko hočeš. Svakako Slavonija Bus je firma za uzdizanje,možeš mislit.

To uzdizanje Slavonija Busa prelazi već granice normane rasprave.

steyr1985

Nije problem uzdizat firmu to je ok. Problem je  sta se doticni gospodin  raduje necijoj smrti i misli da sad ima priliku oteti posao da bih on prezivio. Neide to tako niti je ljudski ni moralno . Od 2008 godine sam clan ovog foruma ali ovakvih nekorektnih kao ovaj  nema mnogo na ovom forumu.

Majstor

Nitko se ne raduje ničijoj smrti, ajmo gledati realno i sudjelovati u raspravi ako ima argumenata

Mate ako ste se uvrijedili nije mi bila namjera nikoga uvrijediti ali ako visiš na kolodvoru i radiš poslove koje bi trebao netko drugi raditi / služba Czm transa / barataš provjerenim i tajnim informacijama g.Z iz Čazme /SlBrod/i pomalo i potiho ih serviraš onda si njihov prokurist u najmanju ruku
Onda primi i kritiku i pohvalu
Za sada nemam rijeci hvala ako bude ja ću ih izreci jer mi to nije problem
Duugo sam u poslu sa busevima i sa prijevoznicima da ih jako dobro poznajem i znam o čemu pričam a između ostaloga uvijek ću pohvaliti nekoga tko svojim trudom,radom i ponajprije novcem radi dobar posao pa makar se oni zvali Slavonija bus , Mandi Tours, Darojkovic,Francuzevic,Bocac Tours ili bilo kako drugo jer njih poštujem i cijenim .
Cazmatrans , Croatia bus , Presecki mislim da idu lošim i krivim putem i to jasno kažem
Ja nisam nikome u životu ništa dužan niti me itko zadužio da bi se podvoravao ikome i to je jednostavno tako ko može shvatiti hoće oni drugi nek traže dlake u jajetu
Lp
Samo mi sudite pošteno !

Marko NS

Nemam mozda nikakvo pravo da se mesam u raspravu ili da budem Advokat Cazmatransa, ali Tourismo RH su jako popularni na jednodnevnim izletima vidjao sam dosta Firmi iz Nemacke koje dovezu u Innsbruck razna drustva sa njim i to na znatno vecoj kilometrazi. Ili ovde salju gradski Citaro sa Beckom opremom i plasticnim selima na linije po 50 km  :)

lussin

Kao što je mate naveo Tourismo RH ima sve što ima i veliki brat osim kapaciteta bunkera. Mišljenja sam da ga je Mercedes trebao raditi sa kosom šajbom kao Tourismo K da se izbjegne sličnost sa Integrom ali ok

NP-549

Ista stvar kao i kod Setri.  UL je prigradska, a GT nije iako izvana izgledaju isto. Visina poda u salonu i sjedala nisu isti.   Prednji kraj kosi ili ravni također diktira cijenu.  Postoji također i model H koja je stvarno ok bus al izgleda prigradsko jer napred dolazi isključivo sa ravnom stjenom.  Hrvati su se pogospodili i sve ispod GTHD ili Citylinera se smatra prigradskim busem.  GT setra,  ovakav Tourismo ili MAN Regio ili Crossway Pro bez problema odvezu 200 km ako je manje prtljage

sniff

Vozi li još ijedan Neoplan N116 ?