Plinski autobusi

Autor NP-549, Studeni 10, 2009, 11:31:09

ikar

Jedino malo poradit na dizajnu ovog Crosswaya...

Sutra je Citelis na 7a navodno.

dragec52

Haj. Uz dopuštenje poštovanoh kolege /generecija 1952/ stavit ću fotku snimljenu u prolazu mojeg 720  na liniji "5"i njegovog plinaša iz ZET-a na liniji "4" / u Ul.1.maja/. Radi kretanja oba busa ostale fotke neupotrebljive. Ali sutra ću se potruditi ujutro kad vozi 2 kruga na "7a" jer za više nema plina i bus ide u Zagreb vlakom sa Škrljeva.

Na Rivi također u pokretu uspio snimiti i bus koji je vozio u prigradu.

sa logom naše bivše stranice. www.autobusi.hr.

ikar

Sutra vozi srednju smjenu na 7a.

Polasci sa Sv. Križa:
6.53 (od Fiumare)
8.22
9.52
11.22
12.52

Polasci sa Hosti:
7.37
9.07
10.37
12.07
13.37 (do Fiumare)

Naravno ako ne ostane bez plina...

STIB

Citat: dragec52  u Studeni 11, 2009, 19:22:20i bus ide u Zagreb vlakom sa Škrljeva.
:o
Može to netko slikati?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Berlingo

Vlakom sa Skrljeva? Stvarno sam ostao bez rijeci. Sjecam se na probi Ikarusa,TAM-ova i jos nekih buseva.Pa nije to tako davno bilo.Ma sta je ovo danas doslo?Meni je stvarno dosta i ekologije i Evrope.Danas na carini gledam kamione s euro 5.Nije ni to dosta.Evo nama kamioni na plin.Uskoro.

Shole

Džaba sve to kad to predstavlja možda 1% prometa i zagađenja u jednom gradu.  Do manje zagađenja bi se eventualno (uz ovo) moglo doć tako da država daje poticaje za ugradnju plina u osobne aute i da mu cijena ostane pristupačna, a ne da nabija trošarine, ateste od 600 kn i trala lala.  I naravno, nekakvom kvalitetnom prometnom studijom pokušat izvest da se ljude destimulira da autima dolaze u centar grada.    Ovaj zapadni T.C. što će se počet radit nije tako loša ideja.  Napravit da ima ko Tower 2000 parking mjesta,  izgradit D403 da se dođe direktno sa Škurinja na Mlaku, i onda kvalitetan JGP  (a ne povećanje standarda prijevoza tako što smanjimo broj polazaka).  A ako baš oćeš autom u centar ---> 15 kn sat parkinga, svaki daljni 30.

Berlingo

Pravi odgovor (kao i uvijek).Ali ima li u ovom gradu neko tko ce sastaviti prometnu studiju? Po meni ne.Ostaje nam jedino 2 kotaca.Naravno tko voli i tko se usudi.

conecto

Kad neće naša Vlada hoće europske institucije. U Zagreb su plinaši došli kao dio ostvarenja programa CIVITAS kojem je ZG pristupio, a on sufinancira nabavku vozila JGP na alternativni ekološki pogon.
Što se Rijeke tiče, vjerojatno se radi o pritisku naše Vlade. Naime, do 2010. sve članice EU (a tom sporazumu je pristupila i HR još prije nego su započeli pristupni pregovori) su dužne povećati udio vozila na alternativna goriva u ukupnom prometu na 5,75%, a do 2020. na 20%. Zemlje koje to ne ostvare u tom roku podliježu visokim kaznama. Vlada ovaj cilj najlakše može postići preko voznih parkova javnih tvrtki, tako u ZG osim ZET-ovih buseva na CNG voze kamioni Ćistoće, automobili Gradske plinare, Zagrebačkog velesajam... Vjerujem da je ovaj interes Riječana za plin pod pritiskom Vlade a ne bih se čudio da je tako i u ostalim gradovima te da će se ovaj Citelis uskoro pojaviti i na njihovim ulicama (otud valjda ovaj 61. - očito je Irisbus nanjušio dobar posao). Hibridi možda ne udovoljavaju ovom uvjetu pošto oni ipak voze na dizel (ovi što idu u serijsku proizvodnju, iako se već razvijaju i druga rješenja umjesto dizela poput vodika ili etanola).
Nego, čuje li se što, kako su vozači zadovoljni Citelisom u riječkim uvjetima?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

shef

Da, forsira se plin, a u isto vrijeme se diže i njegova cijena. Ma dajte, molim vas...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Boki651

Evo ga maloprije u Ćićarijskoj na Pehlinu. Kao što vidite ovdje je luda kuća jer je sve raskopano i busevi se doslovno provlače.
Meni je bus bas simpatičnog dizajna i baš bi bio pravo osvježenje na ri cestama i još u trolejevim bojama.












Shole

Citat: conecto  u Studeni 12, 2009, 07:58:26
Nego, čuje li se što, kako su vozači zadovoljni Citelisom u riječkim uvjetima?

vozaČ !  Samo jedan ga dobio na probu

nina6011990

Evo jedna i od mene

Bari

Evo i dvije slike od mene. Uhvatio sam ga prije 15 minuta kod Sušačke bolnice. Druga slika je malo loše ispala. Moj dojam: bus je tih da ne može biti tiši. Zanimljive su i reakcije ljudi koji su ga vidjeli. Svi se okreću i nije im jasno od kada Autotrolej ima plavu boju i zagrebačke registaracije.   ;D



KREPAT MA NE MOLAT !

Portos

Sada Autotrolej ima priliku napraviti punionicu CNG plina, nabaviti autobuse, a plinom bi mogao puniti i druga CNG vozila koja bi se mogla nabaviti u Rijeci i okolici. Lijepo je vidjeti Citelisa u Rijeci, šteta što će ostati tako kratko.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Tomek

Koliko je love zarađeno na nabavci u Zagrebu, ne bi me čudilo da se Citelis i vrati vlakom na još dva dana do Rijeke  ;D