Dubrava Šibenik Protega d.o.o.

Autor prote, Studeni 16, 2010, 22:45:10

medo

Citat: Shole  u Studeni 17, 2010, 20:47:09
A tek Sanosi i MB O317 sa uskim četverokrilnm vratima - ta su kidala sve živo pred sobom. I nikad nikome ništa nije bilo.

Elektronika?  Naravno da da, o tome ne treba ni raspravljat, ali mislim da je stvarno malo pretjerano tamo di nije potrebno. Kad smo već kod tih vratiju - sad imaš na njima :

-  blokada (aktiviranje stanične kočnice) da nemožeš krenut dok se vrata ne zatvore skroz
-  osjetnik dodira (ti ćeš znat stručnije izraze) na vertikalnim gumama koji ponovno otvaraju vrata ako netko takne (ruka izvana)
-  senzor pokreta koji neda da se vrate zatvore ako je netko na zadnjoj stepenici, ili u krugu kojeg hvata senzor
-  3 sekunde deelay i zvučni signal od trenutka stiskanja dugmića do početka zatvaranje vratiju
-  senzor otpora koji vraća vrata ako je nešto dolje u stazi kamo sjedaju na kraju zatvaranja (npr pjesak, kamenčići....)
-  nemogu se tenutno sjetit više ničeg

I šta smo time dobili?  I dalje se ljude stišće s vratima,  čak nas prijavljuju i tuže više nego ikada, dok su prije mislili da su oni sami krivi jer nisu na vrijeme izašli/ušli, a vrijeme potrebno za obavljanje jedne stanice je naraslo sigurno za 20%, plus toga što je promet u gradu povećan X puta. I zato sad umjesto 5-7/8 minuta pauze na okretištima nema više ništa nego vrtimo 7 sati bez pauze ko muha bez glave.


svi ti senzori se mogu poskidati, na nekim dubrovačkim sl283 je poskidano sve od senzora, tako da sad možeš vidjeti mana sl283 kako ljeti piči sa otvorenim vratima, i bez onog "piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" od tri skunde.
da se razumijemo, nije da mi ne smeta to ali nije mi ni krivo, nisam htio nikada iznositi te neke detalje koji su diskriminirajući, ali vjerujte mi svašta se radi.

prote

Citat: jure  u Prosinac 02, 2010, 00:22:19
Dubrava, isto ime kao najpoznatiji zagrebački bus. Je li i u Šibeniku ima toponim Dubrava?

Dubrava je naziv po nekadašnjem autobusu TAZ-a, a i ovaj će se sklapati u Dubravi kod Šibenika

Shole

Lijepo bi bilo da se zadrži to staro ime. Onda za novi autobus oznaka nek bude D4233  ;D ;D  40 i 41 su bili zadnji gradski modeli iz TAZ-a pa nek ovo bude nasljednik, a 33 jer si reko da je u igri dajčina od 330.

Shole

Samo da se nadovežem, da ipak neće bit ništa od oznake D4233 jer su već postojale davno prije Dubrave D42 i D44 sa motorom naprijed kod vozača.  Smetnuo sam ih s uma jučer kad sam pisao post

stipe protega

Evo da se javimo nakon 2 mjeseca, pa da podignemo ovog proizvođača u vrh teme.Projekt se razvija ,ali ne u skladu sa dinamikom ljudi koji rade na njemu i to sve iz razloga spore državne administracije,gdje se na projekt odmah love štetočine ovog društva , pa kad vam je potrebna određena dokumentacija,onda bubaju cijene da te glava boli.Ako je neko od forumaša zainteresiran za nekakvu slikicu ili nacrt nek se javi pa možemo pustiti jedan sažeti dio.Što se tiće 12 - metarskog autobusa tehnička dokumentacija je u potpunosti gotova i dok čekamo državu da se smiluje pa ubrza procedure vezane za financije,razradili smo tehničku dokumentaciju također za izradu minibusa od 30 sjedala gdje se poštivaju norme prijevoza školske djece.Minibus će se raditi na bazi šasije poznatog proizvođača(iz određenih razloga ne smijem reči kojeg),ali će se primjeniti inovativno riješenje gde će minibus dužine 8 metara biti sa ugrađenim motorom na zadnjem kraju,što je rijetkost za ovu kategoriju autobusa.Zamolio bi sve forumaše da se jave vezano za ovaj problem ugradnje motora,jer kako nam se čini na tržištu još nitko nije proizveo ovakav koncept.Temsa opalin - motor naprijed
                                         Otokar minibus-motor naprijed
                                         Marco polo - motor naprijed
                                         MB Vario - motor naprijed
Da li zna netko ima li koji proizvođač sa motorom nazad

Još me nešto zanima: Dobili smo ponudu od Man-a za autobusno podvozje - 85000 €,međutim kad kupimo kamion Man 18 280 koji ima potpuno iste agregate kao i autobusno podvozje plus dobijete kabinu vozačku i to sve košta cca 50 000 €.Nije mi jasno u čemu je ovolika razlika cijene.Ako mogučnosti dopuštaju najbolje kupiti kamion,kabinu baciti u otpad i napraviti autobus i uštedite 35 000 €.
Ist slučaj je i sa Ivecom - Irisbus i sa Volvom.     

erobuss

Citat: stipe protega  u Veljača 13, 2011, 22:30:20
Da li zna netko ima li koji proizvođač sa motorom nazad

Temsa je prošle godine proizvela model MD9 sa motorom nazad:
http://www.temsa.com/en/buses/touring/md-9/info.aspx

Vama sve najbolje i čekamo tu Dubravu!!!  8)

Tomek

Guyleruz Cobra bi trebala imati motor nazada -- ima je NP Krka ;)

stipe protega

Da , ali ova temza je bliža velikom autobusu sa 9,34 m i 40 sjedišta.Ovaj koncept koji smo polovićno razvili je Minibus sljedećih parametara:

Dužina 8,00 m
Širina   2,40 m
Visina  2,90 m
Međuosovinski razmak 4200 mm
Prednji prepust 1315 mm
Stražnji prepust 2510 mm
Motor snaga 220 ks
Ovakvo vozilo nema konkurenciju u svojoj kategoriji, a što se tiće cijene 500 000-600 000 kn.
Mislim da bi mogao na tržište?????

Shole

Vidi malo ovo čudo od Marbusa

http://www.lazibus.com/eng/html/b4_080_ts.html

U Autotransu ih je puno i nitko nije zadovoljan njima. Ni vozači, ni putnici, ni održavanje.  Došli su u ATR samo zahvaljujući sposobnosti zastupnika koji ih prodaje.  Bus ima premale kotače, tvrd je, nestabilan. Jedina prednost mu je što nema buke naprijed.

A što se pak tiče usporedbe cijene autobusnih šasija i skoro gotovog kamiona, neznam što ćeš dobit time.  Recimo da kupiš MAN-a i na njemu napraviš nadogradnju to onda neće bit niskopodnei autobus, nego nešto u rangu MAN Lion's Classica a neznam kolko to više može proć u današnje vrijeme.

Majstor

Svaka računica Vam ne hoda
ako je šasija 500 000-600 000 kn kako je i bus 500 000 kn
a i ako je kamion za 400 000 kn kako ostatak ugurati u 150 000- 200 000kn do pune predviđene Vaše cijene
još jedno pitanje jel ijedan 12 m u radu ili samo onaj modelčić jel teško je od nekoga izvući novce pogotovo danas
imao je DAF jedan sličan pokušaj sa minibusom  /u AT Karlovac je na klocama već godinu i nešto  /
motor otraga ima i Cobra na Man ili MBenz podvozju ali i cienu od 125 000 € na dalje ne obećava
inače slično sa minibusom pokušava i Crobus sa Crafter šasijom al nema ekonomske računice
mali Marbus je sve samo ne autobus

Kudli sreće da Hrvatska nešto proizvede
Samo mi sudite pošteno !

minimoto

Lp
Sa motorom pozadi ima Kutsenits Hydra na podvozju MB Atego. Ima takve LPP.
http://www.kutsenits.at/
Pozdrav

Zadarsko dite

Citat: stipe protega  u Veljača 13, 2011, 22:30:20


Još me nešto zanima: Dobili smo ponudu od Man-a za autobusno podvozje - 85000 €,međutim kad kupimo kamion Man 18 280 koji ima potpuno iste agregate kao i autobusno podvozje plus dobijete kabinu vozačku i to sve košta cca 50 000 €.Nije mi jasno u čemu je ovolika razlika cijene.Ako mogučnosti dopuštaju najbolje kupiti kamion,kabinu baciti u otpad i napraviti autobus i uštedite 35 000 €.
Ist slučaj je i sa Ivecom - Irisbus i sa Volvom.     

Ne stedite nista. Mozete sve skupa baciti na otpad prije nego Vas tvrtka koja je proizvela kamion - tuzi. A ako Vas i ne tuzi - homologaciju cete dobiti nikada jer Vam niti jedna tvrtka koja proizvodi kamione nece dati potrebnu dokumentaciju za takvu vrstu pregradnje.

Majstor

Do kuda je došlo / još uvijek samo model na krovu auta ili ? /
Samo mi sudite pošteno !

stipe protega

#28
Tehnička dokumentacija,statika rešetke gotova.Sada čekamo investicijski elaborat cca 35 000,00 kn +PDV,onda na redu Hamag,Bicro i ministarstvo gospodarstva.Do nove godine je trebalo biti riješena financijska konstrukcija,ali to kod nas ide ne malo teško,tako da se nadamo do kraja 3.mjeseca završiti papirnati dio.Problem su samo financije.Prototip će biti završen za mjesec dana,kad sredstva pristignu.Samo za Vašu informaciju tehnička dokumentacija sadrži cca 4500 listova, pa izračunajte koliko je to kilograma ( 24 kg ).Inače ona je na CD-u,ali mora imati pisani trag,zajedno sa katalogom rezervnih dijelova,strukturom broja šasije iz kojeg se može prepoznati kompletan identitet proizvedenog autobusa.Pogon Zagreb montaže u Šibeniku koja je proizvodila kippere za Meiller kipper Munchen i Acerbi poluprikolice,čeka samo dokumentaciju za izradu.Dodajem u svemu ovome,ali nema veze,da dokumentacija je napravljena na način da točno je već sada poznato koliko kilograma će imati pod kotačima prednje osovine kad autobus bude gotov.Ako neko ima nekakvu vezu , neka provjeri koliko firma Protega ima atesta u centru za vozila Hrvatske,pa iz toga može zaključiti da imamo znanja na nivou jedne autobusne industrije.U 5 godina rada preko 180 atesta za teretna vozila svih vrsta nadogradnji.Dodajem da homologacijski pravilnik ECE vezano za stakla ima 202 stranice.Još na kraju ću dodati da čemo biti strpljivi cca 2 mjeseca,a ako ne bude išlo ,onda zbogom Hrvatska.To govorim iz razloga što smo prije neki dan dobili dopis za suradnju iz Švicarske (Hess),koji su zainteresirani za posao,ali o tom će te sigurno biti obavješteni i ujedno će Hrvatsko gospodarstvo imati lijepu reklamu na televiziji i u svim medijima,ovaj projekt će biti još jedan u nizu dokaza da smo bijednici i da mi ne možemo imati svoju državu i svoj suverenitet.Onda ću Vam se javljati na forum iz Švicarske.

                               Pozdrav svim forumašima.

                               
                                                                                                                                                                            Hvala!

VISEON

#29
Tko je zainteresirana od prijevoznickih firmi u Hrvatskoj za takvo vozilo, posto su manje vise sve firmr nabavile ili su u nabavi novih gradsko - prigradskih vozila ?