Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

MAN19464

To imanje je Autoturist kupio prije nekoliko godina,a tek nedavno poceo graditi garažu.
Dobro kaže Ivan ima toliko parcela uz glavnu cestu, neiskorišteno prije vukovine uz desnu stranu, ova im lokacija nije baš nešto

Dreamwalker

Citat: Shole  u Siječanj 03, 2016, 13:57:44
Kakvi potpisi, o čem ti pričaš ?  Tk je ikada ikog pitao dozvolu da bi nešto gradio ?   Jesu se za Cvjetni skupljali potpisi ?  jesu, ali protiv građenja, a ne za dozvolu, pa je svejedno napravio.

Da, znam da više nitko nikog ništa ne pita iako bi trebao, ali u civiliziranim dijelovima RH gdje ljudi i dalje poštuju zakone, potpisi suglasnosti se i dalje skupljaju. Ali dobro zboriš, dovoljno je pogledati koliko ima zahtjeva za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata i sve je jasno. Možda sam, ponekad, preveliki optimista.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

lovac27

Izgleda da je autoturistova garaža gotova i u funciji u Vukovini. Koliko se s glavne ceste vidi zbog šikare,izgrađena je nova zgrada i vidio sam tamo parkirani autobus. Ako netko zna više,neka napiše novosti.

MAN19464

Samo parking, tamo parkiraju 7 autobusa, više ni nestane.
Plan je bio da će tamo biti jedan mehaničar i jedan autoelektričar, nakraju ništa od toga.
Parking je u funkciji 3 mj.

lovac27

Hz je uveo 4 nova polaska na relaciji Zagreb Velika Gorica.  I 4 na relaciji vg zgSada bi liniju 335 trebalo prilagoditi boljoj povezanosti s vlakom.

MAN19464

Ove godine izlazi koncesija Zet-a Za područje grada Velike Gorice, nemogu nigdje naći,jel raspisan novi natječaj za koncesiju, sad smo u Europskoj uniji , pa me zanima jesu li sad neka nova pravila, možda sada moraju raspisati međunarodni natječaj kako bi se svi iz EU mogli javiti.
Nigdje se ništa nepiše, niti se priča o tome, pa ako netko nešto više zna o toj temi bio bi zahvalan da ovdje podjeli sa nama. Hvala!

Westin

Citat: MAN19464  u Siječanj 13, 2019, 23:12:35
Ove godine izlazi koncesija Zet-a Za područje grada Velike Gorice, nemogu nigdje naći,jel raspisan novi natječaj za koncesiju, sad smo u Europskoj uniji , pa me zanima jesu li sad neka nova pravila, možda sada moraju raspisati međunarodni natječaj kako bi se svi iz EU mogli javiti.
Nigdje se ništa nepiše, niti se priča o tome, pa ako netko nešto više zna o toj temi bio bi zahvalan da ovdje podjeli sa nama. Hvala!

Nije još raspisan

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.vecernji.hr/zagreb/hoce-li-poskupjeti-bus-do-gorice-gradska-vlast-i-zet-jos-pregovaraju-1296092
Hoće li poskupjeti bus do Gorice? Gradska vlast i ZET još pregovaraju
Putnici smatraju da bi prijevoz trebao biti jeftiniji jer su na tim linijama autobusi često kasnili

Svake godine Velika Gorica ZET subvencionira s oko deset milijuna kuna kako bi zagrebačka gradska tvrtka taj grad povezivala s glavnim iako ZET-ovi autobusi voze i prema drugim mjestima oko Velike Gorice, poput Mraclina, Poljane Čičke, Strmeca Bukevskog, Kozjače... Za sveukupno 16 linija zadužen je ZET, a ugovor potpisan između te dvije strane uskoro istječe, zbog čega su počeli pregovori o produljenju.
No subvencija koju Grad Velika Gorica isplaćuje ZET-u mogla bi, prema prvim izračunima, kazali su neslužbeno iz te gradske tvrtke, u idućem periodu biti viša. Vijest se brzo proširila lokalnim medijima pa su se Velikogoričani s pravom zapitali: Znači li to i skuplji javni prijevoz?

Puše sa svih strana

– Još bi nam samo to falilo! Ne daj Bože da nabave nove autobuse za stanovnike u okolici, u kojima je hladno, puše sa svih strana, stari su i sve se trese – samo je jedan od komentara koji je izazvala vijest o mogućem poskupljenju. Nisu bili sretni ni oni koji se voze autobusom 268, koji su prozvali "linijom iz pakla", a koja povezuje Veliku Goricu sa Zagrebom. – Trebali bi dogovarati povoljniji prijevoz s obzirom na uvjete u kojima se vozimo – tu su često neispravna vozila, neljubazni vozači, stalna kašnjenja ili preskakanja polazaka – kaže jedan Velikogoričanin te dodaje da mjesečna radnička karta košta 610 kuna. Službene potvrde poskupljenja karata još uvijek nema, a iz Grada Velike Gorice kažu da će učiniti sve da poskupljenja za građane ne bude. – Pregovori su u tijeku i ne možemo ništa konkretnije reći dok se ne dovrše. Ugovor koji istječe trajao je deset godina, potpisan je 2009., a na koliko će se potpisati idući, stvar je dogovora – kažu iz Grada Velike Gorice. Slično govore i u ZET-u – detalji oko dogovora još uvijek se ne znaju.
– Međutim, kao i do sada, kvaliteta usluge i zadovoljstvo putnika naš su imperativ, a Grad Velika Gorica i ZET socijalno su osjetljivi partneri te se vode brigom o potrebama svih korisnika javnog prijevoza – kažu iz ZET-a. Da se koncesijski ugovor može produljiti, odnosno potpisati novi, bez raspisivanja javnog natječaja omogućeno je odlukom koju je gradonačelnik Dražen Barišić još 2017. predložio, a većina u gradskom vijeću usvojila. No prihvaćeno je to samo ako se ugovor potpisuje pod istim uvjetima, pa nije jasno kako se to uklapa u novi ugovor.

Još je ZET i dobar...

Osim ovog grada u Zagrebačkoj županiji, još samo u Zaprešić voze ZET-ovi autobusi. Ostale gradove sa Zagrebom povezuju prijevoznici Presečki, Samoborček, Autoturist, Čazmatrans, a njihovi autobusi, kažu putnici, u lošijem su stanju od onih ZET-ovih. Zbog toga stanovnicima iz zagrebačkog susjedstva treba više nego onima koji putuju iz, primjerice, Petrinje ili Križevaca, a idu vlakom. Kao rješenje za budućnost nadležni stalno upućuju na integrirani javni prijevoz, putem kojeg bi jedna karta vrijedila za nekoliko različitih prijevoznih sredstava. Bez njegove uspostave, naglašava župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, javni prijevoz neće se moći znatnije poboljšati.




"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN19464

Dal je potpisan ugovor o koncesiji između grada velike Gorice i ZET-a.?

Westin

Citat: MAN19464  u Veljača 05, 2019, 19:59:10
Dal je potpisan ugovor o koncesiji između grada velike Gorice i ZET-a.?

Očito da nije.
U Odluci o prijevozu putnika u javnom prometu ( Velika Gorica ) piše:
III.   KONCESIJA
Članak 33.
Gradski linijski prijevoz putnika na području Grada Velike Gorice obavlja se na temelju ugovora o koncesiji.
Odluku o dodjeli koncesije donosi Gradsko vijeće Grada Velike Gorice.
Članak 34.
Odluka o dodjeli koncesije donosi se na temelju provedenog natječaja. Javni natječaj za dodjelu koncesije za obavljanje gradskog linijskog prijevoza putnika u cestov-nom prometu utvrđuje, raspisuje i provodi Stručno povje-renstvo koje imenuje Gradonačelnik Grada Velike Gorice.
Natječaj mora biti objavljen u Narodnim novinama, a može i u drugim glasilima.

MAN19464

To znači da sad zet vozi bez ugovora koji je istekao 01.02.2019. g.

Tomek

HDZ je u oba grada na vlasti, sumnjam da se ne budu dogovorili.

Westin

Citat: Tomek  u Veljača 09, 2019, 21:04:30
HDZ je u oba grada na vlasti, sumnjam da se ne budu dogovorili.
Piše da je i BM 365 predsjednik gradskog vijeća i HDZ

lovac27

Opet se povlači pitanje ZET-garaže u VG i da će se kroz mjesec i pol potpisati ugovor za obavljanje javnog prijevoza u VG i uskoro iseliti garaža iz VG.
Više u tome u govoru gradonačelnika Barišića na aktualnom satu. Izvor VGdanas.
Ima li tko kakvih informacija?